Izgnali so jih, podrli so jim hiše
Mislim na Strojanove. Vem, da so z njimi težave, čeprav mi ni jasno zakaj do njih nebi veljali enaki zakoni kot do drugih, ampak tole se pa tudi meni začenja dozdevati podobno holokavstu, pa ne simpatiziram z levico, tudi nikoli nisem.
Kaj mislite? Ja podobnost s Hitlerjem, ki je tudi imel vse pravno utemeljeno velika ali nima nobene veze?
Niso jih vrgli na cesto ampak preselili v Postojno, v bistveno boljše prostore kot jih ima marsikdo, po svoji želji si lahko izbirajo novo lokacijo na kateri jim bodo z našim denarjem zgradili novo hišo (cigani zahtevajo celo za vsako družino po eno).
Da bi imel še kakšen črnograditelj take privilegije še nisem slišal.
Prosim lepo, ne relativiziraj in bagateliziraj holokavsta. Holokavst je bil morija nekaj milijonov ljudi zgolj zato, ker so bili rojeni kot židje, pa niso bili blond z modrimi očmi.
Če pa rušijo črne gradnje, je pa to spoštopvanje pravil. Ta pravila pa so si povsod po Evropi zelo podobna.
Sicer pa, včeraj sem dobil (končno) po nekaj letih pravdanja in prisilne izvršbe izterjan nek dolg. Nekomu so blokirtali račun in vse pobrali z njega … pa kaj, verjetno ni edini v tej državi.
Simpatizirate tudi z njegovimi otroci, ker imajo očeta, ki ne plačuje dolgov in ne spoštuje pogodb?
Jaz prav nič …
Halo! Pa kaj je tebi. Sploh veš kaj primerjaš med seboj? Se zavedaš, kaj holokavst sploh je? Ne morem verjet, da v vsej tej zadevi sploh omenjaš Hitlerja, kaj šele, da ga uporabljaš za primerjavo!
Tako ti, kot veliko drugih, je očitno nasedlo novinarskemu pompoznemu prikazovanju zadeve, ki bi brez tega izzvenelo povsem drugače. Realnosti pa ne poznaš ne ti, ne velika večina drugih. Sploh kar se tiče te etnične skupine.
Žalostno je, da smo Slovenci padli tako nizko, da za diskvalifikacijo nasprotnika nekateri uporabljajo sistem, da se žaga vejo, na kateri sedimo. Očitno je res, da se “resnico”, ki jo velikokrat ponoviš in slišiš, vzameš za pravo resnico in suho zlato.
Popravi me, če se ne motim: izgnali so jih iz lastne zemlje, porušili so jim hišo, niti nazaj jih ne pustijo…? Vzemi si priročnik iz osnovne šole in preberi kaj je počel Hitler! Obzorje se ti bo razširilo in podaljšalo. Poleg tega ambruzijci nadzorujejo policijo namesto obratno. Potovati tja očitno postaja večji rizik kot potovati v Irak.
*****Popravi me, če se ne motim: izgnali so jih iz lastne zemlje, porušili so jim hišo, niti nazaj jih ne pustijo…? ****
Če imaš lastno zemljo, še ne pomeni, da lahko tam tudi kampiraš, brez dovoljenj postaviš barako, skladišče, odpad…… no lahko prideš travo pokosit, kaj več pa že ne. A se spomniš pred leti, kako so hrvatje odstranili vse počitniške prikolice iz privatnih zemljišč v okolici Pule?
Tole je izključno politična gesta, malo si oglej koliko je tam črnih gradenj – na istem mestu ob istem času – brez, da bi jih kdo rušil!
Kar pa hočem v tej temi ugotoviti je to ali se nas večina strinja, da so reakcije tamkajšnjih ljudi, ki so očitno nižjih razredov identične reakcijam Nemcev ob prihodu hitlerja na oblast? Torej množične histerije, panike in pritiskov močnejših na šibkejše.
Ne vem zakaj kar naenkrat tako hitijo.Rušenje naj bi izvedli na tak način kot to delajo pri drugih.Vroči se jim odločba, in ko je pravnomočna se pride in se zruši.To bi morali narediti že pred leti ,brez rompompoma in ne šele sedaj,ko jih gleda cela SLO.
Nisem pa prepirčana, ali so vsi črnograditelji upravičeni do nadomestnega stanovanja, če jim država zruši hišo? Gre v teh primerih tudi za holokavst?
Meni se zdi, da so državni organi zabredli do kolen, in nimajo pojma kako bi se rešili.Zdi se mi da jih malo grabi panika, zato so tudi tako hitro zrušili te njihove hiše.Zdi pa se mi, da Strojanovim spomladi, ko ne bo več mraza, ne bo težko postaviti šotorov na svoji zemlji .In zgodba se bo ponovila.
g. minister
kateri objekt in kje je črna gradnja s pravnomočno odločbo o rušenju in ni bila zrušena?
Politična gesta … v tvojem svetu je očitno rušenje eni familiji “politična gesta” kakšni drugi familiji pa uveljavljanje pravne države.
Kdo je v konkretni situaciji močnejši, pa je stvar precepcije. Številčna premoč, tudi ni dejanska premoč.
Predvsem sodstvo, ki je prijave policistov, (še prej miličnikov), preprosto pometlo pod preprogo, vsled česar se sedaj policisti, če se le da raje obrnejo proč in ne pišejo brezveznih zapisnikov in poročil, ki jih potem nihče ne upošteva.
In Vi, spoštovani g. minister niste glupi, vlečete pa previsoko plačo za nakladanje na forumih. Rešujte raje probleme za katere ste plačani, strah pred incidenti ne more biti opravičilo za skrivanje glave pod peruti . Tole pisarjenje pa raje pustite nam navadnim smrtnikom.
Lepo praznujte tele praznike, potem pa le pričnite z delom, čeprav mislim, da se za Vašim nickom skriva nek bivši minister, saj tile ki so sedaj v vladi kar nekaj delajo.