Zdrava kozmetika
A uporablja katera od vas zdravo kozmetiko, torej znamke, katerih izdelki ne temeljijo na nafti, ki so po možnosti iz ekolških sestavin itd. – enih par sicer poznam, dr. Hauschka, Weleda, menda tudi Alverde(?), zanima pa me, če so še kake druge znamke in kakšne izkušnje imate z njimi, s katerimi ste najbolj zadovoljne ter kakšne so prbližno cene? Do sedaj sem uporabljala za obraz Vichy ali Eucerin in potem izvedela, da sta tudi ti dve na naftni bazi, pa bi rada kaj bolj naravnega, tudi kar zadeva deodoranse, zobne paste…
Hvala za nasvete,
lp, Maja
Večinoma uporabljam dr.Hauschko (že vsaj 6 let), tudi Weledo (predvsem za otroke), občasno tudi Lavera, olja Primavera. Jaz sem z omenjenimi proizvodi zelo zadovoljna, le dekorativno kozmetiko pa ponavadi še vedno kupim “običajno”, no ja, čeprav sem ravno pred kratkim kupila Hauschkino tenirano kremo in sem zadovoljna.
Kupujem pa v Kalčku, Sanolaborju, Maximarketu…
Lp
Čaki zdej pa ne štekam… Sem prebrala link in zdej mi pa napište katera krema nima niti enega tistega dodatka???? Samo tista ki si jo naredite same doma, pa še pri tistih je vprašanje ali je korenje, katerega ste zmlele naravno, ni bilo gnojeno itd… Se pravi začarani krog.
Ja in zakaj se ne bi namakali v nafti – v termah so prav kopeli iz Nafte in baje so zdravilni. Vsi nekaj pišejo človek se bo vrnil k naravi – ja pa ja BV če mene vprašaš, ša pa se peljite z kolesom v službo zjutraj dve ure…. Škodljivo to kar dajemo na obraz, seveda je škodljivo, še vedno je bilo – kako pa je danes lahko ženska videt pri 40 tako kot pred desetimi leti ni bila videt niti 30 letnica. Normalno da zaradi kemikalij….
Pa lep dan
Breda
Na trg dajo proizvalajci svega in svašta. In mi vse požremo, čeprav se nam niti ne sanja, kaj je not.
Se pa po svetu pojavlja vse več takih Tečnih ane ljudi, ki bi pa radi vedeli, kaj je not, pa če kaj škodi njim in njihovim otrokom, pa sprašujejo na veliko in hočejo izdelke, ki bodo zdravi in neoporečni. Hvalabogu, da nas je takih tečnih vse več! Ker če ne bi bilo takih veš, potem bi si lahko razne DDT-je še vedno kar na kruh mazali! Tako pa se jih čedalje manj.
Pa lep dan
Ja sej ni panike, sej štekam, sam vse je oporečno, in vse je zastrupljeno. Tud če grem v Kalček in kupim gel za tuširat 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naraven – sem ga tudi že kupila, kaj je blo, hitro sem ga porabila, ker se hudič tud mal ni penil, pa kožo mi je vleklo.
Sej ne kupim vsak drek, sam sem se pa nehala spraševat al je Eucerin oporečna kozmetika. Odkar mi jo je dermatolog in to zelo priznan v sloveniji priporočil in mi po olju za tuširanje nič več ne veleče kože, sem nehala. Ja pa včasih sem tud kruh sama doma pekla, pa kompost smo mel, pa regrat sem nabirala samo tam kjer niso gnojili, pa bog mi pomagi, sem dobila pa kaj drugega. Pri otrocih je pa podobno – se mi zdi da se mal preveč ukvarjamo s tem in naše otroke kar naprej drgnemo s tem in onim, naj bojo mal umazani pa bojo takoj malo manj bolehni. Mal pretiravamo samo to se mi zdi… In čez nekaj let nam bojo spet napisali, da je krema dr. Hauser (zdej sem si zmislila) neoporečna in da ma sestavine ki povzročajo globoke gube:):) Sej paradižnik je bil pred leti tud full zdrav in je preprečeval raka, potem so kar naenkrat spremenili mnenje in če grem pa po Ayurvedah gledat ga pa sploh ne bi smela uživat – menda sem Pita človek:):).
