privat varstvo – legalno
Mi lahko prosim pomagate…če seveda veste kaj vse potrebujem in kam se morm obrnt, da bi odprla s.p. in imela skupinico otrok v varstvu, s tem da bom na začetku verjetno sama, potem pa bova pazili skupaj s kolegico.
Ne želim imeti na svojem domu varstvo na črno…imam hišo z okolico, v naravi…in s tem bi se rada ukvarjala celo življenje. Zato želim da vse poteka tako kot mora.
Prosim za izčrpne odgovore tistih, ki se na to kaj bolje spoznajo.
Hvala vsem
Draga moja samo hiša z okolico ne pomeni nič.
Vse kar je v hiši mora imeti normative – velikost sob, primerne sanitarije ( ne slepi se – za dečke in deklice posebej )
Vse mora biti v velikosti normativov od višine miz, materialov iz katerih so………………..
Tega je toliko, da se sploh ne da napisati.
Posebno poglavje je pa kuhinja – in ne misli, da to lahko dela tvoja babica. Pa četudi imaš hrano naročeno v primernem vrtcu mora to potekati po protokolu – torej, da je topla ko je dostavljena, jogurt pa ne sme biti izven hladilnika več kot ? minut.
Imeti moraš čajno kuhinjo……………………..Sama pa tega niti pod razno ne boš zmogla.
Ne vem, jaz nimam blage veze glede vrtcev, vendar vem kaj pomenijo predpisi, ki pač morajo obstajati za vse enako.
Za varstvo otrok brez vzgojno-izobrazevalnega programa lahko imas kot dopolnilno dejavnost, brez vseh tezav, brez normativov. Tako ima tudi nasa varuska, ki varuje 5 otrok. Vsak mesec nam izda racune, ki jih podpisemo, ona jih odda davkariji in zadeve ze 4 leta stimajo. Delovna doba ji tece. v 4h letih ni manjkala niti 1x samkrat (razen pol leta v naprej napovedanega dopusta). Ima urejeno sobo-igralnico, z otroskimi lezalniki, stolcki, mizicami, igracami, varovalne ograje po hisi in vrtu, igrala na vrtu, stranisce za otroke in umivalnico.
Je pa varovanje otrok crnsko delo.
Nejka.
Najbrž imaš prav, samo jaz ne bi plačevala samo zato, da mi nekdo varuje otroka.
Za svojega otroka bi si želela kaj več in ne samo suho ritko in poln želodček – ne vem česa.
In na prvi pogled se mi zdi, da oseba gara kot črnc za mižerno plačilo, ker ko plača vse davke……………………..ji ostane bore malo ali pa ji plačujete res astronomske vsote.
Ne vem no – samo moje mnenje.