Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jogurt – pozor – dobila na mejl

jogurt – pozor – dobila na mejl

>>> DOBRONAMERNO OPOZORILO
>>>
>>> Verjetno vsi dobro poznate jogurt z imenom Vitalinea. Če ne drugače se
>>> spomnite tiste reklame, kjer se borijo sumoborci in na koncu ugotovijo,
>>> da bo treba shująati. Nič lažjega, kot hujšanje z Vitalineo!!!
>>> Pa poglejmo. Na simpatičnem, privlačnem ovitku piše: 0,1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe; 0 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465},
>>> dodanega sladkorja.Mmm, obetavno. Takoj ko spijem prvi požirek, si
>>> mislim, bljak, to je presladko!! fuj, okus ima po prašku!!! Pa poglejmo
>>> na
>>> deklaracijo, kaj vse je v tem “”””zdravem””””” jogurtu…
>>>
>>> VITALINEA SADNI JOGURTOV NAPITEK Z O,1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} MACČOB, Z VITAMINI, S SLADILI
>>>
>>> sestavine: jogurt .blblbabla
>>>
>>> sladilo: ASPARTAM- opa, tukaj pa se spotaknem!!!
>>> v zdravo zdravilnem blagodejnem prekrasnem jogurtu dodan aspartam!!!
>>>
>>> bravo!
>>> za vse, ki ne veste:
>>> Aspartam (E951) spada na listo izredno škodljivih dodatkov,
>>> kancerogenih,ki
>>> se jih je potrebno kar se da izogniti.
>>> Povzroča: glavobol (tudi zelo močan) in migrena, slabost, vrtoglavica,
>>> nespečnost, izguba kontrole nad udi, zamegljen vid, slepota, izguba
>>> spomina, nejasen govor, vse vrste depresije, ki pogosto vodijo v
>>> samomorilske težnje, hiperaktivnost, črevesne in želodčne motnje,
>>> epileptični napadi, kožne poškodbe, izpuščaji, napadi tesnobe, bolečine
>>> v
>>> mišicah in sklepih, neobčutljivost, spremembe razpoloženja, utrujenost,
>>> menstrualni krči (tudi izven cikla), izguba sluha ali zvonjenje v
>>> ušesih,
>>> izguba ali sprememba okusa, simptomi podobni tistim pri srčnem napadu,
>>> astma, stiskanje v prsih. Kronične posledice, h katerim aspartam
>>> bistveno
>>> prispeva: multipla skleroza, hormonske težave, Alzheimerjeva bolezen,
>>> Parkinsonova bolezen, hipoglikemija, možganske poškodbe (tumorji),
>>> neuro-endokrine okvare .
>>>
>>> Na koncu naj dodam samo tole: ni vse zlato, kar se sveti. Bodi previden
>>> pri
>>> tem, kaj kupiš in kaj ješ!! Še posebej bodite previdne mamice, kaj
>>> dajete svojim otrokom!

A res si dobila na mejl?

Pa tričetrt Slovenije tudi.

jaz itak ne kupujem danone jogurtov, ker me s svojim agresivnim oglaševanjem odbijajo. poleg tega oglašujejo te svoje jogurte kot čisto “zdravilo”

enostavno ne verjamem. poleg tega sem mnenja, da so slovenski jogurti prav okusni in da moramo biti malo lokal patriotov.

Že videno…..kjfdipui9wučpo krat.

aspartam je tudi v vseh jogobellah, pa še kje…kar poglejte si še druge deklaracije. Vsi jogurti, ki so kao z manj maščob (lahki blabla) imajo noter aspartam. Pa poglej sim še na vse bombončke, razne frucverge, tudi mercatorjev lumpi ga ima…No, in potem pogledj še vse čigumuije, ki jih tako žvečiš za ‘lepo bele’ zobe in svež dah…
Skratka aspartam je vsepovsod…nisi odkrila pa nič novega. žal si to videla šele sedaj, ko že 10 let ješ vse z aspartmamom.

U matr, zdaj smo pa odkrili toplo vodo, a ne?

Men so pa tako dobri

“slovenski” jogurti ne obstajajo več Kar vprašaj v Ljubljanskih mlekarnah. Vse delajo iz italijanskih praškov(!)

