Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek o psih, ljudeh in enakovrednosti

o psih, ljudeh in enakovrednosti

zdaj sem brala tisto temo o labradorki in se sprašujem, zakaj tiste, ki tako sovražite ves človeški rod (in očitno tudi same sebe) ne prenehate uporabljati vseh dobrin tehnološkega, medicinskega itd. napredka in vseh človeških lastnosti in ne začnete enostavno lajati in se obnašati kot psi?

rada imam vse živali, imam psa, ki ga obožzujem, ampak ga še vedno obravnavam kot psa, ne kot človeško bitje

sem dobila občutek pir tisti temi, da nekatere posadite vaše pse za mizo, jim date pribor v roke in skupaj kosite, in tudi, da spijo v vaši postelji…

Tudi jaz obožujem pse in so moje veliko veselje že celo življenje ampak pes je zame še vedno žival.
Torej mu ne vsiljujem človečnosti in ga niti ne poiskušam preoblikovati v človeka ampak ga spoštujem in mu dovolim, da živi v svoji pravi pasji duši.
Tudi meni je bolano, ko vidim in slišim nekatere kako pretiravajo.

JAz se lahko z kužatom igram, crklam, tudi spi lahko pri meni, no vsaj spal je takrat ko mama ni videla in sem prišel pozno domov. Potem pa sem imel otroke in se je zadeva spremenila, prednost je imela družina. je pa bil del naše družine, samo spal ni več na kavču ali v hiši, ampak recimo samo v garaži.

vse lahko delamo z njim, tudi iz ust jemo drug drugemu. Ampak če moram dati komu prednost, bo to človek.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

a lahko nehate provocirati s temi pasje-človeškimi debatami, ker dobro veste, da so vedno nasprotna mnenja in da se potem vedno samo kregamo na forumu. Puste nas pri miru tako kot mi tebe pustimo pri miru, imej psa rada kot ga imaš mi pa bomo tudi svoje imeli radi kot jih imamo.
lep sončen dan želim

tudi nasa psicka spi v moji postelji, pogosto spimo vsi stirje v zakonski postelji :)) ce ti manjka topline, pridi se ti, se bomo pac se malo bolj stisnili…

(teme o labradocu nisem brala)

Stokrat prežvečeno.

In kaj to tebi mar, kako kdo obravnava živali? Meni pa ni jasno, zakaj ve, ki imate sicer “takoo zelooo rade” živali, sovražite ljudi, ki imajo svoje živali za družinske člane? Zakaj jih žališ … ” ne začnete enostavno lajati in se obnašati kot psi?” … ” ki tako sovražite ves človeški rod (in očitno tudi same sebe)” Zakaj si tako nestrpna do drugače mislečih? Zakaj se raje ne zanimaš za zavržene in trpinčene pse, ko jih imaš tako rada? A potem tudi ti sovražiš sebe in ostale ljudi, ker svojega psa obožuješ?
Tudi naš pes je družinski član, kar pa ne pomeni, da ga obravnavamo kot človeka, da sovražimo sebe in vse ostale ljudi. In ja, spi na postelji z nami. Pa ni zaradi tega nič manj podoben psu, kot če bi spal v garaži ali zunaj pod milim nebom.
Uživaj s svojim kužkom, ostalim pa pusti živeti naj živijo po svoje.

moja psička tud spi z mano in lubetom v postelji.

A ni zloraba živali kazniva?

Psa že ne moreš drugače obravnavati kot psa. Če se pogovarjaš z njim ni nič narobe, saj se tudi z rožami pa je baje dokazano da lepše rastejo.

Pes je pes , je naš hišni ljubljenček, si ne predstavljam da bi bili brez njega , ne spi na postelji ko smo mi gor , pride na posteljo zjutraj ko se zbudimo in ko nas ni doma. Mu pustimo naj uživa.

