prosim, pomoč – partner bi gledal samo TV
Skupaj sva tri leta, vidiva se samo za vikend, ker živiva 150 km narazen, ponavadi grem jaz k njemu. Že od samega začetka sem videla, da je obseden s televizijo. Gledal bi jo 24 ur na dan, če bi lahko.
Med tednom partner res dela ogromno. Dela v podjetju, odprl je tudi S.P., tako da dela na dan po 12-14 ur. Med vikendom pa bi se rad naspal in odpočil, kar razumem. Ne morem razumeti pa to, da mu ni do tega, da bi kam šla. Ne da se mu iti na večerjo, na sprehod, v hribe, na morje, na kakšno predstavo ali razstavo, nikamor. Če kam greva, greva na kavo v bližnji lokal z njegovimi prijatelji.
Lani poleti sva šla prvič na dopust, ker prej ni imel dopusta. Šla sva v apartma in se skoraj nisva premaknila ven. On je spal po 16 ur dnevno, jaz pa sem prebrala 10 knjig, ker sem se dolgočasila na smrt. Edino en dan mi je uspelo ga zvleči na plažo, pa še to sem mu morala ful težiti in na koncu sva se skregala.
Lahko bi šla kdaj kam na izlet, pa se njemu ne da, ker med vikendom se ne zbudi pred 16h. Kam pa naj greva ob 18h, ko se mu uspe odpraviti?
To me je začelo že precej moriti, skušava se pogovarjati, ampak ne prideva do skupne točke. Preprosto si ne predstavljam, da bi z njim imela otroka, on pa bi še naprej fural tako življenje, jaz pa bi hodila okoli sama z otrokom. On pravi, da če bi imel otroka, bi se spremenil, ampak kako naj vem, da se bo res? Saj ne morem preprosto preizkusiti…
Prejšnji vikend sva se precej sprla, ker je meni prekipelo. Bila je nedelja, zmenjena sva bila, da greva k mojim staršev na kosilo. Ob 12h mi pove, da bo moral iti delat in naj grem z njim, saj bo trajalo vse maksimalno eno uro. Na koncu sva bila tam do 19h :(( cel dan je šel mimo, na koncu sem ga prosila, če pride z mano do bankomata, ki je bil oddaljen 100 m, pa je rekel, da se mu ne da, ker je cel dan delal in naj grem sama, če želim. Ko sem mu rekla, da sem lahko jaz njega čakala 7 ur, on pa meni ne more posvetiti 10 min, se je razburil, da ga ne razumem in da ne cenim njegovega dela, ter mislim, da ker je delal na računalniku, da ni nič utrujen. Ter da sem bila itak na internetu 7 ur, tako da mi ni bilo hudega. Sploh ne razume, da bi bila raje 7 ur z njim v naravi, kot pa sama na internetu.
Kaj bi naredili vi na mojem mestu? Zanimajo me predvsem odgovori, kjer mi ne predlagate, da ga pustim, saj je po srcu zelo dobra oseba, imava se zelo rada, edino len je (za službo ni len, ker mu ni problem delati 12 ur, najraje bi samo delal, spal in gledal TV, ostalo ga ne zanima).
Lep vikend vsem!
ma ti si mažeš oči, sama sebi lažeš, kako da je on dobra oseba in kako rada se imata. kakšna je to ljubezen, kjer on leži kot klada, ti se pa zraven od dolgčasa spraskaš do krvi?
in sprašuješ, kaj bi naredili na tvojem mestu, obenem pa praviš, naj ti ne predlagamo, da ga pustiš. pa kdo je tukaj nor???
ja,te kar razumem in razumem tudi njega.
Pri nama je bilo isto delal je 15 ur na dan in res ni hotel nikamor ker je bil čist fertik delal pa je v pekarni,tako da sem ga razumela saj je 15 ur res fizično garal.
Poslednji vzrok je bil tudi slab avto in slabo finančno stanje.Sedaj ko se je to popravilo nas z veseljem kam odpelje in to na njegovo pobudo.Nevem kako je pri vama,finance in ostalo…. mogoče zaradi tega noče nikamor!
Probaj zaigrat na struno,da greš sama s kolegico mogoče ga bo vsaj ljubosumje premaknilo.
Vso srečo!
Finančno stanje ni ravno dobro, ampak za kakšen izlet sem in tja bi lahko spravila skupaj. Saj na večerjo greva ven skoraj vsak vikend, nikoli mu ni škoda za take stvari, zmeraj on plača. Pa za bencin mi da, ko pridem k njemu (jaz sem še študentka). Problem je, ker veliko vlaga v S.P., včasih pa opravi kakšen večji nakup, ki je po mojem mnenju brez vezen (hišni kino, drag mp3 player, nov digitalec).
Večkrat sem mu rekla, da bom šla sama kam s prijateljicami, na izlet ali dopust, pa je bil še vesel, saj ne bi težila njemu s tem.
Ko sem ga večkrat prosila, on temu reče tečnarila, da bi šla na sprehod, je rekel, naj grem sama, medtem bo gledal on TV, ker jaz nočem biti poleg, ko bulji v tisto škatlo.
