Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kožna guba 16- kaj to pomeni

Kožna guba 16- kaj to pomeni

Hčerka je stara 9 let in pol, na nedavnem šolskem testiranju so ji namerili kožno gubo 16. In se sedaj sekira, jaz pa nimma pojma, kaj ta vrednost pomeni. Sicer je izredno vitka, ukvarja se s športom in dosega dobre rezultate.
A mi prosim kdo to razloži?

Moj sine je bil tudi dokaj vitek, kožno gubo pa je imel 1. Kaj pa to pomeni, pa ne vem. LP Vera

Kolikor je meni znano je to v mm, navadno merjeno na roki, nekje na 1./3 nadlahti (lahko tudi na trebuhu pod popkom – se označi). Normalno je, da imajo dekleta nekoliko višje vrednosti (več podkožnega tkiva -ženske imamo bolj debelo kožo??)

To je delež maščobe v telesu. Pri ženskah je občutno večji in se mi zdi, da ga pod 7-8 ne moremo imeti (so izjeme!).
JE pa tudi dejstvo, da samo na podlahti rezulatiti niso vedno relevantni.

Jaz sem ga imela v zadnjih letih oš med 10 in 15, s tem, da sem trenirala in mela konkretne mišice. V 4.letnku gim, pa že nad 20(nič več treniranja, malo ukvarjanja s športom). Danes je verjetno še več, ker se maščoba v telesu nabira, ne nareidm pa veliko temu, da bi to zmanjšala.

Ja, kožna guba je merjena na nadlakti. Je pa večkrat odvisna od učitelja, ki jo meri, kot od gube. Žal. Sicer je pa totalno nepomembna stvar, sploh, če se otrok ukvarja s športom.

New Report

Close