Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Klobase, salame….

Klobase, salame….

Koliko pri vas pojeste tega? Meni se zdi, da še samo Pariško; Francosko klobaso kupujem…. :))) Edino to je moj sin in to po 30 dag na dan…….v sendviču. Kupim štruco kruha in on si naredi iz polovice sendvič……..

Manj čez teden, več čez vikend, ko smo bolj na kupu. Kupujem večinoma Poli, piščančje posebne, piščančje z manj maščobami, vedno redkeje pa tudi kakšno suho (Celjske mesnine). Pojemo pa v povprečju kakšne 50dag klobas na teden, vsi skupaj (5).

lp,

N.

Nič, smo vegiji 🙂

Nobene pariške, samo domače iz ekološke kmetije.

Zvečer pa vstavljaš v usta še tisto toplo klobaso od tvojega dedeka.Najbrž;-))))

Ja se vidi da je najstnik. Jaz se kar bojim kaj bo ko moja dva strasteta. Sem videla pri kolegici, ki ima mlajša dva brata (dvojčka) ma karkoli je v hladilniku onadva to uničita kot termita.. Starši pa samo še za hrano delajo..
Res take sendviče, ki bi bil meni za cel teden pa vsak po liter jogurta poleg da te kap… Probaj ga mal preusmerit na kašne stvari na žlico, ker od teh salam se mi zdi, da imajo še bolj zanič kožo.
lp

Prav imate.še najbolj zdravo je.V salamah so sami strupeni dodatki,pa konzervansi…

Si hecna? na žlico?.ni šans. Žal. :))) Sicer pa s kožo ni imel nikoli problemov.

Narbulš je bio klobasa,kajne?

pri nas sin je samo domačo klobaso in pa alpsko suho salamo. To mu dajem v sendviče, ko gre na trening.
Druge vrste salame ne je. Hči je itak vegi, midva z možem pa obožujeva kakšno krasovo mortadelo, pa pečen pršut…posebne in perutninske salame nama pa ne gredo preveč.

To mi je pa znano. Sosedova fanta, stara 18 in 19 let. Štruca kruha gre na pol, not na debelo salame pa pol litra jogurta čez … in hip hip hip strašni trik …. vsega zmanjka v momentu. Zanimivo je gledat fante kako pospravijo hrano. Pri nas pa dva mališana, izbirčna, da je joj. Oh, ko bi jaz kaj takega doživela v življenju… morda pa le pride ta dan, ha, ha, ha.

Mhm, pa trupla 🙂

ja ondi imaš prav

ampak tudi sadje in zelenjava sta polna pesticidov in strupov,o tem pa nihče ne govori.

da ne omenim jagod,ki jih sedaj ljudje na veliko kupujejo,ki sam pesticid,še posebno španske.

zelo malo

Tudi to drži:-)

Kupiš eko in bio, pa je! 🙂

če ne škropijo s pesticidi,še ne pomeni da je eko in bio

sploh se ne zavedamo koliko strupov še ostane dolga leta v zemlji

Ja, je res, ampak še vseeno raje posežem po sadju, ki ni “špricano”, pa četudi je dražje. 🙂

Mesarija Arvaj ima najbolse kranjske klobase. Ze petic zaored so dobil zlato medaljo. Pa tudi tatarski biftek je odlicen, v trgovinah ga takoj zmanjka, kar kaze na kakovost in priljubljenost.

New Report

Close