Lep sončen dan – pa pazite sonce že pripeka…:)
Bredica
No vidiš, mi tatečni pa ne bomo nehali spraševati. Bomo si ves čas prizadevali, da bodo proizvajalci primorani izdelovati še boljše, še bolj zdravo. Ker mislimo, da ne pretiravamo. Ja, dokler te ne zadane alergija, rak ali druge nevšečnosti, si človek vbrizga v ksiht tudi strup, samo da lepše zgleda. Tko je to!
Breda, to pa res ni noben argument, da je tako in tako vse oporečno!?? Seveda je precej stvari oporečnih, a gre zato, kakšne količine(!) tega vneseš vase, ali vneseš npr. 20 enot ali 2000 – je že velika razlika, kajne? Tovrstne bolezni namreč izbruhnejo, ko se toksinov preveč nakopiči, ne pa če ga prejmeš tu in tam v manjših količinah – v slednjem primeru se namreč imunski sistem še lahko bori z njimi, medtem ko v prvem primeru omaga! Tako da je velikanska razlika, a paziš, kaj daješ vase in nase, ali pa ti je vse isto, ker je tako vse strupeno… (daleč od tega, ekološki izdelki in živila, če že niso povsem brez strupov, so pa vsaj drastčno zreducirani na minimum).
Narejena pa je bila tudi raziskava pri otrocih v Seattlu, ki velja za zelo onesnaženega (zrak, voda…) – v enih vrtcih so začeli otroke hranit z ekološko hrano, v drugih pa so ostali pri “klasiki”, in ne boš verjela, tem ta ekološkim se je drastično popravila kri, zginile so “neozdravljive” alergije itd., pa čeprav so dihali isti zrak, pili isto vodo… torej je dejansko šlo za tisti presežek(!) strupov, in ne le za tu in tam kak strup, ki ga je seveda vsak deležen! In s tem so več kot očitno in več kot dovoj dokazali, da se splača pazit, no, kakor komu, tebi kakor ljubo, meni pa je tak podatek pač več kot zgovoren in je dovolj že zdrava pamet, da človek pri tem pazi vsaj na količine, saj mi niti ne rabi nihče z raziskavami dokazovat, da je bolje, da zaužijem 1000x manj strupa, kot pa 1000x več… Malce logike povsem zadostuje.
Haha, res ja, ampak, a veš, ekološka, da sem prav pričakovala napad kake take, kot je Breda… saj se vedno spravi na tiste, ki poskušajo/mo promovirat zdrav način življenja, češ, kje pa imaš dokaze, dokaži, prilepi link…
Hm, včasih niti ne potrebujemo pretiranih znanstvenih dokazov, nam lahko že zdrava intuicija pove dovolj… 😉
Nenazadnje pa sem samo spraševala o izkušnjah ljudi s tovrstno kozmetiko, ne pa modrovanja, kako sem neumna, ker želim živeti zdravo… Saj pravim, kako komu ljubo! Breda, še enkrat, izvoli in se kopaj v (zdravilni) nafti, ti res nihče na svetu ne brani… eni pa bomo pač to kopel izpustili… se nekako raje kopam v vodi ali morju! :))
Ja, tu je treba pazit, ne gre za “zeliščne” kot take, ampak gre za osnovne sestavine, npr. nič ne pomaga, če je krema na naftni ali kakršnikoli umetni bazi, dodane pa ima 0,002{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izvlečka kamilice, pa jo potem reklamirajo kot “kamilično”, zeliščno… Zato je treba gledat celoten komplet sestavin, še posebej tiste, ki so napisane na prvih mestih, teh je seveda največ.
Pa sej ne gre za bit tečen ali netečen. Hočem samo povedat, da če mi kdo razloži zakaj je tiste 0,02 al koliko že prisotnosti Nafte v kremi Vichy strupene potem me lahko prepirčate. Če pa samo preberete en članek in potem napišete tukaj Sem videla, da moja krema tudi vsebuje Nafto in je nevarno v tem smislu, potem pa ne morem razumeti.
