KARATE – kaj izbrati ?
http://www.karateklub-celje.si/borilne.htm#karate
Karate klubov v Slovenijo je cel kup, nekatei ucijo celo razlicne podvrste. Kaj izbrati za svojega otroka ? kaj moram vedet preden se za katerga odlocim ? so kateri klubi bolj priznani kot drugi ? jemlje kdo ze 5 letnike ? je imel kdo ze kaksne slabe iskusnje ?
Imamo malega karateista. Gotovo so kateri klubi bolj priznani kot drugi, že sam pogled na lestvico pove, kateri delajo veliko na tekmovalcih in imajo veliko tekem, ukvarjanja s karateisti itd.
Kaj moramo vedeti? Obiskati je potrebno treninge, se pgovarjati s trenerjem – kako hitro otroci napredujejo na pasovih (prehitro ni ok, 1 pas navzgor na leto je po moje najbolje, višji pas pomeni pač večjo odgovornost in premajhni otroci tega gotovo niso sposobni), potrebno je vedeti, kakšne treninge imajo, kaj zahtevajo od njih itd. Če starši niso zaželeni na treningih, bi bilo zame to alarm itd.
Katero vrsto izbrati – hm, težko rečem, ker poznam samo shotokan. Sin obiskuje KK Grosuplje, ki ima treninge tudi v Lavrici, Škofljici, Šmarje Sap-u itd. Mi smo izredno zadovoljni (naš klub je bil lani 2.) . V Ljubljani je priznan denimo Zmaj.
Konec koncev je važno tudi od kod ste, a ne? Če ste iz Kranja, iščite klube na vašem koncu, če iz MS, tam … Se pa pozanimajte pri starših, poglejte treninge, 5 let nekateri celo sprejemajo, čeprav je iz lastnih izkušenj bolje, da je otrok vsaj 6 letnik, ker bolj razume navodila in hitreje napreduje, imamo pa tudi mi 2 5letnika pri začetnikih in sta zelo navdušena in uživata.
Naši treningi so prilagojeni otrokom, je resno delo, patudi hec, starši smo zelo dobro obveščeni in tudi povabljeni k sodelovanju v klubu, kar je z mojega stališča super.
Upam, da sem dala vsak nekaj odgovorov, če rabiš še več, piši.
Tina