Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na Nanos z otroki?

Na Nanos z otroki?

Razmišljam, da bi šli jutri na Nanos. Mi katera lahko pove, če je primeren tudi za 4-letnega otroka (sicer v dobri kondiciji). Do kje se peljati, da uberemo lažjo pot? Koliko časa traja vzpon? Je kje v bližini mogoče pojesti dober golaž?

Uživajte v soncu!

Na Nanos peljeta dve poti: strma (uro in pol hoda) in položnejša (mislim da dve uri in pol). Mislim, da je pot primerna za otoke (naša dva sta imela 5 in 7 let in je petletnik brez problema prehodil strmo pot). Kar pogumno in brez strahu na pot, še posbno če ste v dobri kondiciji.
Glede hrane pa takole: na vrhu je koča, kjer se dobi precej za pojest…

Pa lep izlet vam želim…

Problem pri strmi poti so še klini. En del je kar zoprn. Če jih niste vajeni, pojdite rajši po položni poti.
LP, Nik@

Jaz 4-letnika po strmi poti še ne bi peljala (taradi klinov), sigurno pa tudi pride gor s skrbno pomočjo staršev. Jaz sem pač bolj “prpa” za take stvari.

O, pozdravite mi meni nadvse ljubi domači Nanos!!!

S svojimi otroki gor še nisem šla peš, s šolskimi pa, a ti so starejš od tvojega. Z nekimi prijatelji, ki so imeli takrat petletnika, pa smo šli po strmi poti brez težav. So pa res športna familija.

Strma pot je prekrasna, položna pa se malo preveč vleče! Vsekakor ste si izbrali lepo turo!

Pa srečno in čimboljši golaž, mogoče z njoki, na vrhu!

Vidka

Strma pot ima na parih predelih verige oz žice za se prijet in en ali dva klina. tam bi verjetno tako mali otrok rabil pomoč staršev. Mislim, da bi šlo, vendar je en mali odsek (par metrov), kjer moraš okrog skale – pot je vsekana v skalo, dol je pa prepad. Tam otroka ni za pustiti, da gre sam čez, nujno starši zraven. Vendar je ta odsek edini zares nevaren, tako da z malimi otroci le pod budnim očesom staršev in nič bezljanja naprej. Me kar zmrazi, ko gredo kakai mali tam sami…

New Report

Close