Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek neprebavljanje koruze

neprebavljanje koruze

Se še komu to zgodi?

Vem, da je tema malo nagravžna, se opravičujem:)

Ampak kadarkoli jem koruzo v solati, je ne prebavim…. v kakcu so celo kosi koruze….

To mi je res čudno…. se še komu to dogaja?

JA, vsem!

No, vsem ravno ne….vsaj mojemu partnerju ne;)

Hvala pa za odg;)

OK, mnogim.

men tud

ha, ha

Ne vem, še nikoli nisem analizirala kakeca.
Poleg tega ponavadi koruzo pregiznem (zdrobim z zobmi) in je ne pojem cele.

Sem že mislila, da sem edina :))) LP!

tudi meni se to dogaja

Enako. A vam malo pokvarim apetit?? Enkrat sem se kopala v slavnem slovenski mlakuži (beri: portoroška riviera) in mi je nasproti priplaval lep “komad” (beri: klobasa človeškega dreka) s še lepše vidnimi zrni koruze…

o pejd nekam :))))

ženske, pa ne cele koruze goltat! če jo fino z zobmi obdelaš, ma ni šans, da cela ven pride.

cukr, še dobr, da ne jem zdaj čeas tu zraven … bljaaaaaaak! 🙂

jaz jo vedno dobro prežvečim, v drekcu pa opazim lupino koruze, ne celo…

UF uf….. al vi tudi serjete?

:))))))

neeee.. doooh.. za koga pa nas imaš? me popolne forumašice elegantno kakcamo :)))

Dober tek, bo katera dokončala moje jabolko?

Če ne zgrizeš se to zgodi vsem, ker lupine koruznega zrna ne moremo prebaviti. Samo nekateri svoje kakce bolj podrobno analizirajo, drugi pa samo vodo potegnejo.

Jaz pa vso zgrizem, pa potem vseeno celo vidim v kakcu, ali se mi potem noter kako nazaj sestavi ali kaj?????

A je kaj narobe z mano??????

Poskusi tako; kakec položi na cedilo (duršlah), ga fino operi in preštudiraj koruzne luščine.
Kokoške (ptice) so prebavo koruze (in drugih zrn)naštudirale že daleč nazaj v evoluciji in si omislile poseben organ – mlinček, ki ima zelo trdo sluznico in močne mišice, tam se zrno s pomočjo kontrakcije teh mišic in kamenčkov (ki jih poberejo) zdrobi, notranjost zrna se potem v pravem želodcu lepo resorbira, luščine pa se v večji meri izkakajo, po možnosti na dvorišče.

New Report

Close