Spoštujem ljudi ki imajo radi živali in spoštujem ljudi ki nimajo radi živali. Poskusi tudi ti , ti bo lepše v življenju.

Pakaj če spi kuža na postelji, pakaj če ,……ne obremenjuj se z nami .

Ja je. Kaj ma to veze z mojim postom?

Nobene. Le bolno domišljijo ima. Kaj češ … naj uživa :))

Ti pa imaš težave sama s sabo, a :)))

Živali niso samo družinski člani, ampak so tudi odlični terapevti in prijatelji …

Človeku ne daš prednosti s tem, da psa iz hiše vržeš v garažo. Ali je bil pes tako ogromen, da ni bilo več prostora zanj v hiši? 🙂

Če to leti name? Moj pes ne spi niti na kavču niti na postelji, ne dobiva priboljškov z mize, svoj obrok dobi šele potem, ko pojemo mi, in seveda ga ne poje za mizo, ampam v svoji posodi. Mu ne pustim, da me izsiljuje za sprehod. Ven gremo, ko JAZ tako odločim, ne on. Res ne vem, kje si ti zaznala poskus počlovečenja psa.

Primož napisal:

> JAz se lahko z kužatom igram, crklam, tudi spi lahko pri meni,
> no vsaj spal je takrat ko mama ni videla in sem prišel pozno
> domov. Potem pa sem imel otroke in se je zadeva spremenila,
> prednost je imela družina. je pa bil del naše družine, samo
> spal ni več na kavču ali v hiši, ampak recimo samo v garaži.

No vidiš, Primož, ravno to je tisto, kar dober gospodar NE dela. Najprej psa razvadiš, potem ga pa spodiš v garažo. Namesto da bi že od vsega začetka z njim ravnal na enak način.
A saj, po tvoje smo živaloljubci tako ali tako neki skrajneži. Če bi bil Bush, bi nam že napovedal preventivno vojno.

rada imam pse, ampak… napisal:

> zdaj sem brala tisto temo o labradorki in se sprašujem, zakaj
> tiste, ki tako sovražite ves človeški rod (in očitno tudi same
> sebe) ne prenehate uporabljati vseh dobrin tehnološkega,
> medicinskega itd. napredka in vseh človeških lastnosti in ne
> začnete enostavno lajati in se obnašati kot psi?

Pokaži mi v katerem postu v temi o labradorki si ti razbrala, da tisti, ki imajo radi pse, sovražijo cel človeški rod? In posledično samih sebe?

Tudi če bi kdo sovražil ljudi, kaj ima spet veze uporabljati tehnologijo?

Si sploh dobro prebrala, kakšne pišeš? Če bi napisala malo manj sovražno nastrojen post in ki bi imel rep in glavo, bi lahko normalno komentirali.

> sem dobila občutek pir tisti temi, da nekatere posadite vaše
> pse za mizo, jim date pribor v roke in skupaj kosite, in tudi,
> da spijo v vaši postelji…

To, da pes spi v postelji, še ne pomeni, da ga lastnik obravnava kot človeka. Saj tudi če ti spiš po tleh, ne pomeni, da si pes.

Samo še eno stvar ti povem: zelo malo primerov je, ko lastniki zaradi psa zanemarja svoje otroke; veliko več primerov je, ko lastnik zanemarja svojega psa zaradi otrok…

Aja, saj res, lahko navedeš citat za podkrepitev te svoje trditve:

> zdaj sem brala tisto temo o labradorki in se sprašujem, zakaj
> tiste, ki tako sovražite ves človeški rod (in očitno tudi same
> sebe) ne prenehate uporabljati vseh dobrin tehnološkega,
> medicinskega itd. napredka in vseh človeških lastnosti in ne
> začnete enostavno lajati in se obnašati kot psi?
> sem dobila občutek pir tisti temi, da nekatere posadite vaše
> pse za mizo, jim date pribor v roke in skupaj kosite, in tudi,
> da spijo v vaši postelji…

Prosim za točen citat, ker se mi ne ljubi razpravljati na osnovi nekih kvaziargumentov, kot si jih najbrž ti sama (Brljanka ali kako že) navajala v tisti temi.

