Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tožba proti smučišču

Tožba proti smučišču

Prijateljica je doživela nesreču na smučišču – po njihovi krivdi, naletela je na neko oviro, ki je tam ne bi smelo biti. Ker je šlo za hudo nesrečo, ona pa ni bila zavarovana, bi rada vsaj tožbo nekaj dobila, da si plača stroške izgube dohodka. Zaposlena je bila honorarno, torej nima nobene socialne varnosti, zraven pa še študira. Kam se lahko obrne? Na brezplačno pravno pomoč? Ali se dražji odvetniki res bolj splačajo?

Kliči: Odvetniška pisarna Zlatko Lipej, Gorenjska cesta 18, Medvode, 01/362-95-10

aussie, najlepša hvala za odgovor in nasvet. Lahko mogoče obrazložiš, zakaj ravno k njemu in koliko stane? Je namreč v nezavidljivem ekonomskem položaju.

Po koncu zdravljenja lahko komanj začne postopek. Stopi pa naj do odvetnika, ta bo le vzel provizijo od dobljene odškodnine. Poleg tega je bila zavarovana na kupljeno smučarsko karto in ji tudi od tega pripada zavarovalnina. Moj brat je imel podobno zadevo. Dokaj hitro je dobil zavarovalnino na smučarsko karto, za glavno odškodnino še čaka, ker odvetnik ni sprejel njihove ponudbe….

lp,

N.

2002 sem imela prometno nesrečo (kakor vem, je ta gospod zelo dober na tem področju, mogoče bi znal svetovati tudi v tem primeru) in sem se obrnila nanj ravno zato, ker je imel z njim zelo dobre izkušnje tudi moj brat (ki je imel prometno nesrečo leto prej). V nesreči sem bila udeležena kot sopotnica in sem za lahke telesne poškodbe takrat dobila 370.000 sit (od tega je bilo 60.000 sit delo odvetnika). Vso dokumentacijo pošiljaš po pošti, potem pa oni urejajo naprej in se pogajajo z zavarovalnicami. Na koncu ti povejo, koliko lahko največ dobiš ali pa se spustiš v osebno tožbo. Odškodnino sem dobila v roku 4 mesecev.

Tud jaz ti priporočam tega odvetnika.Ti jim dostaviš vso dokumentacijo in dokler ni zadeva urejena, te sploh ne morijo z nepotrebnimi zadevami. Men je pomagal pri prometni nesreči.

Stokrat hvala vsem, sem ji že posredovala. Po moje bi morala dobiti ful, ker so posledice katastrofalne.

Upam, da bo s prijateljico vse v redu… Srečno!

Pa nekaj upoštevajte. Pri prometnih nesrečah je drugače, ker si zavarovan in v bistvu dobiš le zavarovalnino, pač odvisno od poškodbe. To ti pripada in ni potrebno nobeno dokazovanje, ker niti ni pomembno. Ja, pri avtu dobiš v nekaj mesecih.

Pri odškodnini od smučišča pa se zadeva vleče, saj je potrebno marskikaj dokazovati. Pri mojemu bratu se vleče že ok. 4 leta, samo zavarovalnino je dobil v nekaj mesecih, ki pa ni bila tako visoka. Najprej je moral zaključiti zdravljenje, ki je bilo dolgo (ok. 1 leto – imel je udarec v hrbtenico, ledvice in ima tudi lažje trajne poškodbe). Potem se začne postopek, dokazovanje, pregledi pri zavarovalniških zdravnikih, izvidi o poškodbah, mnenja o posledicah……. Šele sedaj so začele hoditi njihove ponudbe za izvensodno poravnavo. Tožbo ima za 3mio sit, odvetnik pa bo na koncu vzel samo svoje procente in nobenih stroškov. Se mi zdi, da so mu odbili izvedenca…..ne vem točno, amapk večinoma uredijo, da gre iz končne vsote….

lp,

N.

Jaz ti pa priproročam odvetniško pisarno Kozinc. Oni pa vzamejo samo toliko kolikor jim odobri zavarovalnica (10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in čisto nič več. Ne zaračunavajo si nobenih dodatnih stroškov in po izplačilu od tebe ne tirjajo nobenih provizij več. Z njimi sem sama osebno zeloooooo zadovoljna, so mi že 3x “zrihtali” veliko vsoto denarja (poškodbe pri prometni nesreči).

Postopek odškodnine začneš po končanem zdravljenju in prijateljica naj zbere čim več izvidov in mnenj zdravnikov. Zbira pa naj tudi račune od stroškov prevozov, zdravil, …

SREČNO.

Pri odškodninskih zahtevkih je g. Lipej precej poznan in tudi korekten.

Znanki je vodil postopek proti zdravstveni ustanovi, ki je napačno zdravila poškodbo in je prišlo do težjih zapletov in posledic po zdravljenju. Do konca postopka je plačala sodne koleke in izvedeniško mnenje. Svoj del (določen {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od odškodnine) je dobil, ko je bila odškodnina izplačana oz. je bilo tako, da je zdravstvo njemu nakazalo, on je znanko še isti dan obvestil in prenakazal denar.

Po končanem zdraljenju pojdi z vso dokumentacijo tja oz. mogoče ne bi bilo nič narobe, če bi že prej poklicala in vprašala za nasvet kako postopat, da že v postopku zdravljenja pripravljaš teren za kasneje.

Kaj pa firma Odškodnina? A ne delajo oni na svoje stroške in računajo šele na koncu, se pravi zadržijo določen delež odškodnine?

Stran od odškodnine in podobnih!

odškodnina, meni so zrihtali vse ok in ful hitro

Stroški so isti kot pri odvetniku, le da je učinek slednjega večji. O Odškodnini je bil tudi prispevek na Preverjeno in ne ravno pohvalen.

