Ljubljančanke, zakaj….
Zanima me, v čem je “fora”, da ljubljančanke govorijo tako zelo glasno?
Ko greš po ulici ali parku slišiš samo ljubljančanke, ki govorijo tako na glas, da je že kar moteče. S sogovornikom govorijo tako glasno, kot bi razlagale celi ulici. Ko se pogovarjajo z otroci jim razlagajo tako glasno, da vzgajajo mimogrede še druge. Hvalijo se tudi zelo na glas, da slišijo vsi, kje so bili, kaj so delali, kaj so kupili, kaj so jedli, vse……..
Ko si v kakšnem drugem kraju, recimo v Portorožu, na Bledu…slišiš spet samo glasne ljubljančanke in italijanke.
Kaj je s temi ženskami??
Nikakor ne iščem prepira. Povedala sem le, kaj me moti, ker moram to prenašati vsak dan in zanima me, zakaj je temu tako?
Ne skrbi, ni mi treba pogledati skozi okno, da bi videla sonček, saj sedim na vrtu in mi sonček direkt na prstke sije.
Za prihodnje dni imam že načrte – šla bom ven iz Ljubljane, da si spočijem ušesa.)))))))
Veš, meni pa predstavlja tisto glasno klepetanje resen problem, ker bi tisto uro lahko marsikaj prebrala ali pa se vsaj malo naspala, tako me pa razživcirajo do konca. Pa še nalašč opravljajo tako da nas veliko ve za katere osebe gre. Pa prestavit v drug kupe ob štirih popoldan se je skoraj nemogoče.