Kdo pozna kamp Kažela?
Torej, ali kdo pozna kamp Kažela? Zanima nas bolj nudistični del kampa in pa urejenost tega kampa nasploh. Je primeren za dva majhna otroka? Je kako otroško igrišče?Koliko časa traja vožnja iz Ljubljane ob petkih pop. sredi sezone?
Trenutno smo v Solarisu pri Poreču in razmišljamo, da bi se preselili v Kaželo. Smo že skoraj odločeni, vendar me skrbi dolžina vožnje za vikende. V Poreču smo dokaj hitro, Medulin je pa še dosti naprej.
Kažela je lepo urejen kamp, sploh nudističen del. Sanitarije so čiste, kamp raven, sence dovolj. Osebje na recepciji je prijazno. Motila pa nas je plaža, saj je skalnata, redko kje kamenčki, pa še tisti so navoženi. V vodi pa zelo redko kje najdeš male kamne – po večini so skale in to posejane tako, da se kaj namatraš za v vodo. Poleg tega je obala izpostavljena burji in valovom, ker je to praktično jug Istre in je vse precej odprto. Dobra stran pa je ta, da če imaš čoln, je lokacija zakon za izlete in kopanje na bližnje otočke.
Vožnja v petkih – iz Lj. nekje 3 do 3,5 ure, s tem, da gremo mi čez Učko, je pa zdaj praktično od meje do Pule avtocesta, tako,da si hitro tam. Za v Pulo oz. v Lj. v nedeljo pa je gužva večja in se kar čaka, ker križišča ne požirajo prometa.
Na splošno – mi smo tam kar zadovoljni, Medulin je ful simpatično mestece, je pa res, da gremo tja samo za kakšen podaljšan vikend, ker nam obala ni ravno všeč )imamo male otroke).
Mi smo letos prikolico prestavili iz Novigrada v Kaželo. Predvsem nam je všeč, da ni nagužvano, tam smo bili kot ribe v konzervah. Tu pa lahko igraš nogomet, badminton, ležiš na parceli na soncu ali v senci … Za obalo pa še ne vem, kar sem videla, res ni nabolj vzpodbudno. Otroškega igrišča ni, tisti bazenčki so pa tudi neke čudne globine. Za male otroke pregloboki, zavečje dovolj, ampak premajhni. Ne moreš niti zaplavati. Edino če nekaterih napolnijo do vrha, potem bi bilo za male otroke O.K.
So pa res prijazni ludje tam. Ko smo zbirali prostor, je en gospod z nami hodil dve uri naokoli, mi smo se vmes še celo skregali, on pa je bil ful potrpežljiv. Neverjeten, res. Pa gospa na recepciji tudi. Neverjetna razlika proti tistim gestapovkam v Sireni.
Prejšnji vikend, ko smo postavljali, smo bili edini pavšalisti v celem kampu, ki smo že potavili pikolo. V Sireni pa jih je bilo že 4 tedne nazaj polno potavljenih.