Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Lep nagrobnik, ni kej…

Lep nagrobnik, ni kej…

Pa še link na stran:

Med brati takle spomenik stane 500.000 sit.
Reveži Cigani.

Mene bl motjo “ornamenti”, v ceno se pa ne bi spuščal.

A si prebral kolk članov šteje familija Strojan…:))))

A če si cigan potem nimaš pravice zadnje fičnke skup spravit za spomenik staršem( familiji…..)????
A bi moral biti tam zabit lesen križ???….Ali pa še to ne??????

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

WildWind napisal:

> A če si cigan potem nimaš pravice zadnje fičnke skup spravit za
> spomenik staršem( familiji…..)????
> A bi moral biti tam zabit lesen križ???….Ali pa še to
> ne??????
>
>
> WW
>

A veš kaj pa mene moti pri tvojem postu? “zadnje fičnke skup spravit “… to me moti… KJE in KDO je rekel, da so bogi Romo v tem primeru prodali “staro stoenko, kozo, dve kuri in štedilnik, edino premoženje, ki so ga še imeli” in postavili spodoben nagrobnik staršem (aka. familiji) ter ga ozaljšali s puškami in pištolami.
Naj živijo svoje življenje ampak ne na moj račun!

‘Zadnje fičnike skup spravt’

??????

Nisi opazil velik šop bankovcev v denarnici madam Strojanove?

Jih je na TV,z velikim navdušenjem,oijazala javnosti, na ogled.
Toliko denarja na enem kupu,v eni denarnici,zares še nisem videla.

To pa zato, ker oni denarja ne držijo na banki.

Men bi lesen križ vsekakor deloval bolj pietetno kot pa nagrobnik okrancljan s puškami in pištolami.

Ampak… o okusih se ne razpravlja, al kako že? Dopuščam seveda tudi možnost, da so na svetu take sorte tiči, kot si ti al pa recimo raznorazni Strojani, katerim šmajser predstavlja vrhunec estetike. Ampak, morš pa razumet tud to, da se nekateri ob ljudeh, ki uporabljajo tako ikonografijo počutimo rahlo nelagodno. Po domače povedano – strah nas je.

Itak je v vsakem članku druga cifra.
Predvidevam, da jih je zlo težko preštet.

Zakaj pa je pravzaprav pištola? So rajnkega pospravili na oni svet s pomočjo metka (ali več)? Ali…? In v kakšni zvezi je bil pokojni s temi Strojanovimi?

Nobody knows… očitno jim je orožje zlo pri srcu (bojim se, da tud pri roki).

Pokojni je pa foter poglavarja Mirkota in še enajstih…

In koliko od njih je zaposlenih?

Zaslužijo z delom pa tudi ne. Od kod jim torej toliko denarja?

Hehe… dobr vic

Dragi sodržavljani, sama foušija vas je.
Sicer lep spomenik, (morda malce nenavaden za nas tanavadne) za katerega moramo “običajni državljani” delat kar nekaj mesecev, ha. Od kje jim denar? Oni dobijo na mesec samo od socijalne skoraj dve navadni plači…sem prištevam otroški dodatek, pa dodatek na…, pa ta dodatek…to je po suhem, brez rednega zaslužka. K temu odštejte položnice za elektro, telefon,internet, tv, kabelsko tv, karte za teater npr., plin, stanovanje, šolnino, zavarovanja, čedne oblekce, nakit, parfum, revije, časopise, ABC cestnine, zimske gume, šoferske izpite, izpite na faksu, najemnine….in še in še bi lahko naštevala. Zaposlenih jih od dolenjskih Romov, mislim, da ni. Od kje jim denar? od šverca, tatvin, vlomov, preprodaje…česar niso zapravili za v prejšnjem stavku naštetih nam običajnih potreb, so celo prihranili.
Menda je bil pokojni mož od Gospe Strojanove velik gentleman in faca.

Nabiranje jurčkov?

Aha… fovš smo ciganom pa ksenofobi smo. To je itak zaključek vsake debate. Boring.

