Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tekočina 1,5l dnevno- vam znese?

Tekočina 1,5l dnevno- vam znese?

Meni ne, pa ni problem samo pitje, ampak lulanje. Se trudim in pijem čimveč, samo potem se moram držat školjke. Imam občutek, da dokler se malo zadržujem še gre, ko pa enkrat grem me stalno tišči in tega si ne morem priviščit ne v službi ( pa ne delam v Lidlu), ne popoldan ko grem po opravkih.
Kako pa vam uspeva ?

jaz spijem vsaj 3 l dnevno, pa nimam ne vem kako velikih problemov za na WC, se mi zdi, da se telo in mehur navadita.

LP

Do 2,5 l dnevno mi znese, telo se pa navadi in pogostega lulanja po kakih 2 mesecih ni več.

Če zaračunam navzgor, spijem dnevno minimalno 3,5-4 litre vode. V službi imam vedno nastavljeno 1,5 l plastenko, pri kateri si zadam, da jo moram sprazniti najkasneje do 15.00 ure. Poleti še pa malo več, takrat še pa v avtu nekaj, doma pa tako ali tako. Z lulanjem nimam problemov, pač grem ko me sili, kolikokrat grem lulat pa res ne štejem 🙂

Jaz mam isto probleme, ko veliko pijem sem non stop na wc-ju.

Očtno imam res čuden mehur. Preden se odpravim od doma grem vsaj trikrat lulat, ob normalnem pitju. In to zgleda tako, da grem do avta, pa lulat, pa še enkrat in če me vmes slučajno kaj zmoti še enkrat. Imamo avto pred vrati, da grem lahko lulat in direkt v avto in na pot.
Ga moram natrenirat se mi zdi.

minimalno 3,5l vode na dan? ali ni to malo preveč? pravijo, da preveč vode tudi ni dobro, da naj bi spil do 2l tekočine dnevno…

se motim?

fino, nisem edina 😉

tudi jaz stalno na wc-ju

k.

Še ena. Spijem 2 dcl in čez 5 min gre že ven. Sem že mislila, da je z mojim mehurjem kaj narobe.

v službi popijem cca 2L in na vsake pol litra popite vode se sprehodim do wc-ja 🙂

Ampak ženske, z vašim mehurjem je nekaj narobe.
No, ne z mehurjem, pač pa z vašimi mišicami medeničnega dna…

Količina 1.5 je minimalna količina tekočine, ki bi jo moral človek vnesti v telo (sem se šteje tudi tekočina v hrani – juhe, sadje, itd, ne pa tudi npr. kave in pravi čaji, ker so diuretiki), sicer pa je treba količino tekočine prilagajati glede na telesno težo – težji je človek, več tekočine mora skonzumirati. Jaz spijem dnevno pribl. 1,5 do 2 l vode + tekočino v hrani.

nikoli nisem veliko pila, tudi na wc hodila ful redko (1x do 2x na dan), v zadnjem letu sem se pa odločila to spremenit in mam stalno pri računalniku 1,5l plastenko… če sem pridna spijem več kot eno (plus še par kozarcev vmes/pri obrokih), pa sem potem vsako drugo uro na wcju 🙁 še po enem letu ni nič drugače… je tečno, pa niti ne to letanje na wc, ampak nonstop nadležno polni mehur…

Odvisno od posameznika. Ker imam zelo nizek pritisk, si ga uravnavam z vodo; ni za verjet, vendar pomaga. Polega tega pa imamo pisarno na južno stran, kjer pripeka poleti in pozimi in je non stop suh zrak, tako da je potrebno spiti malo več vode. Pa če še prištejem potem doma športno udejstvovanje, ki tudi porabi kar nekaj vode (rolanje, tek, tenis, prekapanje vrta,…), mislim, da navedena količina ni pretirana. Ne morem pomagati, sem odvisna od vode, pa še kak čajček lahko dodam v priponko 🙂

Jaz sem slišala, pa ne se smejat, da je 0,03 l tekočine tj. 30 ml, na kg telesne teže.

No, jaz niti pomotoma ne spijem toliko. Če prilezem dnevno do litra, je že kar dosti zame. Enostavno se ne spomnem pit. Še dojila sem na tako majhno količino popite tekočine, očitno moje telo funkcionira tudi tako.

Imam pa težave z neprestanim lulanjem če pijem Zalo ali karkoli od Unionovih pijač (Solo recimo ali ledeni čaj). Takrat grem pa za vsak popit deci za dva deci lulat se mi zdi, tišči me tako, da komaj pridem do WCja. Res noro. Tiste, ki hodite lulat kar naprej – kaj pijete?

V službi spijem – do 16. ure:
(kava)
– pol litra čaja (brez dodatkov)
– vsaj 1 liter lahke radenske ali vode
– če gremo ven “na malico” dodaten kozarec vode ob kavi

Popoldne in zvečer
– ko pridem domov, najprej 2,5 dl vode
– vsaj še pol litra vode
– pred spanjem 2 – 3 dl čaja (brez dodatkov)

Je to veliko????

Meni se zdi, da sem kar presušena, če ne pijem toliko.

Uh, jaz spijem 1,5 litra ponavadi že do malice v službi, potem pa po kozarčkih iz bidona.
Na wc hodim normalno, nič pretiranega

Pijem v glavnem vodo iz pipe.

Več kot tri litre na dan. Zdaj v nosečnosti pa je WC itak moj najboljši prijatelj.

New Report

Close