ROMI
Mene pa zanima, kdo oz.ali bi država poskrbela zame, če bi bila brez stanovanja in dela ‘! Mislim, da ne, saj se to dogaja marsikateremu slovenskemu državljanu.
Ali so Romi kakšna priviligirana etnična, z mednarodnim zakonom zaščitena človeška rasa ? Zakaj je država DOLŽNA poskrbeti zanje ???
Mislim, da takšnih urejenih razmer( higienskih ), ki jih imajo v Postojni, še niso imeli, delati in izobraževati se pa tako ali tako nočejo !
Pa ne mislite, da sem rasist, ne, niti slučajno. Samo ne maram, ljudi, ki nič ne delajo in ZAHTEVAJO od drugih, da poskrbijo zanje!
Men se tudi zdi neumno, da so se ti ljudje priselil pa skos odkar so tu delajo sam probleme. Nej bojo zadovoljni s tem kar majo, itak jim je še to podarjen (da bi sami kej delal pa zaslužl so itak preleni, služjo sam tak da kredejo (bakrene žlebove na primer)), če jim pa kej ne paše nej grejo pa nazaj tje od koder so prišli. Mi jih itak ne rabmo.
Če se ne boš menila za zakone in predpise in jih boš kršila vsepovprek tako kot Romi, bo država zanesljivo poskrbela zate. Samo, da Tebe ne bodo odpeljali v kak razdrapan azilni dom v Postojno in Te potem še bogato nagradili, temveč v hotel ***** na Povšetovo ali v Dob, kjer pa boš imela tudi Ti na račun davkoplačevalcev zagotovljeno vso oskrbo in udobje.
Razni “Hanžki” bi morali imeti za sosede Rome, enako velja tudi za vse tiste, ki hodijo pred parlament in govorijo, kako se dela krivica Romom. Romi so verjetno sedaj v Postojni na veliko boljših razmerah kot so jih imeli prej. Ne vem zakaj naši ministri tako ne poskrbijo še za slovenske reveže in prebivalce, ki tudi nimajo ogrevanja, tušev in drugih osnovnih življenskih potrebščin. (A ste že kdaj videli umitega Roma?)
Ali se spomnite strelskega obračuna pred kratkim v Ribnici. Takrat se je to zgodilo v mestnem naselju, med stanovanjskimi bloki. Tam so bili v nevarnosti tudi ne Romi.
Sedaj bodo odgovori o ksenofobiji in ne vem kaj še vse.
Romi ustrahujejo prebivalce, vsaj pri nas in verjetno še marsikje drugje je tako. Otrokom na poti v šolo kradejo denar in telefone. Ne preostane nam drugega, da zaradi Romov vozimo otroke v šolo in povsod drugam, kamor bi naši otroci lahko šli sami, peš.
Naj se zgodi še drugod po Sloveniji, tako kot se je v Ambrusu. Upam, da bo tudi drugod ljudem prekipelo, drugod, kjer Romi naseljujejo tujo zemljo, na črno na njej gradijo kolibe in tam svinjajo.
Romi se nočejo kultivirati, oz. vsi vemo, da so zelo težko prilagodljivi, zato bi bil skrajni čas, da naši politiki konkretno na ozemlju cele Slovenije uredijo razmere.
ne samo,da se ne žele kultivirati s tem,ko se ‘borijo’za svojo pravico
nam žele vzbuditi slabo vest.
Romi,v Ljubljani,imajo zastojn šolo,čisto v bližini Žal goje
ovce,kokoši,gosi. . . . zelenjavo kradejo po vrtovih, zastrupljajo zrak s kurjenjem avtomobilskih gum itd.itd….
Ljudje,v bližini,kličejo na policijo ,katera pa na obupane klice,niti ne
odreagira.
Njihove zahteve se bodo stopnjevale,mi pa ,vse skupaj, plačevali.
Hanžek pa,kot je nekje omenjeno,naj v njihovi družbi preživi
leto dni, in ne dan.
Omenjeni Romi in seveda vsi ostali so do pred nedavnim živeli na prostem, v gozdu, morda so imeli med veje raztegnjeno kako ponjavo in to je vse. Kuriji si z nakradenimi drvmi, umivajo se itak ne. Vedno, kadar pa kaj pride vmes zahtevajo poleg velikih doklad in socialne podpore, zastonj vsega kar si lahko človek le zmisli, še stanovanje, socialno seveda. Policija pa namesto, da bi ukrepala, jih hodi ščititi. Tako je povsod po Sloveniji. Kdo da komu, če je v stiski. Sicer pa romi niso v stiski. Kar poglejte s kakšnimi avtomobili se vozijo, imajo najboljše telefone in dovolj denarja. Na vsakem sejmu in veselici jih je polno ter na veliko kradejo in zapravljajo.
