Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje

Vprašanje

Imam sledeče vprašanje. Ker sem po izračunih za dohodnino 2006 ugotovila, da bi bilo bolje, da bi prijavila otroke za olajšavo jaz, ker sem imela v drugi polovici leta boljši OD kot mož (vendar je imel on otroke prijavljene med celim letom) vas spašujem po vaših izkušnjah:
ali obstaja varianta da bi nama istočasno obdelali oziroma poslali odločbi, zaradi moževega plačila dohodnine in mojega vračila. Gre se samo zaradi tega, ker bi z mojim vračilo plačala moževo dohodnino, da ne bi prišlo do obresti zaradi zamika plačila.

Hvala.

dvomim, da se da to uredit. davčna ima svojo dinamiko odpošiljanja odločb, na katero nimaš vpliva

Mislim da ne dobita skupaj, vsaj mislim da ne. Midva sva doslej še vedno dobila ločeno.

Ravno danes v Delu piše, da bodo letos poskusili vse odločbe poslati hkrati, in to najkasneje poleti. Torej ne bi smelo biti bistvenega zamika. Žal je pri nas med besedami in dejanji pogosto ogromen razkorak. Bomo videli, če bo res tako. Sicer imaš pa za doplačilo nekaj časa (mislim, da en mesec).

New Report

Close