Primož ravnali ste popolnoma narobe. Najprej je pes smel vse, potem so bile njegove pravice drstično zmanjašne. Pes to dojema tako, da najde krivca za poslabšanje lastnega položaja – novega člana – otroka. Tako ravnanje ni samo skrajno neodgovorno od lastnika, ampak celo zelo nevarno. Točno zaradi takih stvari nastanejo nesreče – pes postane agresiven do tistega, ki je v njegovih očeh krivec za to da je kar naenkrat zapostavljen in odrinjen – to je otrok.

Oprosti Primož, ampak pasja psihologija pa ni tvoja močna točka. Priporočam ti, da se na tem področju malo izobraziš, še posebej če nameravaš nasvete talat ali pa če si nameravaš žival nabavit. Pa brez zamere, ne moremo vsi vsega vedet.

Ne morem verjeti, da si tako ravnal s psom. Prvo si mu dovolil, da je celo spal pri tebi, na koncu si ga dal v garažo. Se sploh zavedaš, kako je moral pes trpeti?

Zakaj mu nisi dovolil, da bi spal v dnevni sobi na tleh ali v košari, ali na hodniku?

Ne mi zameriti, ampak to res ni bilo lepo s tvoje strani in drugič raje ne vzemi psa.

Ne, soimenjakinja, po moje se Primož (kot tudi marsikdo drug) niti najmanj ne zaveda kako je pes trpel. Ne razumem človeške brezbrižnosti, res.

Nisem vedela, da sva soimenjakinji 🙂

Na žalost je ogromno takih ljudi, ki nevede trpinčijo pse oz. vse živali; je pa še več tistih, ki zavedno trpinčijo živali.

Res ne razumem, kako nekateri ne dojamejo, da tudi živali imajo čustva in čutijo bolečino… enako kot človek.

Nekaterim je očitno tako bedno in dolgčas v življenju,da se morajo brigat,kakšen odnos imamo pasjeljubci do svojih živalic.
Naredi raje koristno delo,pa se vtikuj tja,kjer je pomoč potrebna-pri zlorabljanju živali,trpinčenju,…

In ja moja psica spi z nama v postelji(ko ji pač je),drugače ima svoje ležišče in moj sin gre večkrat v njeno “posteljico” in je očitno sedaj pes?
:):)

Ah,grem raje na sprehod z mojo Loro,bova imeli obe več koristi,kot da berem to stokrat prežvečeno temo.

Lep dan!

Hi,hi, sorry, sem površno prebrala tvoje ime… 😉

To, da psa enostavno vržeš na cesto, ko ti je enkrat odveč, je daleč od tega, kar pomeni imeti rad živali. Če imaš neko bitje rad, se to ne konča, ko se ti enostavno ne da psa več vozit na sprehode, se ukvarjati z njim. Ljubezen je ali pa je ni, neke vmesne faze ni.

Če za psa skrbiš kot za družinskega člana, še ne pomeni, da ga smatraš kot človeka. Tisti, ki imamo pse res radi, nikoli ne primerjamo psov in ljudi. Hkrati pa se tudi ne odločamo med psom in človekom, ker imamo radi oboje in ne izključujemo enega na račun drugega. In čeprav ima pes dovoljenje, da recimo spi na postelji ali pa se pride pocrkljat na kavč, je še vedno on tisti, ki je zadnji na lestvici.

Če je pa za vas ljubezen do psa to, da je privezan na 2 metrski ketni, da dobi za jest olupke od krompirja in morda še kakšno oglodano kost, da mora odditi od doma, ko vas tako pekne … potem pa se zamislite, če imate res v glavi vse pošlihtano in si raje omislite plišastega psa.

New Report

Close