Bruhanje ; kaj jesti in piti?
Predvsem danes ne kompliciraj, četudi nič ne je, obvezno pa tekočino le po požirkih. Če ji paše, jaz otrokom najraje ponudim Bobi palčke, s katerimi nadomešča tudi sol, ki jo izgublja z bruhanjem.
Bruhanja ne boš ustavila z nobeno hrano in se ne trudi s tem. Če ji paše jesti, naj je, vendar po malo.
Vladka
acjom, naša pediatrinja pravi, da nobene diete pri driski, otroci naj jejo, kar jim paše. Fajn so kakšne slane zadeve, ker so potem tudi bolj žejni in več pijejo. Če izbruha vse, kar poje in spije, ji dajaj samo za pit in to dobesedno po požirkih – eno žličko vsakih 20 minut.
Pazi samo, da ne bo dehidrirala, tudi če kakšen dan nič ne je, samo da pije.
Da bi se čimprej pozdravila!
Karkoli, vendar pogosto in po žličkah. Jesti ji itak ne bo pasalo, piti pa mora, tudi če ji ne paše – dajaj po žličkah vsakih nekaj minut. Če bo hotela na dušek vse spiti ji vseeno daj rajši večkrat pa po malem. Polno dozo bo hitro zbruhala nazaj, dokler se ne pomiri vse skupaj.
Če ji paše juhica, ji jo kar daj, slano ji bo tudi pomagalo obdržati vodo v telesu.
Mojca pozdravljena,
v glavnem so ti vse dajale nasvet proti driski, če sem sama prav razumela, princeska nima driske ampak le bruha. Moj nasvet bi bil, pojdi v lekarno po glukozo, skuhaj šipkov čaj in ga zasladi z glukozo, pa po žličkah ji ga dajaj, vsaj na začetku.
To bi bilo za začetek, vsekakor pa pokliči pediatra.
Srečno in na hitro okrevanjta.