Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako vam partnerji pokažejo, da vas ljubijo?

Kako vam partnerji pokažejo, da vas ljubijo?

Kako in kako pogosto vam pokažejo, da vas ljubijo?
Ali ste morda eden tistih parov, ki “kar veste, da ste ljubljeni”, sami od sebe?
Ker meni osebno ni nič samoumevno. Jaz si želim, da mi mož pokaže, pove, da me ima rad…zaradi vse dnevnih družinskih obveznosti in nalog imam včasih občutek, da živiva en mimo drugega. Ne spomnim se kdaj je nazadnje naredil zame kaj romantičnega, sam od sebe, pa brez da je Valentinovo, moj rojstni dan ali kak druga obletnica:(Meni pa tudi že zmanjuke energije za dvigovanje vzdušja…

Joj kako te razumem.
Moj je tudi takšen.
Misli da en površni objem…vse naredi. Pa ni tako.

Potrebujem več.

Meni največ pove s tem, da mi zjutraj, ko se mu že tako mudi v službo, postrga led z avta, češrav je moral prej tudi svojega. Ali pa da mi včasih ko pride domov iz službe prinese čokolado. Pa take drobne geste; govoriva si pa ne prav na veliko, da se imava rada, ne vem sva taka malo bolj čudna – oba bolj prisegava na dejanja kot besede.

Moj je en tak srček,večkrat prinese rožo,takšne majhne pozornosti,mi kupi kakšno revijo,ki jo rada berem,…
Vedno si dava lubčka,ko odhaja od doma,ko prideva domov,zvečer greva obvezno na sprehod(s psičko),takrat imava malo časa zase,saj ob današnjem tempu,zraven še 9 letni otrok,si pač nekako morava vzeti čas samo za naju.Obvezno greva enkart na teden sama v kino/večerjo in enkrat mesečno plesat(otrok je seveda takrat pri babici).
Mi pa največ pomeni,da podpira moje prostovoljno delo.Pomagam pri zavetišču za živali in sem prišla pred kakim mesecm dni domov,objokana,da je premalo prostora v zavetišču in nimajo vseh živalic kam dat.In drug dan je zbral še dva prijatelja,šel z njima v azil,pripeljal ves material za postavitev boksov.Potem me je poklical,naj pridem nujno tja.Ko sem videla,kaj je naredil,sem se samo sesedla in jokala.
S tem,mi je pokazal,da me ceni,da me ljubi,da spoštuje mene in moje delo,pa čeprav sem v očeh mnogih ljudi,čudna.Pa nič za to:):)

Dobim lupka za dobro jutro, za lahko noč, še kdaj vmes….me objame, mi reče da me ma rad, pospravi posodo, opere perilo-naredi kaj kar vem da ni na njegovi “prioritetni listi”, veva pa, da je na moji…

O sem ostala brez besed.

Bivši mož ni nikoli znal pokazati , da bi imel rad; zanj sem bila gospodinja, služkinja. Vse samuomevno. Nežnosti so mu bile vedno odveč. To me vedno zelo bolelo.
Sedaj imam partnerja, ki je veliko nasprotje bivšemu; v pozitivnem pomenu.
Na srečo še obstajajo moški, ki znajo iskreno ljubit in to tudi pokazat.

.................................. Vedno je lahko bolje!

Zame sta romantičnost in pokazati, da te ima rad popolnoma dve različni stvari. Nekdo je lahko zelo romantičen in vprašanje če te ima rad , nekdo te ljubi ampak je pri romantiki kar malo lesen. seveda pa se najdejo tudi Napoleoni, ki združijo eno z drugim.

Kako mi pokaže, da me ljubi: s pogovorom ( da zna prisluhniti, da ga zanima kaj se z mano dogaja in med nama), da uživa v skupni družbi, druženju, skupnih dejavnostih, da je pripravljen kaj narediti zame, seveda so tu tudi objemi, poljubi, nežnosti. Vsekakor pa si po skoraj 10 letih ne skačeva v objem na vsakem koraku kar se mi ne zdi izguba ljubezni, romantičnosti ampak samo transformacija najine ljubezni.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Pa saj nam ženskam verjetno nebi bilo nikoli dosti , kajne ? Ha ha

Pri mojem imam včasih občutek da mi to velikokrat pokaže da me ima rad, pride pa trenutek v življenju ko pa imam občutek da je hladen kot špricer . No on ima SEVEDA FILING DA MI DA JASNO VEDETI KAKŠNA SO NJEGOVA ČUSTVA ; meni pa ni tako samoumevno in želim da se mi bolj posveča.

Lubčka ko kateri gre in pride, stiskanje zjutraj v postelji preden gremo od doma, zaspiva da se drživa vsaj za roke če že objeta nisva, … alora pa saj ne vem kaj bi še rada ? Imam veliko in hočem se več.

Drugače pa vam vsem priporočam knjigo PET JEZIKOV LJUBEZNI , preberita jo oba , super je !!!!

Tile ameriški priročniki za samopomoč so včasih malo “too much” ameriški, ampak tale 5 jezikov ljubezni ima res dobro osnovno sporočilo. Če bi mojega vprašali, ali mi dovoljkrat pokaže, da me ima rad, bi rekel, valjda, saj kuham, skrbim za otroke, ji prinesem kavico, ji kupim čokolado, jagode… skratka, dela mi take drobne usluge – mislim, da avtor omenjene knjige temu jeziku ljubezni reče “dejanja”. Ker pa si jaz želim, da bi se večkrat posluževal jezika “besede”, sem mu to morala enostavno povedati. Vam povem, so stvari, ki so ženskam očitne, moški pa jih ne bi pogruntali do smrti. Včasih jim je treba kaj dobesedno napisati.