Se popolnoma strinjam. Tako kot pri vsaki stvari (nabijanje zvonov, diskoteke itn.) se tudi tu v bran postavljajo tisti, ki tega ne doživljajo na lastni koži. Na TV sem videla tsto starejšo Ciganko, menda je mati vseh ostalih, ki je govorila, da denarja ne potrbeujejo, ker ga imajo dovolj in pri tem kazala nabito denarnico. Sprašujem se, od kod ji denar, če ni nihče zaposlen? Ker je javno povedala, da imajo denarja dovolj in ga celo kazala, bi jim morali takoj ukiniti vse podpore in poskrbeti za otroke ljudi, ki so brez lastne krivde ostali brez službe. Pa tudi bivanje v Postojni bi jim morali zaračunati.
Glede na zapisano v pismu krajanov Ambrusa, je pravna država zatajila v dvanajstih letih prav vsakič, ko je bilo dopuščeno, da je kdorkoli nakaznovano delal prekrške, kazniva dejanja in škodo. V teh dvanajstih letih je bila pravica ne samo slepa, ampak že kar v globoki komi. Zato ni čudno, da se je po dvanajstih letih nastavljanja lica, ljudem utrgalo.
In veste kaj … del te “pravne države” je tudi ombudsman Hanžek, ki pa je bil ves ta čas tiho in ga zakomiranost pravne države ni niti najmanj motila.
Selektivno uveljavljanje zakonov in argumenta pravne države, je protiopravnost, protiustavnost samo po sebi. Pa ne samo to, to je najbolj ostudna oblika dvoličnosti, ki si jo lahko katerakoli državna institucija (ombudsman) privošči.ž
Če so Ambružani količkaj pametni, naj od Hanžka zahtevajo točen naslov kamor je poslal svojo prijavo. Ambružani pa naj na isto evropsko institucijo pošljejo vse svoje prijave na Urad varuha vključno z vsemi odgovori (pobudami in angažmaji), ki so v zadnjih 5 letih prišli iz Hanžkovega urada za razrešitev situacije.
Imano nevem koliko praznih vojaških stanovanj, vanje bi jih naselili. Jaz bi približno naredil takole, stroške z njimi itak imamo, vendar bolje MALO VEČ V TO VLOŽIT IN TRJNO REŠIT PROBLEM:
-jim ponudil stanovanje, v katere bi se vselilo ožje družine, v urbanem okolju-naselju, npr. po eno OŽJO drUžino v Šiški, drugo v Črnučah, trejo v Fužinah itd, če se ne bi hoteli preseliti jih zagroziti z odvemom otrok in ukinitvijo socialnih prejemkov.
Ko bi jih razselili in naselili v stanovanja NJIHOVE OTROKE OBVEZNO vključit v vrtec, štarše oz. odrsle rome prisilit, da začnejo delat – tako da se jih postavi pred dejstvo ali delat ali vsak mesec manjši socialni prejemki.
Dejstvo je da je treba Rome spravit iz gozdov in plemenske ureditve tako da se jih razbije na ožje družine. Socializirali pa se bodo le tako, če bodo živeli med nami. Če se lahko socializira en črnc, ki pride iz Afrike, nevem zakaj se ne bi en Rom.
V našem kraju so še v prejšnjem režimu, ko s Cigani oblast ni delala v tako mehkih rokavicah kot mora sedanja, ampak so jih prijemali bolj na trdo – no taista oblast je hotela eno cigansko družino “socializirati”. Pa so jih vselili v blok, v dvosobno stanovanje. Ni trajalo dolgo, da so zakurili sredi dnevne, kar s parketom. Boš ti socializiral Cigota, če ga prejšnja oblast ni mogla, ga nobena demokratična ne bo!
Nič ne rečem, Sinte se je dalo, ker so drugo pleme, tile dolenjski so pa hudirjevo trd oreh. Zlasti zato, ker so jih tako razvadili. Ja, v mehki zemlji se miši zarede! In Cigani dobro vedo in znajo odlično izkoristiti situacijo, da kjer se prepirata dva tretji dobiček ima!
Mi “civili” bomo pa spet plačevali, največ zaradi nesoglasja, ker eni (beri: opozicija) takoj hočejo iz nastale situacije vleči politične točke pri neumnemu ljudstvu.
PS: Namenoma ne pišem Romi; to so bili in bodo Cigani. Le kdo se je izmislil te “rome”!? Roma je glavno mesto Italije.
Včeraj v trenjih je bilo večkrat omenjeno Romi in Neromi. Torej smo Slovenci po novem NEROMI. Gospa Cerarjeva pa je izjavila Romi in civili, torej so Romi kot neki uniformiranci, ki upravljajo in nadzorujejo s civili. Ja malo naj pazijo tile naši politiki, kakšne klatijo.
Romi pa zahtevajo elektriko in vodo ter komunalno ureditev, enako kot smo jo mi zahtevali, ko smo gradili. Seveda smo vse to dobili. Pa tile gospodje Romi kaj vedo, da se te stvari hudo drago plača, no komunalne ureditve bi jim bilo prav oprostiti, saj jo ne bi znali uporabljati, podobno je z vodo.
