Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek če ti delodajalec dolguje regres?

če ti delodajalec dolguje regres?

Kaj narediš, če ti delodajalec dolguje regres še za lani? Gre za privatnico. Prihodnji teden mu dam odpoved, a naj napišem v odpovedni izjavi, da mi dolguje še regres? Sem jo že večkrat opomnila, pa mi je zmeraj rekla, da če bo imela, mi bo dala, če ne pa pač ne bo dala.

Inšpektorat za delo!

Dve leti nisem dobila regresa (pravzaprav tri, če štejem tudi tisto leto, ko sem bila na porodniški).
Nisem imela srca, da bi ga prijavila inšpekciji. Delodajalec se mi je smilil, ker je bil “ubogi na duši”…………….
Še dobro, da se mi ni tako zelo smilil in sem raje odšla!

Meni tudi ni, da bi jo prijavila, pa čeprav je žleht. Že eno leto mi govori, da nima denarja za regres, obenem mi pa prinese pokazat drage cunje, ki si jih je kupila, ali se mi hvali, kam vse gre na počitnice. To me boli, ker se dela norca iz mene.

Ah, saj moj si je tudi kupoval nove avtomobile(vsaj dva je zamenjal v enem letu), motorje, športno opremo, opremo za stanovanje, vsaka dva meseca najnovejši mobitel ….

Veš, koliko lažje živim sedaj? Pa ne samo zaradi regresa. :)))))

Še ena se javlja v klub, ostala brez lanskega regresa, 2 plač, brez razlike, katero mi je obljubljal ob porodniški. Zdaj vneto iščem službo, da grem čimdlje proč od njega.
Imam pa še en problem, sem na porodniški, pa me kar kliče, mater še tukaj mi ne da miru.:((((((((

mislim, da inšpektorat ne more kaj pomagati, ker sankcije za neplačilo regresa niso napisane v zakonu.
edina možnost je menda tožba… je bilo pred par dnevi tu gor napisano, zahtevek pa zastara v petih letih

Inšpektorat za delo nima nič z regresom! To je denarna terjatev, ki jo mora vsak uveljavljati pred delovnim sodiščem. 204. člen Zakona o delovnih razmerjih. Tožba. Zahtevek je treba dati v 5 letih.
Moj nasvet-pojdi k odvetniku…. naj napiše en dopis bivšemu delodajalcu…in grožnjo, da bo plačal še potem njegove stroške, takso in zadanje še regres z obrestmi… in ponavadi zaleže.

Hvala vsem.

Ne razumem, kako so lahko ljudje tako zlobni, njej tistih 300 evrov ne pomeni nič (moja delodajalka si za 300 evrov kupi čevlje), meni pa ogromno. Očitno uživajo v tuji bedi.

Preskušen recept:

delodajalec dolgoval regres za dve leti (enega celega in pol drugega)….ko sem bil že v drugi službi, sem sestavil zahtevek (opisal natančni znesek dolga) in vse skupaj odnesel odvetniku. Plačal (takrat 5.000 sit) da je moj zahtevek prepisal na svoj list papirja z glavo in poslal bivšemu delodajalcu.

Prva reakcija je bila takojšen GSM klic in grožnje po povratni tožbi, ker pa bivši delodajalec ni imel dejansko nobene osnove za tožbo, sem dobil nakazan denar čez dober mesec dni….pred iztekom roka, ki sva ga določila z odvetnikom.

Na srečo, ker v tožbo se v bistvu (takrat) raje ne bi spuščal……

LP & vso srečo!

New Report

Close