Svea* – si kje okrog?
Jaz se tule štulim samo zato, da jo lepo lepo pozdravim. :))
LP
Očitno je več takih junakinj, ki se vam je uspelo spopasti s švedščino. Mene to še čaka enkrat v prihodnosti, če se bom hotela kdaj pogovarjati s fantičkom, ki mu je tole, kar imam za prevesti, namenjeno 🙂
Gre pa takole:
Naj ti mačkice pomagajo zaspati, plesati ali se zgolj prismehljati v novi dan. Tole so moje najljubše slovenske otroške pesmice zate! Vse najlepše ob 1. rojstnem dnevu…
Evo mene… jest-misteriozna…hehehe
Priznam, da sem se vedno zelo nespretna pri pisanju SE.. klepetanje mi gre malce lazje iz ust. Zato sem hvalezna prodajalki vijolic, da me je ze prehitela pri prevodu.. bi pa samo eno stvarco popravila.. mogoce se motim:
Det här är mina Slovenska favoriter barn-sånger till Dig.
In da se Dig lahko pise z malo…
Ja, jezik ni tako grozno tezek.. ampak verjetno mi nikoli ne bo uspelo tako “peti”…
Ampak alea.. tale tvoj fanticek.. a ima samo SE koreninice, ali tudi kaj slovenskih… Najin sinko je dvojezicen… sem in tja zacutim, da uporablja vsak dan vec SE besed, ki so meni mogoce manj znane.. ampak tudi v Slo je zelo jezicen.. po mamici seveda…:)
Ce prihajas k nam poleti – z angl ali nem bos vsepovsod prav dobro opravila..
Na kavico pa z veseljem pridem.. ce mi ne bo potrebno predalec leteti…hehe
Bi bilo zelo zanimivo…
Lp, MVH – S.
Ja Zogi.. vracam pozdrave.. Cocto imas se vedno v hladilniku kaj ne 😉
No, sem imela prav, da te bo kavica zvabila na plano 🙂
Ja, moj fantiček je oz. bo (za zdaj še bolj momlja kot kaj drugega) govoril samo švedsko iz enostavnega razloga – njegov očka in mamica sta Šveda po dolgem in počez. Mene je njegov očka pred slabim desetletjem, ko sem bila še čvekava najstnica našel na netu in od takrat je pomemben del mojega življenja – po novem tudi zaradi majhnega dečka, ki sta mi ga simbolno zaupala v varstvo.
Jah, upam, da letos spet kaj pridem v S del Evrope – vedno znova z veseljem! Tokrat je malo težje, ker se je družinica preselila na skrajni sever, ampak nikoli ne veš kdaj kje najdeš kakšen poceni let.
Kje pa vi živite?
He, he, Svea, Cocto kar ti spij, meni pa daj v hladilnik raje eno nesladkano limonado. 🙂 Dieta, nimam kaj. :))
Drži se!