Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mestna dekleta in podeželjska dekleta.

Mestna dekleta in podeželjska dekleta.

Sin si je pri svojih 40. letih izbral par let mlajšo punco, ki je doma iz podeželja. Mi smo ugledna Ljubljanska družina, z možem sva oba diplomirana in najin sin tudi. Sicer se ne želiva vtikati v njegovo življenje, sva pa precej razočarana. Ona je na pogled sicer lušna punca, sploh sedaj ko ji je sin nakupil novo garderobo kar nekako izgleda. Težava nastopi, ko odpre usta. Njen besedni zaklad in njeno narečje je verjetno za Gorenjsko podeželje kar sprejemljivo, za nas pa vsekakor ne. Sliši se takoj, da ima samo srednjo šolo ter precej nezahtevno službo. Dekle je za moje pojme daleč pod nivojem za našo družino in resnično upam, da se bosta kmalu razšla preden bodo kakšni potomci, ki si jih sicer nadvse želim vendar ne s takšno snaho. Brez zamere, morala sem se anonimno izpovedat.

pač si treščena baba ki se ne zna brigat zase….s 40. letnim sinom še vedno na joški…. Najbolš da kar tebe poroči, da bo imel idealno žensko ob sebi.

Te cisto razumem. Tudi jaz za svoje otroke hocem najboljse , ce smo popolnoma odkriti.

Sama dva bosta ugotovila, da nista za skupaj. Po nobeni logiki to ne bo slo na dolgi rok

Dekleta iz podeželja imajo svor čar, vsaj imele so ga. Glede na to, da je tvoja snaha malenkost mlajša, recimo dobrih 30, je pa to že druga zgodba. Ta generacija podeželjskih deklet misli, da so precej mestne. Privlačnih lastnosti, ki so jih imele njihove mamice, kot so napr. delovne navade, kuharske spretnosti itn. pri tej generaciji ne boš več doživela. One mislijo, da so lepe jiom je to dovolj. Če ima samo srednjo šolo kot praviš, je ona en prisesek, ki se je prisesal na tvojega sina. Si jo kar predstavljam, kmetičko, ki zase meni, da je nekaj posebnega. Nič ne pomaga, ce se preobleče, ona je takšna kakšna je. Kmetica bo zmeraj kmetica v glavi.

Upaj, da bo on čimprej spregledal in se je naveličal. Naveličal se je bo tako ali tako. Izobražen človek s takšno, vsaj na dolgi rok, nima kaj početi. Imaš pa prav, da bo za vse težje če bodo prej otroci.

Kmeticka bo vedno ostala kmeticka. Ljubljancan jo opazi ze iz aviona.

ja ne vem kako se bo kmetica razumela s kmetavzarko na dolgi rok…

Najbolj se nasmejim, ko mi kaksna iz vasi pove, kako ona ni kmeticka. Vse so to kmeticke. Ne da je kaj narobe, sam to gospa ne bo nikoli pa naj se tako misli kako je uglajena

Preden si koza trolasta izmišljaš teme, stopi ven iz smrdljive luknje in boš videla, da po videzu med samimi ljudmi na vasi in v mestu ni razlike, k o greš pa globlje, je pa večian ljudi iz vasi mnogo bolj naprednih od mestnih zatohnjencev, ker je njihov razvoj bil vsestranski, ne tako kot vaš v mestu, ki je zapečaten.

Meni se zdi vaš pogled na njuno zvezo nesmiseln. Mislim, da pri 40. letih ve razmišljat s svojo glavo in ve kaj je dobro za njega, če je njemu všeč punca in se razumeta se mi zdi, da nima veze ali je diplomirala ali ne ter kakšno narečje ima ali pa stil oblačenja. Moje mnenje je , da se ne sme ocenjevati ljudi na podlagi izobrazbe ter službe in menim, da se vsaka služba mora cenit. Mogoče to res ni tisto, kar si vi želite ampak, če je vaš sin zadovoljen in srečen ne vidim razloga zakaj ne bi bila skupaj. Pustite sinu naj izbira po svoji volji in dajete možnost punci, da jo bolje spoznate ni nujno, da je napačna oseba.

