zdravstveno zavarovanje
Ker sem lani pavzirala, sem imela osnovno zdr.zavar. krito preko občine, plačaevala pa sem si dodatno pri vzajemni. Letos imam spet status in sem zato zavarovana po mami. Zdaj pa sem iz vzajemne dobila opomin, da nimam plačanega zavarovanaja in da moram to poravnat v 30 dneh. Ali bi to zavarovanje morala prekinit? Zdaj ga bom morala verjetno plačat ali ne?Hmmmm….Aja danes pa imam zobarja…vendar mislim da glede na to da imam zavarovanje urejeno preko mami ne bom kot samoplačnik, saj to zavarovanje krije vse stroške???
Ne če imaš staus študenta, mislim da ti ni potrebno pačati dodatnega zavarovanaj…
tole piše na strani ZZZS-ja…
Kako potrjujejo kartico študenti in dijaki nad 18 let? Ali je potrdilo o šolanju še potrebno?
V začetku šolskega leta morate na pristojno izpostavo Zavoda predložiti potrdilo o šolanju, to lahko storite preko kadrovske službe svojih staršev ali osebno. S tem imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje do konca šolskega leta oziroma do datuma, navedenega na potrdilu. Potrdilo o veljavnosti zdravstvenega zavarovanja pa se vam na kartico zapiše samo za 3 mesece, zato morate kartico vložiti v samopostrežni terminal za potrjevanje vsake tri mesece oziroma pred obiskom zdravnika. Enako velja za redne ali izredne študente ter za dijake, ki so že dopolnili 18 let starosti.
Strah me je samo zato ker si nisem plačevala oz. prekinila pogodbe pri vzajemni, da ne bi zato imela kakšnih komplikacij pri zorabju….
pa ti odgovorim iz prve roke !
Vzajemni javi pisno od kdaj imaš ponovno status študenta in se dogovori glede zamude plačila za nazaj (lahko zahtevajo da poravnaš kajti nisi jih pisno obvestila o spremembi). Od datuma ponovne pridobitve STATUSA ŠTUDENTA pa ne rabiš imeti dodatnega zavarovanja in ga tudi ne plačevati! Vsekakor pa moraš zadeve za nazaj urediti. Predlagam, da jih pisno prosiš za odpis dolga od dneva pridobitve študenta!
To ne bo držalo, ker če bi, potem jaz ne bi dobila pred par dnevi opomina pred tožbo in prekinitve zavarovanja. Ker nisem plačevala 1 leto, da pač moram sedaj za nazaj in imam natanko rok plačila 30 dni. Je pa fino, d ase pokliče na njihovo brezplačno številko, na kateri ti vse nesebično razložijo. Tudi meni je, čeprav sem sama kriva za nastale položnice na moji mizi.
Vse se da lepo zmenit.