Če mi kdo napiše da so te Naravne kreme 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naravne in ne vsebujejo niti ene sestavine iz spiska nevarnih sestavin – ampak ne na način kokošnjaka ampak z argumenti, z kopijo sestavin iz kreme in potem z primerjavo, potem verjamem, drugače pa žal tudi za te naravne kozmetike ne verjamem, da so kaj bolj naravne od ostalih. Barvila in parfumi – ki jih v večini ni – ker piše gor brez parfuma ja, sama sestavina pa sigurno Ne, ker bi se kot taka pokvarila v parih dneh.
Samo za to gre, napište mi če katera ve zakaj je Nafta nezdrava za kožo – v termah Lendava jo propagirajo kot zdravilno.
Pa ne se takoj spravit na nivo da je nekdo tečen, če samo napiše nekaj kontraargumentov. To je forum katerega smisel in moto je komunikacija in debata. Prepričajte me in vam bom verjela.
Lep sončen dan
Breda
Ti Maje ne razumeš in hkrati omalovažuješ njene strahove o oporečnosti. To ni lepo.
In če Nafta propagira svoje ogljikovodike za zdrave, jim ti tudi čisto slepo verjameš in v bistvu nisi drugačna od Maje.
Ker nismo sami delali raziskav in nimamo konkretnih vpogledov o dejanskem stanju vsebnosti in škodljivosti, se lahko SAMO odločimo, čemu bomo verjeli. Torej gre za osebno, ne strokovno odločitev in očitanje nekomu, da se odloča na osnovi kokošnjaka, je zelo neprijazno.
Torej, jaz osebno te prepričati o škodljivosti neke kreme ne morem in ne znam, ker je najino znanje najbrž preveč skopo, da bi lahko razumele. Poleg tega si že v naprej adakta nastrojena proti Maji in nam podobno mislečim, zato mislim, da te niti enoletni kurz o škodljivosti o tem ne bi niti malo prepričal.
Torej pusti punci, naj lepo v miru zamenja kremo. I
A se ti ne zdi, da mal pretiravaš. No kakor koli, ni bil moj namen čisto nič slabega, samo da mi razložite kako in kaj, kar pa vidim da mi ne znate nima smisla debatirat naprej. Nobenga jaz ne obtožujem, delajte kar hočete, mnenje pa lahko menda povem tako kot ti. In moje mnenje je da se mi zdi da mal pretiravate o vsem, pa tud prav, vsak ma svoje veselje. Zgleda pa da ne znate argumentirati tega kar pišete v prvem postu: to da je Nafta škodljiva, to je bilo vse kar me je zbodlo. Protiargument vas pa jezi. Tud prav, ne bom več pisala na to temo, uživajte v svojih kremcah.
Lep sončen dan
Breda
Kako misliš, da ti bom jaz razložila in argumentirala nekaj, kar ni moja stroka pa tvoja očitno tudi ni. Gre samo za osebno prepričanje, nič drugega.
Ti hočeš človeka samo enostavno sprovocitrati, ker pač ne razmišlja po tvoje, nič drugega ni bilo razbrati iz tistega tvojega “način kokošnjaka”.
Ta kokošnjak nas je pa pač malo upalil. Akciji sledi reakcija, ni drugega za pričakovati.
Ekološka, ne sekiraj se, jaz Bredi sploh več ne odgovarjam, ker več kot očitno namenoma napačno razume moje besede in jih potvarja, npr. jaz sem napisala da tako imenovane “zeliščne” kreme pogosto vsebujejo zelo malo pravega izvlečka, npr. 0,02{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kamilice, ona pa mi nazaj piše, da kaj potem če imajo kreme 0,02{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Nafte!!! (še z veliko začetnico po vrhu, toliko o njeni strokovnosti :))) – česa takega človek pač niti ne komentira, ne? Draga Breda, še zadnjič, “naftne” kreme nimajo 0,002{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nafte, ampak mnogo, mnnogo več, nafta je celotna baza take kreme!
Tako da, ekološka, škoda živcev, greva raje ven na sonček! 😉
Hvala pa tistim, ki ste navedle svoje znamke zdrave kozmetike ali kakorkoli spoštljivo izrazile svoje mnenje o tem!
LP, Maja