Meni se zdi vaš pogled na njuno zvezo nesmiseln. Mislim, da pri 40. letih ve razmišljat s svojo glavo in ve kaj je dobro za njega, če je njemu všeč punca in se razumeta se mi zdi, da nima veze ali je diplomirala ali ne ter kakšno narečje ima ali pa stil oblačenja. Moje mnenje je , da se ne sme ocenjevati ljudi na podlagi izobrazbe ter službe in menim, da se vsaka služba mora cenit. Mogoče to res ni tisto, kar si vi želite ampak, če je vaš sin zadovoljen in srečen ne vidim razloga zakaj ne bi bila skupaj. Pustite sinu naj izbira po svoji volji in dajete možnost punci, da jo bolje spoznate ni nujno, da je napačna oseba.
[/quote]
Kar navalite drhal zarukana, ko si vedno isto tele izmišlja, vedno enake blesave teme…..saj ne veš potem katero je bolj omejeno, ono ki odpre temo ali vi? …..jaoooo

Ampak sin nima več tolko časa za zbirat kako bi imel. Ma ne vem kaj reči sploh. Včasih poslušamo tukaj kako so njihovi sinčki sami, če imajo kakšno je totalna zguba(po vaših besedah seveda, ni nujno da tudi so). Vedno nekomu nekaj fali to je meni zanimivo. Nikoli pa ne slišimo kje ste vi naredili napako, da je vaš presvetli sin ujagal najbolj zahojeno sicer podeželsko ampak neko fino damo no. Potem tudi z njim ni ravno vse ok da je dobil takšno. Po možnosti umetno žensko. Ker isto se privlači pa če si to priznate ali ne. Pa daj no vsi sinovi tukaj gor prečudoviti. Drugač pa taki da nič ne upajo, pravi poženščeni fantki. Moški to res niso. Pametna si želi odločnega tipa. Tiste iznajdljive preračunljive pa res padajo na take copatarje.

[/quote]

Res je ne moremo gledati samo na njegovo izobrazbo. Nekateri nimajo nekih faksov pa dobijo vseeno dobro službo in znajo super poskrbeti zase in jih kar občudujem in si v srednji šoli ne bi niti mislila. Eni pa imajo veliko in vedno brez službe in se potem tudi malo vprašamo kako to da ima tako super izobrazbo in nič iz njega, npr. ane. Veliko razno raznih primerov. Avtorica kaj te v resnici moti pri snahi? Ni to izobrazba. Nekaj drugega je. Je ona šefica in z njim dela kot njej paše mogoče? Kaj je v resnici sploh problem? Poleg tega da ne zasluži ravno veliko če je res to, kaj še je takega?

SIcer je tema izmišljenja. Tako bebav nihče ni kot avtorica.
Ampak, ne glede na to, da je tema izmišljena, je avtorica primerek izjemno butastega bitja.

Tako mimogrede: kmečka ženska takih zmazkov iz LJubljane sploh ne povohajo. Kaj bi podeželska ženska s takim zmazkom? Pri 40ih visi na mamini joški, mamca mu diktira kako žensko naj ima.
Pa če tip pri 40ih začne z iskanjem ženske za razplod, je že malce pozno. Nobena normalna ženska ne bo pogledala za tipom, ki pri 40ih visi na mamini joški.

In kdo pri zdravi pameti bi šel z lepega gorenjskega podeželja v smrdljivo, megleno LJubljano? Ljubljančani jokajo in cvilijo, ker sedaj ne smejo na Gorenjsko.

