OH TE MAME…
včeraj ste pisale o svojih mamah.
Mene je tudi že včeraj in danes pripravila do solz, ker reče brez premisleka in sploh ne razmišlja da me lahko z besedami prizadane, jaz pa ji ne smem niti najmanjše kritike dat.
Pa kaj je s temi mamami da nas tako z lahkoto pripravijo do joka, do besa in do slabe volje pa jih mamo še vedno tako zelo rade?
Imaš kar prav. In po svoje vam(nam) paše da nas še vedno čuvajo kot otročke, pomagajo ali naredijo kaj namesto nas in potem je težko določiti mejo.
Moja se v moja dejanja ne vtika, ne kritizira (več), pove svoje mnenje, ki ga upoštevam ali pa ne.
Zaradi posebne vezi med nama, pa me lahko njeno mnenje prizadane bolj kot od kogarkoli drugega, tu pa je spet moja odločitev , če sem samostjna in odrasla sama stojim za odločitvami z vsemi + in-.
To je slaba samopodoba, naučena si, da ji ne smeš ugovarjat, da ne smeš imeti svojega mnenja. Samo z večjo samozavestjo se ne boš sekirala za neupravičene kritike drugih. Ona je ona, odgovarja za svoja dejanja, za sebe, ti je ne boš spremenila. Sebe moraš spremenit, da ne boš tako občutljiva. Ne gre čez noč, a gre. Z večjo samozavestjo tudi več ne boš mislila, da imajo vse mame rade svoje otroke in da je tvoja dolžnost, da jo ljubiš. Če pomislim je pri tebi podobno kot pri ženskah zasvojenih z odnosi (bolnih). Preveč dajo na mnenje svojega moškega, ona dela prav, one se žrtvujejo za ljubezen. A ljubezen ne sme boleti. Ko padeš na dno, to ugotoviš.
Oh, kaj pa bi dala jaz, da bi meni mama nehala nabijat …Odkar vem zase – si poredna, si grda, sosede pravijo, da si čudna, joški ti visijo, kako boš našla moža. Tvoj mož je kurbir, tašča prasica, v službi se najbrž rineš naprej tako, da daješ noge narazen. Tvoji otroci so brezdelneži, prasci, tatovi … Si postavila jaslice za božič, ste šli k polnočnici, brezverci?
V peklu boste goreli, kriva pa si ti, hči! In tega ni ne konca ne kraja.
Živimo 200 km narazen, ampak telefon ji dela dan in noč.
Pa smo mi zase čisto navadna in zadovoljona familija. Meni je beseda MATI sinonim za česen, glogov kol in vampirja.
Se oproščam vsem, ki imate kolikor toliko normalne in ljubeče mame.
Pojem MATERE je po mojem že od Cankarja naprej čisto precenjen.