Ko sem nalimal link na forum, sem ga zgolj zarad tega, ker so me šokirale pištole in puške na nagrobniku. O finančnih aspektih niti nisem razmišljal.

Če pa že na vsak način hočeš – ja zgleda, da majo dost dnarja. Kar pomen, da ne rabjo otroških dodatkov, socialne podpore in kajvemkajševse dobivajo. Zgleda, da tale država ravna negospodarno. In kot davkoplačevalca me to seveda mal skrbi.

Še bolj me pa skrbi, ko zadnje čase samo poslušam, kaj vse bo tale vlada še naredila za Rome. Mal razmišljam, kolk bo vse to stalo. In to v času, ko se počasi ukinja povračilo prevoza na delo, povračilo prehrane na delu, dodatki na delovno dobo… itd.

Kaj mislite, kaj nam vlada sporoča s tem?

Hipokrizija, če te skrbi, ko država ravna negospodarno, kadar se tiče Romov, v ostalih primerih pa ne.

Manipulacija, če govoriš, da so tvoji potni stroški odvisni od tega, koliko bo vlada zapravila za Rome.

Ti se spet delaš, da nisi razumela?

Zanima me, kaj vlada sporoča državljanom s tem, ko na eni strani omejuje pravice, ki izhajajo iz dela in na drugi strani povečuje socialo. Bo zdej v redu?

Mujo, ta država nikakor ne dela gospodarno. Toda ti si pač izpostavil samo cigote…ker ti tako paše in ker se že ravno dogaja. Ampak tudi cigoti (poleg ostalih vrlih sodržavljanov, seveda) samo izkoriščajo državo…ker jim le-ta te možnosti da. Ali pač ne?
Problem Strojanovih vidim pa samo v tem, da lokalni šerifi niso, niti nimajo dovolj jajc, da pošljejo dovolj usposobljenih policistov v osje gnezdo. Morda pa so imeli jajca…pa so jim manjkala samo pooblastila…morda pa so imeli pooblastila, pa jim je zmanjkalo orožja…morda pa… in tako so skozi leta mižali na eno oko…cigoti pa lepo po svoje.
Denar za tvojo malico, tvojo vožnjo na delo se zaenkrat še ne ukinja in nima veze s Strojanovimi. Ne manipuliraj!

Tuki pač debatiramo o cigotih, o falconu bomo pa kje drugje, a ne?

In sevede jest čist nič ne manipuliram.

Minister Drobnič je v postopku spreminjanja Zakona o delovnih razmerjih večkrat izrazil namero, da bo glede na predloge delodajalcev in brez soglasja sindikatov predlagal spremembe Zakona o delovnih razmerjih, ki pomenijo bistveno poslabšanje pravic delavcev. Spremembe zakona posegajo tako v zakonsko ureditev regresa za malico,pravico do povračila stroškov za prevoz na delo, odpravo zaščite starejših delavcev pred odpovedjo delovnega razmerja, odpravo dodatka na delovno dobo, skrajšanje odpovednih rokov, ukinitev obveznih odpravnin kot tudi odpravo polurnega plačanega odmora za malico.

(iz poziva sindikatov na protestni shod)

Bodmo realni – če se ne bi bali generalnega štrajka, bi se vse to že zgodilo. Tko pa nam bojo pravice cufali mic po mic.

Se mi je zdelo, da v tem topicu debatiramo o cigotih, ne pa o pravicah delavcev. Morda odpreš nov naslov?
In kdo se pri nas tako boji cigotov?

Očitno marsikdo, glede na to, da se je na Dolenjskem “desio narod”. Al misliš, da je to hec?

Krive so veje oblasti, ki niso dobro opravile svojega dela. Zatajile so vse službe po vrsti od centra za socialno delo, policija, in s tem posledično sodstvo. In tako se primeri, da se zgodi narod, ki je prevzel oblast v svoje roke. Namesto koga že? Prišlo je že tako daleč, da ni več hec…

New Report

Close