še enkrat, kako do novega spričevala?
ker se mnenja full delijo me zanima konkretno mnenje kako do novega spričevala.?na šoli pravi, kupit koleke za tri eure in iti na pošto ter z odrezkom nazaj.na upravni enoti pravijo-kakšne koleke? neki, na pošto, plačat 5,42 eura po poštni nakaznici na uradni list, nato odrezek poslat na uradni list in čakat teden dni da dobim potrdilo in s tem nazaj na šolo, ma ne vem več, kr neki mutijo
S prve roke: greš v šolo kjer naj ti v tem času ko ti prekličeš na uradnem listu spričevalo napišejo duplikat. ne potrebuješ nobenih kolekov le nekaj malega plačaš preklic. ne vem edino če rabiš številko spričevala. To številko ti lahko dajo na šolo ker je vpisana v izdaji dokumentov oziroma v samem osebnem listu. Če ne bodo na šoli komplicirali ti ga lahko izdajo že danes, če boš imela zraven listek da si starega preklicala.
Tudi jaz sem rabila spričevalo za vpis na fakulteto in ga nikakor nisem našla.
Postopek je tak:
v Uradnem listu moraš preklicati spričevalo. Najbolje je, da pokličeš na uradni list – preklici (01) 425 02 94, oziroma greš na njihovo spletno stran – preklici. Moraš namreč oddati vlogo, nekaj plačati, potem pa ko prejmeš potrdilo o preklicu, greš na šolo, oddaš kolkovano prošnjo in dobiš novo spričevalo.
LP