Mislim, pri taki zadevi se pa v meni strpnost konča!
Res je danes težek dan, pa vseeno. Deklica je bila toliko stara kot moja mala Fračka. 🙁 Nimam strpnosti do takih zadev, res ne. 🙁
Se strinjam, velika tragedija.
A veliko veliko več smrti in trajnih poškodb povzročijo nevestni vozniki, pa se nihče ne razburja. Koliko več odraslih, zrelih, odgovornih LJUDI ubije druge ljudi in otroke, pa je malo hrupa in ne za dolgo (spomnimo se umora oproščene matere, ki je zabodla lastno hči v prsi na primer), ko pa poči film živali, ki je tudi sama žrtev psihopatskih in nedoraslih LJUDI, pa so vse živali smrtno nevarne, zlobne in ne vem kakšni škodljivci še vse. Da tega, koliko milijard živalskih bitij je končalo svojo žalostno življenjsko pot zgolj zaradi požrešnosti in snobizma, ne omenjam. Ni vse črno – belo.
Glej, saj jaz isto!! Samo opozarjam kako dvolična je večina ljudi, ne vsi, ni se ti treba počutit nagovorjeno, saj vem, da izjeme obstajajo.
Jaz te razumem, ne moreš si misiliti, kako so me ljudje (večina, ne vsi) obsojali, ko sem rekla, da me smrtna kazen Saddama ful boli, pa je res in še vedno sem zgrožena in zaprepadena, da kdorkoli podpira smrtno kazen! Na primer. Nesreče kot to s pesi, pa se dogajajo, ne bi pa jaz zganjala nekega hudega cirkusa, ko so še bolj katasrofalne reči, ki jih povzroči država v imenu pravice, boga ali česarkoli na primer. Zdaj v Evropi pes raztrga enega otroka in se ves svet zgraža naša vlada pa zadovoljno podpira okupacijo Iraka, kjer pa umre in trpi zaradi pohabljenosti NNNNNNNNN-število prav istih otrok in ljudi. Zaradi česa že? In to mi prenašamo in živimo sami s sabo, samo to pravim.
Grozljivka, res!!!! A še vedno trdim, da so psi zrcalna slika svojega gospodarja….in če so vzgojeni “krvoločno”, potem kaj drugega, kot take tragedije ne moremo pričakovati. Sama poznam rotvajlerja, ki je nežnejši od najnežnejše mucke in v svojih zdaj že starejših letih, ni še niti enkrat niti malo podivjal…Seveda poznam tudi lastnika in okolje, v katerem živi…tapravo!
s cream, jaz sem žal ena tistih oseb, ki se me dotaknejo tragedije takšne ali drugačne. Tudi nesreče drugih. Včeraj npr. je bila v Ljubljani ena hujša nesreča, sama sem “padla” na kraj dogajanja mimogrede. Pa sem se zjokala ko dež, ne vem, ne znam opisati. Moji mi večkrat rečejo naj neham trpeti bolečino drugih, sploh, če so tujci. Samo to ne gre, da kar izklopiš. 🙁 Bi pa včasih še kako pasalo.
Sem odločno proti smrtni kazni. In imaš prav, kar se dogaja v svetu, pod pretvezo demokracije, je en sam velik gnus. Genocig v Ruandi, vsevedi Američani v Iraku in Afganistanu, pokoli v Bosni,… Želodec se mi obrne. Včasih sem mislila, da se bo svet le spremnil na bolje. Ampak čedalje bolj spoznavam, da temu ni in ne bo tako. 🙁
LP
O ženskah, ki kao “trpijo bolečino drugih” in to tako, da zaženejo celo šov v svojem trpljenju drugih;
– imenujem preprosto kraljice in glavne igralke svojih soap oper
Ljudje v povprečju ne ločijo sentimentalnosti (razčustvovanosti) in sočutja, pa je v tem bistvena razlika.
Sentimentalneži so tisti, ki “trpijo” bolčino drugih in zganjajo cel kažin, sočutni pa so tisti, ki brez besed in nepotrebnega hrupa preporsto samo primejo in pomagajo.
Ženske iz prve skupine so navadne kokoši, ženske druge skupine pa blagodejna in dobrodošla sol zemlje.
Še dobro, da se nestrpnost pri nekaterih začne šele, ko je žival tista, ki povzroči tako kruto dejanje. Če obsojam kogarkoli so to ljudje, oziroma lastniki živali, žival pač nima razuma.
Jaz osebno sem nestrpna tudi do vseh ljudi, ki pridigajo strpnost, ko kaj podobnega ušpiči otrok, ki je po defoltu bolj razumen kot katerakoli žival, ali ko kaj takega ušpiči kakšen odrasel človek.
