A NI SVET ČUDEN?
4 dni že nisem dobila ničesar na služben mail. Niti ene samcate pošte. Danes pred pol ure pa sem napisala eno pomembno sporočilo nekam in resnično čakam, da dobim odgovor. Čez pol ure, ko sem prišla z malice, me je čakalo novo sporočilo.. ampak seveda od nekoga drugega…
Včasih hranim kakšno stvar mesece in mesece in ko se odločim, da je ne potrebujem več in jo vržem v smeti, jo čez dve uri nujno rabim..
Včasih kakšno stvar iščem, pa pogledam pekrat na istem mestu pa je ni in ni. Ko že obupam in se znajdem drugače, jo čez pet minut najdem točno tam kjer sem že iskala, samo da jo zdaj najdem čisto slučajno…
Če se zelo mudi, bodo vsi semaforji rdeči, če imam čas, same zelene…
Včasih na daleč zagledam osebo, ki je nisem videlaš že leta ali mesece in se izkaže, da gre za pomoto, da je ena druga neznana oseba, ki ji je podobna, a že nekaj trenutkov kasneje, res srečam tisto pozabljeno osebo…
A je res vse okoli nas en sam Murphy? Kaj pa se vam dogaja, da si rečete: Pa to ni res!
jaz bi temu rekla hec 🙂
Ma ja, včasih se stvari res čudno obrnejo. Ampak mojemu možu se to vse prevčkrat dogaja. Odpre hladilnik in gleda…. in gleda…. in gleda…. in se zadere, kje pa je to in to… in jaz v hladilniku na tej in tej polici. In gleda… in gleda… in gleda… In se zadere nazaj niiiii. In ko zapre hladilnik in ga ponovno odpre m tista stvar skoči v nos 🙂
lp,
ewy
Temu se reče NAKLJUČJE! Razlika je samo v temu, da ko se ti zgodi majhno naključje, tega ne opaziš, ko se ti zgodi veliko, to opaziš in se potem čudiš.
Tudi meni se to dogaja… Pomislim na prijateljico, ki je nisem slišala že nekaj mesecev in v roku nekaj ur me pokliče ali pošlje SMS. Najbolj zanimivo naključje, ki se mi je zgodilo, je bilo to, da sem se vozila s kolesom, brat pa pred mano s svojim. V nekem trenutku sem pomislila, kako bi bilo smešno, če bi padel in že v naslednjem trenutku je res padel. Ni bilo ravno smešno, ker si je zlomil nogo, he he he 😉
Še eno naključje… Oče je naredil totalko z avtom, uporabne dele je spravil za vsak slučaj, saj si je kupil spet enak avto. Te rezervne dele je imel spravljene več kot 5 let in ker je bil prepričan, da jih ne bo več potreboval, jih je odpeljal na odpad. Čez dva tedna mu je šel menjalnik, čez en teden še neka pumpa… Vse to je imel prej spravljeno, tako pa je moral kupiti vse novo. Kako se je tolkel po glavi… 🙂
Ja, to o čem pišeš ti, v bistvu ni nič čudnega. Če prebereš knjigo Načelo LOL2A, boš videla, zakaj nekatere stvari vneto iščeš, pa jih ne vidiš, ko pa nehaš iskati, pa jih zagledaš. To je zakon fizike. Tudi, ko srečaš nekoga, o katerem si ravnokar razmišljal, ne gre za naključje. Ker se preveč pogosto pojavlja, da bi bilo samo naključje. Obstaja veliko knjig o tem. Ena od njih (in zame najboljša) je Celestinska prerokba.
Draga čudens,
nismo vse tukaj take, da sledimo kot ovce vsemu kar reče Elaine!
Včasih so rekli naši starši, vse pride prav čez 7 let.
Jaz tudi hranim kakšno reč dolgo dolgo časa, ko jo končno vržem v smeti, bi mi pa naslednji dan prišla prav….. 🙂
Evo, ravno danes sem v službi nujno potrebovala katalog od nekega sejma, ki sem ga hranila dve leti, prejšnji mesec pa vrgla v smeti… najraje bi se zbrcala.