Potem pa ne. Jaz nimam s tem prav nobenih izkušenj, a glede na samoreklamiranje sem pač sklepala, da so morda dobri. Morda pa reklama tudi ni dovolj. 🙂

Ana-Lina Lipej.

Ta je pa dobra, Zlatko Lipej je hujši kot Hilda Tovšak.

Zlatko lipej gorenjska cesta 18, 20 je slab odvetnik mislim, da ga zanima najbolj kolko bo on vzel po možnosti tako da tudi davka ni treba odvest kar naravnost v žep.

Za zastopanje dobi honorar od zavarovalnice stranki pa to zamolči in še od nje pokasira in da naravnost v žep. Tudi meni je tako naredu.
Pojdite raje na odškodnina ali pa poravnava in bodo zrihtal.

Počrnite in kopirajte v iskalnik, če ne gre drugače:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,6248727,6248727#msg-6248727

MajaBo [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
Odvetnik Zlatko Lipej
26.05.10 12:38
Pozdravljeni,
sprašujem o vaših morebitnih dosedanjih kontaktih z omenjenim odvetnikom.

Marjana
Odgovori • Citiraj sporočilo • Odgovor preko zasebnega sporočila • Sledi temi • Posreduj sporočilo moderatorjem • Povej še drugim:
dthdta
Re: Odvetnik Zlatko Lipej
26.05.10 13:02
Nisem imela kontakta osebno pač pa znanka. Ona zelo zadovoljna.
Odgovori • Citiraj sporočilo • Sledi temi • Posreduj sporočilo moderatorjem
Zaskrbljena Ida
26.05.10 13:22
Odvisno za kaj ga rabiš. Za odškodnine je super.
Jakica Pakica
26.05.10 13:24
Mojemu možu je kar konkretno odškodnino (prometna nesreča) zdilal.
Tudi jaz
26.05.10 13:25
sem zelo zadovoljna.
ja ,ja
26.05.10 14:54
Ja sej je OK .Ma pa čuden pristop .
Tako ,da če bi spet rabila nebi šla k njemu .
Nakoncu pred izplačilom sem morala podpisat kao sprejeti denar .Pol sem pa šla še v njegovo pisarno in je nekaj govoril in preštel denar pred mano in si 5000 sit kar v žep srajce dal .Nič nisem rekla ker sem si mislila :joj sem že podpisala sprejem te vsote ki naj bi bila .
in to je naredil tolk samozavestno,samoumevno ,da sploh ne dojameš .
Šteje,šteje in hop v žep zraven pa seveda govori .
Nevem no .sedaj bi raje še malo počakala na denar kot pa da en tak bizgec men to rihta.
V bistvu si pa lahko sami to vse uredimo ,samo se je treba malo poučit .
Sori
26.05.10 15:36
Ja, tole vtikanje denarja v žep sem tudi jaz doživela……
tbb
26.05.10 15:55
Tudi meni je izboril večjo odškodnino od predlagane. Je pa tako kot je napisala ena dal nekaj denarja v žep. Vendar kaj čmo jaz sem bila zadovoljna, da sem kljub temu dobila več. Mislim, da je glede poškodb eden izmed boljših.
ena druga odvetnica
26.05.10 16:34
A mal nakladate? Še nisem slišala, da bi odvetnik iztožil denar V GOTOVINI. Še nakazila na svoj račun se otepajo ampak ponavadi tožena stranka nakaže direktno na TRR tožeče stranke (ne pa odvetnika). Odkod pa naj bi dobil gotovino, da je potem lahko stran jemal?
ja ,ja
26.05.10 16:53
Pa ja no če je res !
On je takrat imel keš (gotovino )štekaš ! in šteje pred tabo in pol da nekaj v žep drugo pa v kuverto .Ti pa sam gledaš !
Še ni jasno ?
Jaz sem imela odškodninski zahtevek .
Zaradi prometne nesreče .
ena druga odvetnica
26.05.10 17:13

Citiram:
ja ,ja
Pa ja no če je res !
On je takrat imel keš (gotovino )štekaš ! in šteje pred tabo in pol da nekaj v žep drugo pa v kuverto .Ti pa sam gledaš !
Še ni jasno ?

Ne, še ni jasno. Razumela sem, da je imel gotovino. Vprašala pa sem, kje jo je dobil?
bačin
26.05.10 17:55

Citiram:
ena druga odvetnica

Citiram:
ja ,ja
Pa ja no če je res !
Še ni jasno ?

Ne, še ni jasno. Razumela sem, da je imel gotovino. Vprašala pa sem, kje jo je dobil?

Na bankomatu!
tbb
26.05.10 17:59
Tudi meni ni jasno kako se je ta odškodninski znesek znašel v njegovih rokah in da nisem prejela na TRR. Vendar je imel kuverto in v njej denar od katerega si je lepo vzel en del…….
To je bilo pri meni pred cca 8 leti ne vem kako je sedaj.
*lunca* [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
26.05.10 19:29
Samo to me zanima, ali ste dejansko videle ponudbo zavarovalnice ali pa vam jo je posredoval le ustno, kolikšna naj bi bila in potem skeširal denar?
Odgovori • Citiraj sporočilo • Odgovor preko zasebnega sporočila • Sledi temi • Posreduj sporočilo moderatorjem
lepo1
26.05.10 20:07
tudi pri meni je bilo enako, denar je pobasal v žep meni pa odštel 4000eur na roke. prav čudno je zgledal. ….
ja ,ja
26.05.10 21:52
Zato pa dobro premisli kako pa kaj .
Jaz sem se počutila nekako ponižano s takim odnosom ki si ga je on privoščil.
Odločitev je pa vaša .

New Report

Close