Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mozoljčki mozoljčki

mozoljčki mozoljčki

sem ena izmed tistih nesrečnic, ki ima tudi pri tridesetih probleme z mozolji in to globinskimi, ki mi sicer ne puščajo površinskih brazgotin, mi pa puščajo redeče lise, ki nočejo izginit

ali je katera imel podoben problem in kako (če sploh) in s čim bi se dalo ta problem odpravit

pa prosim ne svetujte mi pudrov, korektorjev, barvnih krem, ker jih moja koža ne prenese

meni so pomagale kontracepcijske tablete in nič drugega
pojdi k dermatologu. taki globoki mozolji se zdravijo tudi s posebnimi zdravili kot so Roacutane in podobno.

Vsak dan pij čaj iz kopriv. Če ti je lažje, kupi tinkturo in nekaj kapljic daš v vodo, pa piješ čez dan. Traja sicer nekaj tednov, da opaziš razliko, a zelo pomaga. V bistvu gre za čiščenje krvi in zato je tudi mozoljev manj.

ja jaz imam ravno sedaj te probleme. samo ugotavljam da je vse povezano z neko alergijo, ne morem pa ugotovit na kaj. edino kar sem ugotovila je da jih imam več po tem ko pojem kaki jogurt, kar je sicer logično, saj mleka ne maram niti ga ne konzumiramo ravno pogosto, ker je moja pupa alergična na njega. trenutno si obraz umivam z geli za obraz, potem očistim še z nealkohlnim tonikom in namažem z algami in čez z kremo od aloe vera vse od kahne. trenutno pomaga. ja pa jemljem kapsule svetlinovega olja in rinolan-antihistaminik.

Po mojem mnenju imaš mozolje zaradi neurejenega hormonskega stanja. Tukaj ne bo nobena kopriva pomagala. Sama imam tudi probleme s tem, čaje sem pila več kot leto in pol in ni bilo nobene same samcate spremembe.

Edina rešitev, seveda začasna, so zdravila (Differin, Skinoren, morda tudi kontracepcijske Diane 35) in pravilna nega. Uporabljati moraš mila, ki ne dražijo kože in je ne izsušujejo ter pravilno vlažilno kremo, ki ne sme biti komedogena (ne maši por).

Jaz sem se z istim problemom odpravila kar k svoji osebni zdravnici. Predpisala mi je tablete Clinofug, gel Differin in mazilo Klimicin. Stanje je po 4 mesečni kuri odlično. Edini problem je, da se z omenjenimi zdravili ne smeš kazati soncu. Poleti je potrebno zdravljenje prekiniti.
Pred tem, sem redno hodila k kozmetičarki, nakupila vseh vrst krem, gelov, čistil,… pa ni nič kaj dosti pomagalo.

New Report

Close