Ljubljančani ste vsi treščeni kot ne vem kaj, a mislte da ste nekaj več, ker ste iz Ljubljane?? Sam nekaj, potem ne hodt na morje al v hribe in ostante v Ljubljani. Tukaj kar si napisala, lahko sedaj vidš zakaj večina slovencev ne mara ljubljančanov 😀

Ljubljančani ste vsi treščeni kot ne vem kaj, a mislte da ste nekaj več, ker ste iz Ljubljane?? Sam nekaj, potem ne hodt na morje al v hribe in ostante v Ljubljani. Tukaj kar si napisala, lahko sedaj vidš zakaj večina slovencev ne mara ljubljančanov 😀
[/quote]

Res je. Ko bereš LJ-zmazke tu na monu, je takoj jasno, zakaj jih nihčne ne mara. Samo so zoprni, rinejo in rinejo na podeželje. Sploh Gorenjsko, Primorsko.
Pa, ko LJubljančani pridrvijo, pokradejo sadje po sadovnjakih, poserjejo vse okrog, svoje kripe pa parkirajo, kjer se jim zdi.

Še najboljša možnost je, da je gospa trol. Če ne bi bila, bi bila že preveč neprijetna in neumna — z možem sta kao oba diplomirana iz ugledne družine, potem pa v naslovu teme napiše podeželska z j-jem, PODEŽELJSKA.

[/quote]

Ja, ampak tudi v Ljubljano lezejo cele kolone iz drugih krajev ali na delo ali pa se priselijo in delajo gužvo po mestu tako v blokih kot na cesti.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

… da ne govorimo o gori drugih osnovnošolskih napak…. Diploma my ass, prej nedokončana OŠ

Ja, ampak tudi v Ljubljano lezejo cele kolone iz drugih krajev ali na delo ali pa se priselijo in delajo gužvo po mestu tako v blokih kot na cesti.
[/quote]

Pa veš zakaj?
Zato, ker se naš denar steka v LJ. Denar za fakultete – V LJ, denar za UKC – v LJ, dena za gledališča – v LJ. In posledino kaj preostane ljudem drugega kot it v LJ, čeprav je LJ onesnažena, slab zrak, ropot, ponoči se valijo pijanci in zadrogiranci po mestu.
Imam to srečo, da mi že več kot eno leto ni bilo treba it v LJ. AMpak, če rabiš faks, UKC… kaj češ drugega kot it v LJ? In seveda so tam sedeži raznih firm, ki dobro pobirajo denar po celi Sloveniji, ministrstva in tako naprej.

Pa veš zakaj?
Zato, ker se naš denar steka v LJ. Denar za fakultete – V LJ, denar za UKC – v LJ, dena za gledališča – v LJ. In posledino kaj preostane ljudem drugega kot it v LJ, čeprav je LJ onesnažena, slab zrak, ropot, ponoči se valijo pijanci in zadrogiranci po mestu.
Imam to srečo, da mi že več kot eno leto ni bilo treba it v LJ. AMpak, če rabiš faks, UKC… kaj češ drugega kot it v LJ? In seveda so tam sedeži raznih firm, ki dobro pobirajo denar po celi Sloveniji, ministrstva in tako naprej.
[/quote]

Kateri denar je vaš? Kdo ste to – vi?

Če bi bila štajerka ali dolenjka, bi bilo super. Gorenjke s podeželja pa…Nemškutarji škrti zoprni…

Slabo zastavljena zgodbica, ki pa seveda kaže neumnost ljubljančanov.
Namreč podeželska ženska pa res ne bo pogledala ljubljanskega maminega sinčka, ki je prilepljen na mamico še pri 40ih.

Zakaj kaže na neumnost Ljubljančanov?

Zakaj kaže na neumnost Ljubljančanov?
[/quote]

Recimo, da bi bila zgodbica resnična. Tebi ni jasno, da je avtorica totalno debilna? In potem, ko to nekdo bere, si misli, da so vsi LJubljančani tako butasti kot avtorica in njen mož.

New Report

Close