Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dopust po porodniški

Dopust po porodniški

Prosim za pomoč, link… čeprav je morda že stotič, vendar z iskalnikom ne najdem odgovora, morda tudi zaradi črke Š v porodniški.
Torej če se porodniška zaključi v novembru 2006, kolikšen del dopusta pripada delavki za 2006 in kolikšen del ga lahko prenese v leto 2007, če ga v letu 2006 ni smela koristiti ne po svoji volji?
Najlepša hvala

Za 2006 ti pripada celoten dopust, v tekočem letu ga moraš sicer izkoristit 12 dni ostalo lahko preneseš, izrednih primerih kot. npr. porodniška pa lahko v leto 2oo7 preneseš ves star dopust, tudi če si ga 2oo6 koristila manj kot 12 dni.
Vsaj tako je bilo pred 3 leti, ko sem jaz bila v porodniški, upam da se ni kaj dosti spremenilo.

lp

Postavka 12 ali 10 dni je odvisna od tvojega delavnika. Če delaš sobote, moraš izkoristiti 12, drugače pa 10 dni.

hvala obema, potrebovala bi kak uraden vir….črtali so mi 12 dni dopusta, čerpav delamo pon-pet, sobote in nedelje nikoli.

Mislim da je odvisno od pravilnikov posameznih podjetij ali organizacij, pri nas je obvezno le, da “stari” dopust izkoristiš do 1. junija tekočega leta in tako jaz koristim ves lanskoletni dopust sedaj. Vem, da imajo šole drugače.

se mi zdi, da če ti delodajalec v tekočem letu ne omogoči koristit dopusta, potem lahko zahtevaš ali izplačilo ali pa ga seveda preneseš v novo leto. sicer pa bi naj v enem kosu koristila 12 delavnih dni dopusta. če si zaposlena za nedoločen čas, potem ti tudi dopust pripada celi, tvoja porodniška z tem nima nobene zveze. vsaj mislim da se ni nič spremenilo. najbolj sigurno pa je, če se pozanimaš na inšpektoratu za delo.

163. člen Zakona o delovnih razmerjih.

New Report

Close