Samo da je “brez sladkorja”, pa so vsi čisto srečni. Ker potem je “zdravo”.
Pa da ni Ejev noter. Zdaj, ko jih večinoma pišejo s polnimi imeni (iste Eje, ki so se jih prej izogibali kot hudič križa), je vse v redu – če piše Aspartam je kul, če piše E951 pa ni.
Imamo pač polne glave floskul, ki jih proizvajalci s pridom uporabljajo – v svoj prid seveda, ne v naš.

Aspartam je v praktično vseh “light” izdelkih.

Bolje, da ne veš, kaj vse je v Coca Coli.

Sem prej pozabila napisat, da se globoko opravičujem vsem, ki so tale mejl že videle in vsem, ki zadevo že poznajo. Resnično mi je žal, da vam prodajam toplo vodo, ampak ker praktično vsakič, ko grem na športni dan in vsakič, ko grem na izlet in vsakič ko grem v šoping vidim otroke z modrimi pijačami, super truper umetnimi bonboni in mamice, ki svojim malim bašejo v usta mega zdrave roza in ne vem kakšne še pudinge in jogurte, pač menim, da nekateri še niso dovolj zbombardirani in nekateri še vedno niso dovolj prebrali in da jim tole pač ne bo nič škodilo. Zato sem dala tole sem. Nimam pa ravno ne vem kakšnega veselja prej pol ure brskat ali je bila tema v zadnjem mesecu že objavljena ali ne, ker za zdravje je vsaj zame vseeno četudi bi bilo trikrat na dan.

lp

jstko, tole vse je bob ob steno, ker neoporečne hrane praktično ni več.

Najbolje je pa, ko začne kakšen kmet, ki je desetletja njive širokosrčno zalival z vsem, kar je imela kemija za ponudit, sedaj prodaja “eko” pridelke z istih njiv. Ja, svizec pa to.

Janis, saj vem, saj vem. Ampak vseeno, aspartam, halo. Če že ni ne vem kako zdravo naj pa vsaj ne bo strupeno. Znižujemo meje sprejemljivega in to je res nedopustno. Vedno se tolažimo, da je lahko še kaj slabše. raje si recimo, da je lahko boljše in najdimo boljše. Ne smemo sprejeti in se zadovoljiti s slabim, ker vemo, da bi bilo lahko še slabše.
V nekaterih državah je kaznivo krivo ograševanje, torej oglaševanje, da je nekaj zdravo, pa v resnici ni.

Mene na primer vsakič razjezi reklama za Fruhcverge, ko tip reče otrokom, da otroci v Slo ne dobijo dovolj vitamina D in da morajo zato jest fruh… če hočejo imeti močne kosti. Totalno zavajanje. Raje naj jim reče, naj ugasnejo škatlo in gredo na sonce nabirat vitamin D.

Ali pa reklama za čigumije, ki so kao krasen nadomestek ščetke za zobe. Jabolko, dragi mojo, jabolko je edini nadomestek, če si ne moremo umiti zob.

Ali pa tisti pudingi s smetano, ki jih prodajajo. Kao da je vse OK, kot me prepričuje bližnji sorodnik in približuje žlico mojemu otroku. NE!!!!!! Skuhaj si puding, stepi si smetano, daj oboje v hladilnik in čez en mesec poglej kaj bo nastalo. To ni puding in ni smetana, to je kemija.

In zakaj VSI odrasli tlačijo otroku v roke sladkarije, ko pride na obisk. Še nikoli nisem doživela, da bi kdo kdaj ponudil sadje. Mislim, noro. Na mizi je skleda sadja, mamca pa reče, joj, pa nimam nič za vašo punco. Halo?????????????

Itd…

Zato sem včasih jezna in zato sem včasih razočarana. In ne bom odnehala in bom v mejah, ki mi jih dopušča proračun in ponudba v bližnjih trgovinah, srbela za to, da bomo jedli zdravo.

lp

pa jim bo kapnilo.
mogoče
jedcem aspartama
modrih, roza gumijastih bombonov in podobne “saj je vseeno kaj jemo” hrane
če ne prej, pa na onkologiji

“Avtor: še10000X
Datum: 19-04-07 17:04

pa jim bo kapnilo.
mogoče
jedcem aspartama
modrih, roza gumijastih bombonov in podobne “saj je vseeno kaj jemo” hrane
če ne prej, pa na onkologiji”

Na onkologiji so tudi taki, ki so vso življenje uživali zdravo hrano. Osebno jih poznam kar nekaj. 🙁

