Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali si katera brezposelna mamica plačuje delovno dobo?

Ali si katera brezposelna mamica plačuje delovno dobo?

Torej a je katera med vami brezposelna in poročena, ter si plačuje delovno dobo (prostovoljno obvezno pokojninsko)?

A ste morale poleg tega zavarovanja, ki stane 57 EUR mesečno, skleniti še obvezno zdravstveno zavarovanje kot občanka in ne po možu, kar vas stane dodatnih 14 EUR na mesec?

Skratka ali res ne moreš biti več zdravstveno zavarovana po možu, ampak le kot občanka in to plačuješ?

te lahko samo vprašam kako si tole zrihtaš da si plačuješ delovno dobo?

Greš na ZZZS, izpolniš obrazec M1 in domov ti pošiljajo z občine položnico za 57 EUR.

kok maš pa stare otroke?

Lahko si plačuješ do otrokovega 7. leta.

HVALA TI 🙂

Tudi jaz si plačujem delovno dobo (57,89 eur),obvezno (14,17 eur) in dodatno zavarovanje (20,74 eur).
Otroci so stari 6 let in 2 in pol. Mislim pa da ni omejitve do kdaj si lahko plačuješ te zadeve,ker si moja sestra plačuje že 14 let to. Najstarejši sin je star 14 let in hčerka 12.
Omejitve ni!,tako so mi povedali na zd. zav.

Plačujem delovno dobo, zavarovana pa sem po možu. Položnice za delovno dobo pa mi pošiljajo iz Dursa, prijavila pa sem se na ZZZS

Zvezda 25:
kdaj si ti začela plačevati? Kam si šla: na ZZZS ali na občino?

Mivsi:
kdaj si pa ti začela plačevati? Verjetno pred sept.?

Zanima me še, zakaj si sploh plačujete delovno dobo?
Hvala

Mene tudi. Si mislim, da bi bilo bolje tistih 60 evrov nalagati kam drugam.

Ali si ne plačujete to pokojninsko dobo in ne delovno?

Jaz se tudi sprašujem zakaj si plačujete dobo?!?

Penzijo ne boste imele nič kaj večjo, v penzijo pa tud ne boste šle toooolk prej, da bi se vam splačalo.

Jaz bi na vašem mestu denar vlagala v življenjsko zavarovanje.
S 60 evri na mesec se lahko na daljši čas pride do lepe rente.

Ja točno tako

po novembranu zakona so ugotvili, da če si sam plačuješ pokojninsko dobo (in ne delovno) potem nisi brez prejemkov in te n emorejo zdravstveno zavarovati po možu.
Če nisi poročena, se morda lahko greš zdravstveno zavarovat na občino “kot občan”.

Boja Moja, tisti 60E, mi bo morda cez 40let pri 60 veliko pomenili, ker bom lahko sla v penzijo; formalno mi ne bo treba delat.

Res pa je, da nas do takrat lahko pobere že kaj drugega, ledena doba ali pa puščava :(((

Pozdravljene in se opravičujem za zamudo.
Plačaveti sem si začela takoj ko mi je pri prvem otroku prenehala porodniška torej 6 let nazaj in sem šla na ZZZS .Saj ti vse tam povejo kar brez skrbi!
Maja

Kje vidite foro plačevanja delovne dobe, če se vam bo za pokojnino štela plača, katere pa zdaj ne dobivate? To je sama potuha za ženske, ki se jim ne ljubi delati.

New Report

Close