ali se lahko pozimi pleskajo stene
Eno sobo bi prenovila. Kaj se lahko pleska pozimi – se to posuši? Bi majstra naročila.
Kaj mislite, koliko bi stala ena soba – max 20m2. Ena barvna stena, ostale bele. In ali je lahko barvna stena, če je prehodno zid hrapav oz. tisti z vzorcem? Približno tako in še bolj “hrapavo”. Ali za barvno steno mora biti zid gladek?
[img]http://shrani.si/f/2b/7W/4VA1cdIX/22.jpg[/img]
Lahko prebarvaš, imaš razvlazevalec? Drugače bo preveč vlage. Drugače pa ne razumem da ljudje najemate malarije za eno sobo . Mi smo letos celo hišo prebarvali, malarijo bi računali 3000 EUR, nas je pa barva in ostali material prišlo cca 500 EUR. To je pa kar razlika, ne? Delali smo sobo po sobo, odmaknili vse omare, štekarje, luči, skratka to je bilo tudi generalno čiščenje.
Ne, nimam. Potem bolje, da ne belim do pomladi? Sami ne delamo več, ker ne znamo. Je moj zadnjič belil in je katastrofa, hujše kot je bilo, vse pisano, nekje bolj belo, drugje manj, prav očitno vidno. Nikoli več, ker je s takšnim “beljenjem” izpadlo vse grše kot pred beljenjem. Preurejamo samo eno sobo, zato bi samo to sedaj prebarvali. Lažje dokler vse odmikaš, kot da pustimo za spomlad. Ampak če ni temperatura primerna in bo slabo narejeno, potem bolje da ne.
Jaz sem ti pripravljen to eno sobico prepleskat. Ne bos verjela. Zate gratis.
Vse se da tudi naučiti, tudi beljenje. Pri tem je najbolj pomembno, da če se skozi vidi različna barva, se barva večkrat. Vsaj dvakrat, lahko tudi večkrat. Vmes je treba počakat, da se prejšnja barva posuši, šele nato se spet prebeli. In po moje se lahko tudi na hrapavo površino da barvo, kot že rečeno, pač najbrž večkrat.
Mi smo v bloku in se v redu posuši tudi pozimi. Smo že večkrat. Če ste pa v hiši, pa ne vem. Najbrž se posuši, saj je samo beljenje in ne celoten omet. Pač se da noter radiator, da se posuši, pa tudi zrači vmes, da gre vlaga ven.
Meni je tudi škoda dajat denar za nekaj takega, kar lahko (skoraj) vsak naredi. Koliko pa to znese, ne vem. Če ne drugega, glejte kako dela mojster in naslednjič boste že znali. Upam.
Lahko tudi pozimi. Če je soba dobro ogrevana je bolje oz. se hitreje suši. O cenah pa nimam pojma, ker takšne stvari naredim sam. Tudi vi, bi se lahko naučili samo dobro prebereš, pogledaš na netu kakšna video navodila in nakupiš opremo.
Pri nas sem nekaj delal sam in nekaj profi – pa sam ne opazim kakšne razlike. Razen tega, da je bil profi bistveno hitrejši.
Pa kaj potem, če želi naročiti majstra? Zakaj se vsi vtikujete v to? Saj majstri so točno za to, da nekaj naredimo, česar sami ne znamo. Če so se odločili za majstra, ga pač naj naročijo.
Tvoje slike sicer ne vidim, si mislim, kakšna hrapava stena je (Takšna iz 80ih najbrž?), ampak to je treba prej pobrusiti. Torej potrebujete še brusilec, ki gre na sesalnik, ker sicer bo čisto preveč prahu.
Cena ne vem, kolikšna bo, nekaj 100 EUR definitivno, po mojem tam nekje 200-300, ampak to je zelo groba ocena. Naj ti naredijo ponudbo, pa boš vedela.
A seveda prebrusit. Kje se jemljete zarukanci? Če bi bil grob omet se ne brusi, ampak naredi fin omet, če je kaka od namerno grobih mas, ki jih imaš celo vrsto, se prav tako nič ne brusi…mislim, kot da ste včeraj rojeni. Pa to ste res tako zabiti, da se človek vpraša, kako sploh lahko živite?
[/quote]
Ne vidim slike, če je groba stena/barva, potem se pobrusi.
Živimo pa dosti bolje, tako fizično, psihično, kot finančno od tebe. Predvsem pa brez tega gneva, ki tebe spremlja vsako sekundo življenja in ki te greni greni greni do konca. Očitno si lahko malo zadovoljen samo, ko se spravljaš na druge in jih predvsem žališ, ostalega pa ne znaš. No, če se ne zavedaš, s tem uničuješ svoje življenje in življenje svojih otrok, ki si jih s tem sovraštvom že tako čisto pokvaril. Ampak OK, ti si idealen, vsi ostali smo pa idioti, nevredni življenja. Če tebi tako paše, izvoli, ampak nas pa pusti, da živimo svoje srečno življenje zadovoljno in tudi izpopolnjeno:)
Ne vem, če je iz 80-ih. Mi smo ob vselitvi nekaj let nazaj si tako dali narediti. To je slika stropa, na stropu so kvadrati, po drugih stenah pa samo hrapava bela površina.
[img]http://shrani.si/f/M/Gh/1ZvQBOm7/22.jpg[/img]
Se že na sliki vidi, kako pisano je. Nam ne pride enakomerno, zato iščemo nekoga, ki to zna.
Če hočem eno steno barvno, se lahko hrapava površina prebarva?
Ne vidim slike, če je groba stena/barva, potem se pobrusi.
Živimo pa dosti bolje, tako fizično, psihično, kot finančno od tebe. Predvsem pa brez tega gneva, ki tebe spremlja vsako sekundo življenja in ki te greni greni greni do konca. Očitno si lahko malo zadovoljen samo, ko se spravljaš na druge in jih predvsem žališ, ostalega pa ne znaš. No, če se ne zavedaš, s tem uničuješ svoje življenje in življenje svojih otrok, ki si jih s tem sovraštvom že tako čisto pokvaril. Ampak OK, ti si idealen, vsi ostali smo pa idioti, nevredni življenja. Če tebi tako paše, izvoli, ampak nas pa pusti, da živimo svoje srečno življenje zadovoljno in tudi izpopolnjeno:)
[/quote]
Ne kvasi, ker nisi nikoli videlo kako se dela omet na steni. Nimaš yu tube? Pravite da je znanje na spletu, ampak tudi tam nikoli ne pogledate ničesar, betice imate pa tako popolnoma prazne.
Ne vem, če je iz 80-ih. Mi smo ob vselitvi nekaj let nazaj si tako dali narediti. To je slika stropa, na stropu so kvadrati, po drugih stenah pa samo hrapava bela površina.
[img]http://shrani.si/f/M/Gh/1ZvQBOm7/22.jpg[/img]
Se že na sliki vidi, kako pisano je. Nam ne pride enakomerno, zato iščemo nekoga, ki to zna.
Če hočem eno steno barvno, se lahko hrapava površina prebarva?
[/quote]
Lahko se hrapava površina prebarva, še lepše barva pokriva kot pri gladki steni.