Pa tudi je trajalo kar nekaj časa, da sem mu dopovedala, da me grozno moti, če gleda TV, ko jeva. Jaz sem kuhala kosilo po uro ali dve, on pa ni mogel v zahvali TV ugasniti. Je pa tudi res, da je to pri njih doma stalna praksa in verjetno je zaradi tega tako navajen.
totalen zapečkar in ni za pričakovati, da se bo spremenil, tudi če bo otrok (verjetno bi se z njim kaj poigral, vse ostalo bi pa bilo na tebi…)
ma ne vem, da raje spi do 16:00 za vikend, kot da bi izkoristil čas, da bi vidva bila skupaj – se bere, kot da si sploh ne želi biti s tabo, da mu je TV važnejša od tebe, mogoče se motim, samo iz napisanega sem dobila občutek, da on v tebi vidi bolj kot ne, svojo drugo mamo, ki bo skrbela za vse doma, on pa bo prespal cele vikende in gledal TV. Ma, mogoče te ima res rad, samo je malo čudno vse skupaj, samo nase gleda
vprašaj se, ali hočeš tako življenje? Kaj sploh imaš od njega, kaj počneta, ko sta skupaj?
dvomim, da boš našla čudežno rešitev
ma kako sploh lahko reče, da če bi imel otroka, bi se spremenil – to bi moral narediti, že ko je dobil tebe, oz. bi mu moralo biti v veselje, da sta skupaj (kvalitetno biti skupaj), da kam gresta
verjetno je psihično izčrpan od dela in ni niti sposoben kaj drugega skup sestavit, kot televizijo gledat in vegetirat. če dela po dvanajst ur na dan, ni to nič čudnega.
vprašanje je, ali misli tak tempo peljat še naprej. glede na to, da niti na dopustu ni bilo kaj boljše me zanima, kaj pri vragu pa vidiš na njem, da te še drži tam?
s takim življenjem verjetno nikoli ne boš zadovoljna… pač, odloči se sama. ogromno žensk je, ki se tudi s tem sprijaznijo.
Kaj vidiš na takem človeku, da se voziš k njemu 150 km za vikend, da potem on večino dneva prespi, preostanek pa bulji v TV? A je ena večerja res tega vredna?
In točno tko, tako kot je sedaj, bo čez 5, 10, 15 let. Nič drugače. lahko je na smrt dober, če ga ni doam 16 ur dnevno – kaj mi nuca njegova dobrota???
Ne vem, kakšne “standarde” imaš, da sploh vztrajaš z njim. Kar se pa tiče gledanja televizije ob hrani, si pa zamudila, ko se je prvič to zgodilo. Meni bi se utrgalo, če bi bila ob hranjenju prižgana TV. Ne vem, kako se ti zdi sploh normalno: on je s tabo, ki te vidi samo za vikend, pa se nima s tabo kaj pogovarjat niti, ko jesta??? Že zdaj (=kaj bo/bi bilo šele, po poroki ali ob otrocih)???
“Lani poleti sva šla prvič na dopust, ker prej ni imel dopusta. Šla sva v apartma in se skoraj nisva premaknila ven. On je spal po 16 ur dnevno, jaz pa sem prebrala 10 knjig, ker sem se dolgočasila na smrt.”
Hehe, oprosti, ampak tukaj sem se pa nasmejala. Je pa to tudi dokaz, da ne gre samo za grozno utrujenost zaradi dela, pač pa za tak način preživljanja prostega časa. Če je 7 dni samo spal in gledal TV, to pač počenja, ko je doma oz. ko ne dela. Tega ne bo spremenil in tak bo tudi kasneje. Če bosta imela otroka, boš ti težila, on bo mogoče kdaj prej vstal in ne bo gledal TV, vendar bo sprehod po naravi ali preživljanje časa z vama čutil kot strašno muko. Ali to hočeš? Imeti občutek krivde vsakič, ko ga zvlečeš ven za kakšno uro in gledati njegov dolgi nos, ko bo MORAL preživljati čas s tabo in otrokom?
Čeprav praviš, da naj ti napišemo nekaj spodbudnega in ne to, da prekineš z njim, ti svetujem prav slednje. On si svojega prostega časa že zdaj ne želi preživljati s teboj, kaj torej pričakuješ v bodoče? Naj si najde eno, s katero bosta skupaj gledala TV in spala 16 ur dnevno. Ti si poišči nekoga, ki bo v tvoji družbi užival, ne pa da jo bo imel za teženje. Zdaj je še čas, pozneje bo veliko hujše.
Zakaj je izgovor, da dela 12 ur dnevno. Marsikdo dela 12 ur dnevno, pa ni tako len kot tvoj fant. Poglej za primer samo eno mamo – 8 ur je v službi, da pride tja in nazaj porabi še 1 uro, doma pa sigruno še kuha in pospravlja 3-4 ure, pa kdaj tu na forumu bereš, da se jim na koncu tedna ali celo med tednom ne da v kino, na izlet, … Daj zbudi se in uklopi svoje možgane. Tale tvoje tip te zeza v … Resnično ni vreden tega, pa reči kar hočeš in dalj se boš slepila težje ti bo. Drugče si pa kar še enkrat preberi vse poste naših MON-ovk, ker so čisto resnične in življenjske.
Sprintaj tele naše izjave in mišljenja in jih daj prebrati tvojemu fantu, če bo imel čas med gledanjem TV-ja in lenarjenjem in ga po tednu dni vprašaj kaj misli o napisanem.
Zelim ti veliko SREČE.