Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 4,6letnica ponoči kašlja za “znoret”

4,6letnica ponoči kašlja za “znoret”

Ne teče ji iz nosu, nimamo vročine…čez dan zelo malo, ko pa zaspi kašlja full, skoraj vso noč. (že ves teden)
Kupila sem tropotčev sirup, nič ne pomaga. Z angalom s jo pošpricam občasno.

Ali mislite, da bi morali obiskati zdravnika.

Hvala punce!

Meni je svetoval Sinecode kapljice

Zavri en lonec kamilic ter postavil v spalnico.

pri našmu fantu je glih tko.Jest mu dam slezov sirup in mu zaenkrat zelo pomaga.

Če ne bo bolje pojdita raje k zdravniku. Mi imamo alergijo na cvetenje. Kaj kašlja kot bi jo dušilo, se zbuja veliko. Če je to pojdita k zdravniku. Moja tudi kašlja samo ponoči ko gre spat. Tako da jo opazuj da ne bo slušajno prešlo na astmo.
Upam da boste kmalu ozdraveli.
mateja

Tudi naša dva 2,5 in 5 let sta začela kašljati, ta večji čez dan, manjši pa ponoči in zjutraj in to brez izcedka, brez drugih simptomov.No pa smo bili pri zdravniku in jih je poslušal ter rekel da je lahko to zaradi cvetenja ali pa celjenje po prebolelem prehladu ki smo ga preboleli.In dan je dal ene žvečljive Singular tablete z okusom češnje, enkrat na dan in jima je zdaj že bolje.Malo še kašljata ampak ne več tako.

Ti zaupam še moj preiskušeni recept; če je prehlad:
Malo dvigni vzglavje (daj kak vzglavnik pod jogi), potem pa ji v tefalki spraži na žlici olja ca. 3 žlice kamiličnih cvetov, toliko, da dišijo, vse skupaj zavij v bombažno planico in ji zveži na prsi. Kašljanja bo občutno manj, ali pa skorajda nič. Pa še ponavadi paše toplota od kamilic. Poskusi, zgubiti nimaš nič.

Če kašlja samo ponoči in ni kakšnih drugih znakov bolezni je zelo verjetna alergija na pršico. Pri nas je že bilo to.

Morajo biti kamilice sveže ali so lahko suhe?

Moj 4 letnik je prejšnji četrtek začel kašljat. V ponedeljek ponoči je bilo prav obupno – 3 ure kašljanja in vmes bruhanja (zaradi kašlja). Ne pomaga Panatus, ne pomagajo smrekovi vršički. Je pa včeraj zjutraj dobil vročino in tulil, da ga boli uho. Diagnoza: vnetje ušesa in antibiotik. Nič smrkal, le kašljal.

Mene pa samo zanima kaj pomeni 4,6 letnica? Je to štiri leta in pol? Saj lahko napišeš štiriletnica, saj nekaj mesecev gor ali dol pri toliko starih otrocih res ne igra vloge. Ne rečem pri dojenčkih, pa tja do drugega leta še sprejmem tiste 17 mesečnike, kar je pa več se pa že lahko zaokroži vsaj na pol leta.

Drugače pa dvigni vzglavje, sama sem dajala Prospan sirup, ampak ne tik pred spanjem. Pa fiziološko za nos, ponucat ta malo flaško iz lekarne eno na dan. Pa ne presuh zrak v spalnici, če je kašelj v napadu v kopalnico in naredi soparo, ali malo ven na zrak; ampak to je za laringitična napade. Jaz otorka dokler nima vročine pri takih znakih ne vozim k zdravniku, ker kvečjem poberemo tam še vse ostalo.

To s kamilicami delam tudi jaz (vedno s suhini). Povrhu dam tudi termofor, da ostane tolpta dlje časa.
Mene je sinoči tako zagrabil kašelj in kar nisem mogla nehat. Ker sem noseča ne smem eksperimentirati s kakšnimi zdravili zato sem si prežgala sladkor ter zalila z mlekom. Popila sem kolikor sem mogla vroče. Moram reči, da nisem zakašljala niti enkrat več.

New Report

Close