socialna – kdaj zadnje nakazilo, če…
Glede DSP je to kar sem napisala 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} res!!!!
Šifra ti pa prosim preveri kako je bilo s tvojimi nakazili!!!
Tebi ?!?!?!?!?! pa nasvet, da greš čimprej po novo vlogo, da se ti tudi izplačilo za maj ne bo zavleklo v junij. Ne čakaj 21ega…ker ti garantiram, da ne bo nič nakazano!!!!
Samo še toliko..
eno je pravica do denarne socialne pomoči, ki ti gre res od prvega dne naslednjega meseca od dneva vloge.
Kar preprosto pomeni, da če je vloga v marcu je pravica s 1. 4.
Kar pa ne pomeni, da boste prvo nakazilo dobili že v aprilu (po navadi 21ega).
POMEMBNO:
Vsak mesec sta dva datuma za zaključek del (prvi je okoli 12, drugi okoli 25)
Izplačilo je odvisno od tega, kdaj je bila vaša odločba izdelana.
CSD ima na podlagi ZUP-a 1 mesec časa, da odloči. Kar pomeni, da če vlogo oddate zadnjega v mesecu je lahko vaša vloga “obdelana” šele čez 1 mesec. Torej ne zamudite samo prvega zaključka del ampak tudi drugega (in CSD je ravnal čisto v skladu z Zakonom, ne se jezit-krivda je na vaši strani, ker ste pozni) in dobite DSP nakazano šele 21 maja čeprav vam gre pravica s 1.4.. Seveda pa dobita potem dve nakazili naenkrat.
Moj nasvet: vloge podaljšujte čimprej v začetku meseca!!!
Ja, vlogo je potrebno oddati do 13. tega meseca, če jo želiš prejeti naslednji mesec 21. Sicer ti jo nakažejo šele 6. 5. Meni se je to enkrat zgodilo in mi je socialna delavka rekla, da ni njihova dolžnost, da nam sporočijo, da je potrebno vlogo oddati do tega in tega datuma, da jo dobiš pravočasno. Zakaj pa so potem tam??
hvala vsem, saj jaz sem vedela da je ne dobim, pa mi je prijateljica rekla, da so njej na CSD rekli da aprila še dobimo (imave namreč obe odločbo do konca marca).
Za novo pa ne bom zaprosila, ker sem trenutno zaposlena in somi tej trije meseci ostali še od stare odločbe po starem zakonu (prve 3 mesece zaposlitve ti je takrat še pripadalo).