Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vedno povišan pulz

vedno povišan pulz

Saj ne zganjam nobene panike. Samo že večkrat sem opazila, da imam tudi v najbolj mirnem stanju pulz 85 ali več…. do 100. Kaj je šele ko se mi kaj dogaja, takrat ga sploh nimam cajta meriti.

Saj vem, da to ni nič takega, dr. mi je rekla pa kaj, to ni nič takega imam tudi jaz povišanega 🙂

Zanima me samo ali obstajajo kakšni čaji ali kakrkoli takega naravnega, da ti malo umiri pulz…. kave že tako ali tako ne pijem, spijem pa eno skodelico zelenega čaja zjutraj.

Pozdrav!

Najboljši čaj za srce je glog, ki okrepi srce, dobiš ga v lekarnah ali trgovinah z zdravo prehrano!

Evo, še dva linka:

LP, Maja

Stalno zvišan pulz je eden od simptomov povečanega delovanja ščitnice. Svetujem ti pregled krvi za hormone ščitnice.

Rena telesna vadba zmanjšuje pulz. Če bi ga res rada znižala se začni ukvarjati z enim od vzdržljivostnih športov.

Majdka, mi je zdravnica opravila teste za ščitnico, vse OK… tudi železo, sladkor in ostali krvni testi OK…. drugače sem mlada, stara 25 let, s kilogrami nimam težav…. mogoče bi se res morala lotiti telovadbe malo resneje, ne samo vsake toliko časa ko me zagrabi… hvala in lp

brez zamere ampak ali imaš morda kaj kg preveč? to bi bil lahko vzrok.
vem da čaj bele omele uravnava pritisk, če pomaga tudi pri pulzu pa ne vem.

Sem napisala ravno zgoraj, da s kilogrami nimam težav, 164 cm, 51 kg

Tvoj pulz je v mejah normale. Sem spada vse od 50 pa tja do sto. Lahko se ti pojavlja takoimenovana tahikardija – napadi hitrega bitja srca, vendar o njej govorimo sele, ko gre pulz cez sto. Mozno je, da si pod stresom, tezave so lahko tudi psihicnega izvora. Ce imas krvni tlak normalen, poskusi s sportom in ostalo, kar so ti punce svetovale.

Teoretično je sicer res, da govorimo o tahikardiji, ko je utrip nad sto, ampak tudi če se večino časa giblje tam okrog 90-100, je nekje na zgornji meji in ni povsem normalno, tako je meni rekla kardiologinja.

New Report

Close