debeluške
Ojla! Kje se oblečete modno in normano večjo št kot je 38 in S. danes sem kupovala hlače in sem komaj ene najdala pa še te nebi kupila če jih nebi rabila. Torej kje se lahko debeluška obleče modno ?
Že stokrat obdelano, 100 x povedano: v Lj EMporium, oddelki Evans, Dorothy Perkins, Punto Roma, tudi Wallis, odsvinso od velikosti “velike” št. Evans recimo je do št. 60, DP nekje do 46. Punto Roma 48, Wallis tudi nekje 46. Potem je še Acman, ki meni osebno ni všeč, pa MozaMo, pa Orange-green al nekaj podobnega, Takko, skratka po Lj se še kar da, kriza je izven večjih mest.
Se strinjam. Hlače pa večinoma kupim v H&M, št. 46, kakšne celo 44 spravim na rit.
LP
Ja v Lj. imate srečo kaj pa ostali ? Razmišljam o tem da bi sama odprla neko trgovinico :)))
Lahko se jaz pristavim svoj loncek?
Se nimam za debelusko (mi visina kar prav pride :)) ), ceprav bi lahko imela kak kg manj, nosim pa le st. 42/44. Zadne dni sem malo brskala po trgovinah in iskala pomladno poletne hlace in sem pi*dila, ker so vse hlace tako zelo nizke, da mi pol riti ven gleda, ce so pa ze za odtenek visjega pasu, mi pa v pasu 10 cm stran strlijo.
Kje se sploh dobi kake tanjse hlace, ki bi imele malo visji pas in bile krojene za postavo s sirsimi boki in ozkim pasom, pa da vseeno ne stojijo vrcasto na bokih? Imam ene hlace od Tom Tailorja in ene od Manga, ki imajo sicer nizek pas, ampak so cez boke malo sirse in se lepo vsedejo na boke in padajo cez zadnjico. Takih v TT in M ni vec, me pa zanima, ce se sploh kje dobijo, ker sem obsla kar nekaj stacun, pa jih nisem nasla.
Vem, da nisem po standardu, se pa sprasujem, ali naj se zredim v pas ali naj shujsam v zadnjico. Samo kaj, ko to ne gre, vedno se veca ali manjsa eno z drugim :((
petranika, za evans, DP – cene so čist normalne, hlače med 20 in 30 EUR, mikice od 9 EUR dalje, moraš pa pogledat, eni kroji so obupni, drugi pa zelo fajn. Tudi materiali so različni, dobiš tudi lan in bombaž, nekaj pa je plastike, skratka kar nekaj izbire je, malo so se izboljšali. Splača se it v otrek popoldan alis redo dopoldan, praviloma v torej dobivajo not svežo robo.
Acman je drag, OG tudi, Wallis odvisno od kolekcije, Punto Roma pa je tudi med dražjimi, kot recimo naša Mura, ni pa neka groza.
Mene je pa tole malo zmotilo – debeluške s številkami od 38 dalje??? 38/40 je za čisto normalno žensko postavo, tudi 42 in 44. Za večje številke res ne rečem, ampak številke od 38 – 44/46 dobiš pa v vsaki trgovini, razen v tistih, ki so specializirane za najstnice – tam pa še normalno 38 težko dobiš.
Zamisli si 160 cm visoko zensko, ki nosi st. 42/44 in 180 cm visoko zensko, ki nosi isto stevilko. Pri eni lahko govoris o debelosti, pri drugi pa o normalni postavi.
Sama sem visoka 178 cm in imam dovoljen razpon teze od 63 do 79 kg. Sama sebi sem pri 65kg podhranjena, ker imam tako postavo. Nekje 67 do 70 mi je ok, 75 mi je pa absolutno prevec, ker se ze tezko dvignem s stola.
Številke so različne, večinoma pa so ogromne. Če je številka 40 italijanska, potem z veliko verjetnostjo ne pomeni obilnejše ženske. Če pa je naša, pa je vsebina že kar konkretna. Je pa res, da je precej odvisno tudi od ženskine velikosti. Moja draga, ki je vitkejše postave, se vedno pritožuje, da so vse številke prevelike. (Večinoma nosi 34, če dobi, pa tudi 32).
Jah, to je odvisno od samega proizvajalca, oz. mer v državi, od koder le ta izhaja, predvsem pa od velikosti osebe. Osebno imam 162 cm /47 kg, večinoma nosim št. 34 (ali manj, če le imajo). V zadnjih letih pa opažam, da se kroji v isti številki stalno večajo.
LP!
Nina
Zdaj si pa predstavljaj zensko, ki bi nosila isto stevilko kot tvoja zena, pa je vsaj 20 cm visja. Pri otrocih gre nekako ena stevilka na 6 cm, ce vzamemo kot primer. Torej bi cca 180 cm visoka zenska morala nositi st. 40/42, ce bi bila enake postave kot tvoja zena.
Ravno tako, kot ti govoris o st. 40 kot konkretni stevilki in postavi, jaz lahko govorim o st. 34/32 kot o podhranjeni oz etiopski postavi. Sami kilogrami in stevilka garderobe ne pomenijo nic, dokler ne poznas se drugih podatkov.