Ljubljankoviči in Ljubljankovičke,kako ste?
To je baje nov izraz za Ljubljančane in Ljubljančanke. Od daleč gledano se mi zdi, da se je marsikdo identificiral s preprostim fantom, kot je J. včasih bil, ki je z delom, pametjo,prefriganostjo in korajžo, uspel. Če je njemu uspelo, zakaj ne bi še meni, si je mislil kakšen volilec. Ne vem pa, kako so delale trgovke v Merkatorju, kakšne plače so imele. Govorilo se je, da jih je vodstvo oželo do obisti in našlo luknje v zakonih, da so jim dali res minimalne plače za maksimalno delo. Vem pa ne, mogoče je kdo s tega foruma zaposlen v Merkatorju, pa naj pove!
Pepermint
Kaj si še ne boste izmislili o tem J. Prav nesramni ste gratali, do njega. Kaj vas briga kdo je Ljubljankovič in kdo Ljubljankovičke itd. in tralala.
Nisem iz lj. ampak , če bi bila iz Lj. bi zagotovo še moj glas letel na g. Jankovića.
Vsi ste ljubosumni na njega, ker je tako uspešen človek.
Ehhhhhhhhh, škoda vsake besede za vas, zate pa Relika še posebej.
Pejd se v ogledalo pogledati :_)))))))))
Kaj pa pomeni, da je uspešen? A to, koliko denarja ima? Na račun koga ga je pa dobil? A denar kar sam od sebe nastaja? Mi iz socializma smo gledali kapitalizem od daleč in videli, da več kot je bilo bogatih (beri uspešnih), več je bilo revnih, manj socialnih pravic, samo še dirka za denarjem, človeške vrednote pa so izumirale. In to prihaja k nam. No, je že tu, pa še zelo je popularno. Poteptati majhne, da se več zasluži. Še nisem slišala, da bi kdo dal recimo pol mesečnega zaslužka kaki Varni hiši ali materinskemu domu,…
Pepermint
Mislim, da so človekove vrednoste pričele izginjati že v času socializma, tam v 8o letih prejšnjega stoletja. Če ima sosed TV, ga moram imeti tudi jaz, če ima sosed avto, ga moram imeti tudi jaz, če grejo na morje,gremo tudi mi, pa, če jemo samo krompir pa zelje. Pa zapufali se bomo, pa popoldan fušali, da bo več denarja. Pa ob nedeljah bomo zidali hiše, pa ….Dirka za denarjem. Če je imel kdo tri ali več otrok je bil malo manj kot moten. Imeti enega kvečemu dva. Rojstvo otroka je bilo ovrednoteno kot strošek. Miselnost popolnoma narobe. Otrok je vendar bogatstvo. Odnosi v družini niso bili poglobljeni. Samo imeti, imeti, imeti… Narobe! Stvari, ki niso izmerljive v denarju ampak so trajne, so bile potisnene na stranski tir. Posledice so tu. Posplošujem in ne velja to za vse Slovence. Tak je moj pogled. Se je pa potrebno zamisliti.
Trgovke drugje niso zaslužile prav nič več kot so tiste v Mercatorju – se strinjam, da so vse bile in so še vedno premalo plačane. Samo za to ni kriv Janković, ampak sindikat in plačna politika države. Je pa Mercator pod Jankovićevim vodstvom veliko sponzoriral in doniral v šport, v zdravstvo, med drugim tudi med. over.net, kot je povedal Primož, zdaj pa menda tega ni več.
Dokler ni bilo Jankoviča se o Mercatorjj sploh ni slišalo!
Tudi v Sparu, Tušu, Merkurju, Obiju, privat trgovinah, …. itd, itd se prodajalke pritožujejo o svojih plačah in delovnih razmerah (kje pa se ne). Dajte ne bodite tako fjakarsko zaplankani.
Če ne bi bil Jankovič toliko IN, ga ne bi volilo 63{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volilcev. Kaj bo bomo pa videli. Pustimo se presenetiti, tako ali drugače.
lp