Torej – konkretno mu povej, kaj bi rada! Moški žal ne znajo brati misli :-(((

Japajade mama2831.

Veš kaj pravijo, ne? V sili še hudič muhe žre!!!

Ko si bo res želel, ko bo reeees hotu, da ti čutiš njegovo ljubezen, TI BO TO TUT POKAZAL.
Zaman mu pisati in razlagati, če ni nekakšne iniciative…brez veze. Ženske se na vso moč trudimo in trudimo pa si govorimo, da nas ne razumejo, da so otročji pa počasni, da pač govorijo čiiiisto drug jezik.
BULL SHIIIT. Ko sem stopila čez vrata, ko sem bila resno odločena, da je DOVOLJ, ko sem začela sebe spoštovati in ko se mi je skristalizirala slika, kaj sploh hočem od odnosa…potem se je spremenil tudi on. Če se ne bi, bi pač ostala narazen. Šele ko je res hudo, ko padeš v vodo, šele takrat se ti v glavi nekaj lahko spremeni, prej ne, pa če se enemu moškemu 10 baba na uho dere kaj bi one rade, če ne bo z njegove strani taprave želje…

Delno se strinjam s tabo. Mene ta njegov način dolgo sploh ni motil, ker sem vedela, da on tako kaže, da me ima rad, poleg tega je pa včasih tudi kaj takega naredil, da sem se kar stopila, tako da sem bila kar zadovoljna. Samo po toliko letih si zaželiš še česa drugega, novega in potem ko sva enkrat razčiščevala še ene druge stvari, sem mu pač tudi to povedala.

Je pa res sigurno odvisno od tega, kaj moški sploh čuti do tebe. Enih ne boš prepričala, naj rože nosijo, se raje pod vlak vržejo – ampak ne zato, ker pač ne bi hoteli/znali/zmogli rož kupovat, ampak zato, ker jim enostavno ni toliko do ženske, ki si rož želi…

Ko bosta dovolj dolgo skupaj se s tem niti ne boš več obremenjevala. Vesela boš, če boš celo noč spala in te ne bo nič bolelo. Sicer pa …kaj je že to ljubezen?.. Cele dneve čistim, kuham, pospravljam njegove časopise, ugašam luči za njim moram biti prijazna in dobre volje ….. pa še vedno sem -po njegovo – najbolj tečna žena!

Meni najlažje pokaže, kako me ima rad, ko se pelje preko Trojan in mi kupi slasten krof :))) Resno! Ali mojo najljubšo čokolado 🙂 Pri meni gre očitno ljubezen skozi želodec ;))) Rož ne maram. Razen tiste, ki rastejo na vrtu in travniku.

Drugače pa: objemi, poljubi, telefonski klic samo zato, da si izrečeva kakšno lepo besedo, najino večerno stiskanje, spomni se in me povabi v kino (ter tudi poskrbi za varstvo otrok!) in še in še.

Je pa res, da sva se pred leti, ko nama je škripalo, temeljito pomenila, poiskala strokovno pomoč in se začela dejansko pogovarjati. To pomeni tudi, da ga večkrat spomnim na stvari, ki mi kaj pomenijo, ker moški ne znajo brati naših misli in so veliko manj intuitivni kot večina žensk. Lahko še tako namiguješ s pogledi, kretnjami ipd, beseda je tista, ki zaleže. Ter je volk sit in koza cela, partnerja srečna, otroci pa uživajo.

Seveda pa se tudi sama spomnim nanj in poskrbim, da je tudi zanj dan poln dejanj z moje strani, ki mu dajo vedeti, da ga ljubim. Skuham mu jutranjo kavo, pripravim kakšno presenečenje v škatlo za malico (skrijem noter kakšne dobre piškote, včasih pivo,…), povabim ga na pizzo, ga zvečer fino pocrkljam,…

Pozabila na pomemben podatek: bliža se deseta obletnica najine poroke, s tem, da sva par še dve leti dlje.

dvakrat me na gobec vsake tolk

Zadnje čase me masira, kadar le more, ker mi to zelo paše 🙂 Sicer pa dobim rože, poljubček, objem, tudi reče mi, planira (samo) najine skupne izlete, ko rodim,…zaenkrat imam kar dober občutek.Mene bolj skrbi kako bo čez 10, 20 let….Kako ohranit zakon, ljubezen, da ne umre?

ženske, povejte jim to, kaj si želite, kaj nucate, kaj potrebujete in zgodilo se bo, dokler pa bo to le v vaših glavah ne bo nič! Moški niso vsevedi, pokazat je treba, potem pa gre…

To pa je prekrasna gesta tvojega dragega. Res pohvalno!

Na sprehodu me skoraj zmeraj prime za roko, ko pride domov in preden zaspi, me poljubi, če se privijem v postelji k njemu, me objame (čeprav ne more tako zaspati), zmasira mi podplate, ker ve, da mi to paše, skoraj vedno brez negodovanja masira boleče dele mojega telesa (emšo, kaj čemo), čuti željo in potrebo, da se pogovarja z mano o službi, o prijateljih, ob meni ne čuti potrebe, da bi se pretvarjal, ampak je lahko točno tak kot je – z vsemi drobnimi napakicami… takšnih drobnih stvari, ki kažejo ljubezen in pripadnost, ker jih ne jemljem kot nekaj samoumevnega, je ogromno in vsak dan vsaj nekaj. Drugače pa mi zelo redko prinese rožo (samo za praznike jih niti ne želim), prej kakšno tortico ali čokoladko, ki mu ostane od malice, še bolj poredko pa mi celo pove, da me ljubi. Takrat to ni prazna fraza, ljubezen izraža njegov pogled, ton v glasu, drža telesa… In velja za naslednjo leto, dve ali pa še več – do naslednjič pač. In meni popolnoma zadošča.

New Report

Close