Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšen kengurujček priporočate?

kakšen kengurujček priporočate?

Pozdravljeni!

Pričakujem 1. otroka in žal še ne poznam vse opreme, ki je dobra za dojenčka.
Tudi po porodu se želim veliko gibati in opravljati vsa opravila kot jih doslej, zato vas prosim za priporočila (kengurujček-kateri?,…).
Kaj pa od ostale opreme razen vozička, jajčke in otroške posteljice?

Če imaš slučajno možnost dobiti Baby bern (švedska firma) so vsekakor najboljši, najbolj praktični in varni.

Ob rojstvu otroka sem dobila 2 kengurujčka. Eden je še nov in nerabljen, temnomodre barve z medvedki. Če te zanima mi tu pusti majl in se dogovoriva o ceni.

lp

moj mail: [email protected]

zaželjena je kakšna fotka…

meni se je zdel kenguru neuporaben: do 3m bi bilo to pravo mučenje za otroka, ker še nima dovolj močne hrbtenice, po 3m pa je uporaben le tja do 5 ali 6m, pa še to za bolj kratke ture. Mi smo šli pri 5m v nahrbtnik, dete v njem lepo sedi, ima oporo za glavo in noge, strehico itd., pri kenguruju pa vsi udi bingljajo, se ni preveč dobro počutila.

kenguru je še ena komerialna potegavščina, češ starši kupite čimveč za svoje zakladke (tudi če tega ne rabite, samo da imate)

no sama se z vami ne strinjam

res je da otrok do 3 meseca res ni primeren za v kengurujčka in je bolj matranje kot ne

a po 4 mesecu je pri nas prav fino prišel v uporabo,sploh po nakupih in hoji v hribe in na raznih sprehodih ko otrok ni hotel biti v vozičku sem enostavno dala kengurujček nase in otroka in je bil takoj mir.

Pa ti kengurujčki so majhni in ga imate lepo pod vozičkom potovalni košarici.

Nam je še kako prav prišel.

So pa otroci različni.

Nam se kengurujček sploh ni obnesel – ne prej ne pozneje. Smo pa veliko bolj uporabljali sling oz. štorkljo, in to že od prvega meseca pa daleč tja do konca prvega leta in še čez.

no evo 100 ljudi 100 čudi
mi smo kengurujčka veliko uporabljali
in še enkrat bi se odločila zanj.

lotta mislim da se boste morali kar sami odločiti kako in kaj

Odvisno, kdaj boš rodila. Jaz sem pri prvem otroku samo enkrat šla na sprehod in nikdar več – je bilo prevroče za oba, ker imaš otroka tesno prižetega k sebi, pa še kengurujček je sam po sebi kar debel. Premisli, v katerem letnem času ga boš uporabljala. Se pa mirno da brez – pri pol leta otroka lahko nosiš že v nahrbtniku, tako da dejansko pride prav mogoče dva meseca. Ni absolutno nujna investicija.

Mi smo ga nekajkrat uporabili pri prvem otroku, mu je tudi kmalu postal premajhen, pri drugem pa sploh ne. Sploh ga pa ne priporočajo.

Baby Bjorn – malce dražji, a dober.

Če bosta do šest mesecve stara čez poletje, res nima smisla, ker vama bo obema vroče.

New Report

Close