Še dobro, da niso rekle, kako se naslajaš nad tujo nesrečo, ko si dala link gor… Tako ponavadi storijo, če gre za en xy nick :((
Kar se mene tiče, sem popolnoma enakega mnenja kot ti. Pri takih rečeh (dogovkih) se tudi moja strpnost definitivno konča! Kar stisnilo me je :(((((((((((((((((((((((((((( In tako me stisne tudi ob prav vsaki nesmiselni smrti: ali zaradi prometne nesreče, zaradi vojne,… :((((((((((
Dejstvo, da se nekoga dotakne bolečina sočloveka še ne pomeni, da se zgolj smili sam sebi in ne naredi nič. Kukoši gor ali dol…
LP
Neserece se dogajajo in se bodo dogajale, to je dejstvo. Dejstvo je tudi, da lahko sami marsikaj naredimo, da se nesrecam izognemo. Dejstvo je tudi, da bi lahko mediji veliko bolj vplivali na osvescanje ljudi in da bi lahko marsikatero nesreco zakonsko preprecili. Na medije in zakone pac nimamo vpliva, imamo pa vpliv sami nase in na svojo previdnost.
Ob nesrecah, ki se okoli nas dogajajo, se malo zamislim. Socustvujem z udelezenci, ce lahko pomagam, pomagam, se pa ne spuscam v zalost in objokovanje. Ob vsaki tragediji hitro pomislim na vse tiste, ki jih ta tragedija ni doletela oz so ji usli. V vsakem potresu je veliko vec prezivelih kot zrtev, vsak dan se varno pripelje domov veliko vec ljudi, kot jih je zrtev prometnih nesrec in vsak dan se za veliko vecino konca mnogo bolje, kot za tistih nekaj, ki se jim zgodi kaj hudega. Tako razmisljam in to me gor drzi.
skrb za sočloveka je sigurno ena najbolj pozitivnih lastnosti, ki jih človek lahko premore, vendar se mi zdi, da je točkag mislila na ustvarjanje travm iz tujih bolečin? dejansko govor o svoji bolečini ob tuji nesreči ne priča ravno o skrbi, skrb za tujo nesrečo se izraža z roko, ki jo ponudiš v pomoč brez lastnih “bolečin”, saj navsezadnje v takem primeru nisi ti potreben pomoči, ampak dejansko udeležena oseba.
grozno,ma zakaj se čudite,da smo ljudlje čustveni do drugih?saj smo ljudje!vsaj večina nas,tisti ostali pa si tega imena dostikrat ne zaslužijo.
psi so moj strah,jaz se jih zelo bojim,teh večjih.pol gledam te lastnike,totalne neodgovorneže,ne vsi,ki spustijo pse,brez povodca,brez nagobčnika.kaj če se psu utrže’ a,ga bo samo s klicem priklical nazaj?!!kje pa.najbolj pa mi gredo na živce tisti,ki pravijo ,saj naš pes nič ne naredi.saj,ok,kaj če ga kaj popade?
ja,kar se avtov tiče,zadnjič sem vozila lepo za enim italijanom,oni tle vozijo bolj počasi,ker je bil ovinek naprej,sem lepo počas,pa še mala je bila z mano,takrat itak vozim še bolj previdno,za mano znanka z otročkom v avtu.no in punca se je lotila prehitevat mene,pa še italijana,direkt v nepregleden ovinek.za ovinkom je ravnina,tam vozijo tud čez 100.katastrofa,kaj če bi v ovinek z nasprotne strani pršel kamion,avto?za bruhat.
kaj pa tisti starši,ki vozijo svoje otroke kar tako brez zvezat,na prednjih sedežih?ko vidim kaj takega,bi šla kar iz avta in jih povlekla za uha,tolk me razkurijo.otroci so majhni,kaj pa oni vedo,če majo take glupe starše,da je treba bit zvezan?če začneš razmišljat te stvari,rataš kar zagrenjen.ni treba iti v afganistan,je dost gluposti že tle.
ja, mandy lee, dobro si poštekala mojo misel
in dodajam
sem prevečkrat videla situacije, da so ljudje na koncu morali bolj pomagati in crkljati kraljice dram (drama queen), kot pa tistemu, ki ga je nesreča v resnici doletela
in ne ŽN, to ni smiliti se samemu sebi, to je preprosto ena izmed pojavnih oblik egocentrizma in nagnjenosti do pozornosti (tudi psevdo dobrodelnost spada v to kategorijo)