LP

Jaz se čisto strinjam s tabo Jstko, pa prav je, da si ta post objavila. Pa mimogrede za ostale ki se zmrdujejo nad postom, če je pol Slovenije to dobilo na mail, evo, jaz nisem.

tudi jaz se pridružujem. hvala za info , jst nisem dobila. še obveščaj, še…

Veš kaj, proizvajalci hrane samo poslušajo naše želje. Vsi bi radi veliko jedli in se ne zredili. To pa ne gre drugače, kot da recimo jogurtu vzameš vse, kar je v njem dobrega, in nadomestiš z umetnimi zadevami brez kalorij…. Nemasten jogurt ali karkoli že ne more biti kremast, ker je kremasto lahko samo tisto, kar je mastno. In popolnoma nič ne bi bilo narobe, če bi to kremasto, sladko in mastno tudi jedli, če bi to počeli le enkrat na teden. Tako pa bi mi radi kremasto vsak dan, morda celo večkrat….
V Angliji celo kisli smetani dodajajo vse mogoče, ker ji prej očitno vse mogoče tudi odvzamejo. S prijateljico, ki je živela v Londonu, sva hoteli skuhati eno pošteno slovensko večerjo, pa v navadnih trgovinah nisva našli takšne kisle smetane, kot jo prodajajo pri nas.
Koliko naših otrok sploh je navadni jogurt?

Nekoč sem nekje v tujini kupila čuuuuuudoviiiit konec govejega mesa za juho.
Dodala sem še vso zelenjavo in težko čakala, da se bo skuhala čisto ta prava goveja juha.

Bljak :(((((
Juha je bila brez okusa, govedina slabša od najslabšega žaganja ….

Ni vse lepo, kar se sveti!

Ravno tako tudi ni najboljši jogurt v najlepši embalaži (je ali ni najlepša).

Najboljše je domače kislo mleko. Vendar se tudi tu lahko vprašamo: Kako so bile krave hranjene???
Če kupimo mleko od planšarja, kjer so krave resnično ves dan na pašnikih, se lahko vprašamo: Kako onesnaženo pašo je krava mulila po travnikih????

Kupimo BIO krompir z njive, ki je bila deset let gnojena z umetnimi gnojili. Sedaj pa je kmet prenehal uporabljati umetna gnojila in namesto njih uporablja domači gnoj: IZ DOMAČE GREZNICE!!!!!!!!!, kamor odteka vsa voda iz pralnega stroja, pomivalnega stroja, kopalne kadi ….. kaj se uporablja za pranje perila, posode, osebno higieno – to nam je znano!!!!

Zanima me, če lahko vsaj za eno stvar, ki jo vtaknemo med zobe, rečemo, da je zdrava??????? In da z njo nismo konzumirali nobene nevarne snovi?????

Ja, ena taka reč pa res je :-))))) Pa večkrat, ko jo vtaknem, bolj je mož vesel :-)))

Edino če ga ni mož prej veselo namakal v kakšno oporečno stvar – saj veš, bolezni pa to ;))

Ne vem no, a vi kupujete hrano in ne preberete deklaracije ali kaj? Saj ne rečem, da jaz v trgovini prav vse preberem, a vsaj ko eno stvar prvič domov prinesem, si pa vendarle vzamem tistih deset sekund, da prečitam, kaj je notri. In potem naslednjič to kupim ali pa ne.

‘Sadnih’ jogurtov pri nas že leta ne kupujemo. S tem se precej izogneš kemiji. Seveda bi se tudi o navadnem jogurtu in o kefirju dalo kaj povedati, a zagotovo sta manj oporečna kot pa tisti kemijski zvarki z lepo zvenečimi imeni. In potem še razlagajo, da je to zdravo za otroke – da se ti obrne želodec.

bravo podganca, havla bogu ena z malo smisla za humor :-))))))))))))))))))

druge se pa spraskajte med seboj, bo najbolje.

Ne maram sadnih jogurtov. Najraje pojem čisto navaden jogurt ali kislo mleko.

podganica, jaz tiste reči nikakor ne vtaknem ravno med zobe, bi mi mož že ušel ;))))))))

No, mi že en čas kupujemo Hoferjeve bio jogurte – po deklaraciji je noter jogurt, sadje in, joj, pregreha!, sladkor. :))

New Report

Close