Pa še o družini, ki je preseljena v postonjske kasarne. Oni imajo sedaj tam radiatorje in toplo vodo. Tega itak ne potrebujejo, pa se vseeno pritožujejo, v naravi tega nimajo in očitno ne rabijo.
Pa ali sploh veste koliko generacij vojakov je preživelo v postonjski, ajdovski, vipavski in še kakšni drugi kasarni, brez ogrevanja in tople vode, ne tri tedne jeseni, ampak hude kraške zime z burjo. Kdor je od tam, bo že vedel. Torej spoštovana gospoda, predvsem Romi iz Postojne. Sedaj ste v super hotelu s petimi zvezdicami. Pa nikarte cele kasarne uničiti, tako kot to naredite s vsemi kultiviranimi stvarmi. Morda bo prišla še komu prav, ko boste spet v vaši naravi, ki jo tudi zasvinjate in uničite v parih dneh.
Rom je okvir za sliko, to je prvo. Račka, tebi pa takole, ko se jim zgodi karkoli, kar oni menijo, da je za njih krivica, zahtevajo, da država poskrbi zanje. Nihče ne mara biti pregnan od doma. Kako bi pa ti gledala na soseda, ki ti svinja tako zelo, da smrdi celotna okolica, saj iz čiste narave naredijo SMETIŠČE. Cigani so še iz vsakega stanovanja, ki jim ga je dala država naredili opustošenje. Spoštovana račka: če se imaš ti za “ta hujš nacionalista,” pač to bodi, to je tvoja odločitev, Slovenci pa definitivno to nismo, ne maramo pa, da se dela Slovencem krivica iz strani kogarkoli, pa naj bodo to Romi ali čefurji, ali kakorkoli jih ti že imenuješ te na katere misliš. Kdo je Rom in čefur pa ne vem. Očitno nacionalisti to veste.
račka napisal:
> saj na zahtevajo, da država poskrbi zanje, le pregnati z doma
> se ne marajo. Kako bi se pa ti počutil, če bi te sosedje
> naganali iz stanovanja? slovenci smo ta hujš nacionalisti. Bolj
> važno je, kdo ni zariban do konca, kot to, če je Rom ali čefur!
Jaz sem zahteval, da država poskrbi zame. In zahteval sem to po slovensko. Zahteval sem izobrazbo. In sem jo dobil kar sem pravzaprav hotel. Nisem naletel na nobeno oviro, še veseli so bili, da hočem hoditi v šolo, na faks.
Potem sem zahteval od “države” službo. Ker sem imel izobrazbo sem jo dobli. Sicer ne v “državni ustanovi” ampak vseeno v Sloveniji.
Potem NISEM zahteval od države stanovanja, ogrevanja, vode, hrane… ker sem to imel, ker sem imel službo, ker sem imel izobrazbo, da sem službo dobil…
In iz mojega doma me noben ne more pregnati. Ker je moj…
No, seveda vsako leto nekaj malega vrnem državi v obliki davkov ampak tako je to v življenju.
Tako, dragi moji Romi in Neromi, Romi in civili, ter vsi ostali, funkcionira v normalnem življenju. Če kdo misli, da bo od države dobil vse zastonj in bo lahko ob tem še svinjal po njej se MOTI. In tako je prav.
“mml” ! S teboj se strinjam.
In smo se morali za izobrazbo in službo zelo potruditi. Enako naši starši. Država je sicer poskrbela za tebe in nas, vendar so naši starši tej državi plačevali za naše vrtce, šolanje itd, kljub temu, da je šola zastonj.
In zahtevali smo od države, da nam omogoči bivati v najemniških stanovanjih, graditi hiše, imeti elektriko vodo itd. AMPAK VSE TO SMO DRAGO PLAČALI.
Tega pa nekateri ne razumejo. In to niso samo cigani.
Če pa se ti zdi, da nekaj malega vrneš državi v obliki davkov, mi prosim razloži kako ti to uspe. Meni za državo ogromno trgajo! Takole, če na hitro preračunam moram delati vsako leto približno pol leta za slovenski proračun. Cigani pa ne vedo, kaj so to davki, ampak samo HOČEM, ZAHTEVAM. Vedo le za pravice, dolžnosti za njih ni. Vsi smo videli, kako se hvalijo pred celo Slovenijo s polnimi denarnicami. Zlatnine pa imajo okrog vratu in rok toliko, da bi lahko največjega bika trdno privezal v hlevu.
Ja, z večino zgoraj se popolnoma strinjam. Kar na bruhanje mi gre to romsko, Hanžkovo in še drugih organizacij preseravanje. Oprostite izrazu. Za poštenega delovnega človeka pa nihče ni pripravljen takole poskrbet, kot si tile domišljajo, da jim pripada. Sice pa vse dobljeno spiskaajo in hočejo še, še…