Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ali ministrica za delo ve o čem govori?

Ali ministrica za delo ve o čem govori?

“Fleksibilnost pomeni tudi, da delavec pride hitreje do boljše zaposlitve, s tem da mu ohranimo tudi socialno varnost,”

Podobno kot če bi rekel nekako v stilu: “hočem imeti sonce tudi ponoči” 🙂

Če prav je bivši za odstrel, pa tako neumnih le ni kvasil…

Še malo,pa bo zagovarjala teorijo o novem zakonu o ločitvah,ko ločitve ne bo, saj bodo zakonci fleksibilno po zakonu prehajali kamor jih bo volja in si želeli,da jim bo država sofinancirala vse udeležbe v fleksibilnosti.Prejšnji je bil dober za ministra , po mnenju JJ,sedanja ministrica je bila njegova pomočnica- po mnenju JJ je še boljša.ni kaj, ampak žensko kvoto je pa dvignila v tem našem cirkusu.

Ta ministrica govori točno to, kar želijo sindikalisti slišati. Kar je skrajno slabo in ne razumem, kako lahko izvoljena oblast dopusti vmešavanje nekim sindikatom … Če le-ti želijo sodelovati pri vladanju, naj oblikujejo stranko in grejo na volitve.

Moja teorija o ženski kvoti je žal že padla,ena je že zbolela in ne more opravljati svojega dela krektno.Sindikati so pa organizirani za to, da se z delodajalci pogajajo za dobrobit delavstva- vsaj večina njih aj bi bila taka in jih ni mogoče mešati s strankami,pa če pogledamo članstvo,ki je prostovoljen vstop v določen sindikat,moramo reči,da marsikateri sindikat šteje več članov kot pa jih imajo nekatere vladne stranke.

dabidudabida napisal:

> Ta ministrica govori točno to, kar želijo sindikalisti slišati.
> Kar je skrajno slabo in ne razumem, kako lahko izvoljena oblast
> dopusti vmešavanje nekim sindikatom … Če le-ti želijo
> sodelovati pri vladanju, naj oblikujejo stranko in grejo na
> volitve.

Tebi pa marsikaj ni jasno. Ne razumeš, kako lahko izvoljena oblast dopusti vmešavanje nekim sindikatom?

Ti ni jasno, da so sindikati predstavniki delojemalcev?
In naloga vlade je najti kompromis med željami delodajalcev in sindikatov. Pač je že res, da je prejšnji minister 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podpiral delodajalce. Čeprav dvomim, pa vseeno upam da bo zdajšnja ministrica našla nek kompromis, da bo volk sit in koza cela.

To je že res, da mora vlada skrbeti za dobrobit vseh ljudi in vsled tega sprejemati dobre zakone. Toda dobri zakoni so daleč od tistega, kar skuhajo sindikati s svojim vmešavanjem.

In fleksibilnosti ministrica zagotovo ne bo dosegla z ukrepi, ki jih zahtevajo sindikati. Pač, to dvoje ne gre skupaj, varnost in fleksibilnost, ker ljudje so fleksibilni samo takrat, ko so v to primorani. Če so razmere take, da jih malodane silijo v ležernost, potem je ni sile na tem svetu, ki bi jih od tega odvračala.

In fleksibilnost trga dela gre na račun delojemalčevih pravic.
Zakaj bi se delavci morali odpovedati svojim pravicam delno ali pa v celoti?
Samo zato da bomo povečali dobičke lastnikom in pritegnili vlagatelje? Kdo pa pravi, da je to v dobro delavcev?
Naprej jim odvzamemo cca. 80 za prehrano in povprečno vsaj 40 za prevoz. Torej vzameš jim več kot 100 EUR in pristanejo na manj kot 400 EUR in potem jim in jih nato prepričujemo, da je dobro, da imajo zato kak euro ali dva večjo plačo, ker smo davek malce znižali.
Vmes je pa vlada želela uvesti enotno davčno stopnjo, ki bi podražila prehrambene artikle.
Če pa se nekdo bori za to, da delavcem ne bi zmanjšali neto prihodkov
za 20 in več {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa izsiljuje?
Ti pa če slabo vodiš svoje podjetje si pa sama kriva in ne zakoni in zaposleni. Veliko podjetij ima namreč kar lep dobiček, torej se da z dobrim delom tudi dobro poslovati.

Mah, briga mene malica in privoz. To je neznaten delež moje plače (ja, spadam med delojemalce in ne delodajalce).

In sploh ne vem, zakaj mnogi tlačite v vsako debato minimalno plačo (500 evrov, ali nekaj podobnega). Tistih par procentov, ki tako malo zasluži pa res ne more biti vedno referenca za vse debate. Tako da si tisto znižanje 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prihodkov lahko samo nekam vtakneš. Zapomni si tole, če gre večini dobro, bo šlo tudi manjšini bolje. Če gre večini slabo, potem bo šlo manjšini zagotovo še na slabše. Kar se mene tiče lahko rečem, da mi delovanje sindikatov močno škodi, pa nisem član niti enega. Ko vidim svojo plačilno listo se lahko samo zjočem. Že enotna davčna stopnja bi mi pomenila kar nekaj več prihodkov. Na živce mi gre, ko rečejo, da so sindikati predstavniki delavcev. Niso ! Jaz nikomr nisem dal mandata za to, da se pogovarja “v mojem imenu”, razen tistim na volitvah.

Ne kuj sindikatov v zvezde.Porabili so 500 mioSIT za referendum z katerim niso dosegli ničesar, onemogočajo prenovo železnic… pa še marsikaj bi se našlo.Naši sindikati še vedno živijo v komunizmu in se borijo za sebe ter SD.Vse kar znajo je kritiziranje , ko pa jih vprašaš naj povejo svoj predlog , pa ti odgovorijo da to ni njihovo delo in da naj to naredi kar predlagatelj zakona.
Ne rečem da niso naredili nič dobrega vendar način njihovega dela preveč spominja na ex jugo.

****, tisti, ki dobijo manj kot 400€ plače, (če taki sploh so), si prav gotovo ne zaslužijo višje in se za njih tudi noben sindikat ne pogaja. Za pošteno delo se dobi tudi pošteno plačilo. Veliko podjetij ima namreč kar lep dobiček, torej se da z dobrim delom tudi dobro poslovati.

več kot 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} delavcev v proizvodnji ima osnovno plačo, ki je neto manjša od 400EUR (+malica in prevoz). V večini niso krivi, da gre njihovim podjetjem povprečno ali pa slabo. Praviloma s(m)o krivi tisti, ki smo (naj)višje v hierarhiji podjetja. Višje kot si, višja je tvoja odgovornost za stanje podjetja.

Sindikati v Sloveniji so prava žalost. Edini plus so pri meni dobili ko so se uprli paktu med delodajalci in vlado. (odprava malice, prevoza na delo in enotna dvačna stopnja)

Se strinjam in se opravičujem. Sem mislil, da debatiramo o naših delavcih, v naši državi (Sloveniji). Zavedlo me je , ker je govora tudi o malicah in prevozih.
Tisti vodilni, ki pa v naši državi niso sposobni svojim delavcem zagotoviti vsaj 600 € za poln delovni čas naj gredo pa raje na kmete krompir okopavat in prepustijo svoje delovno mesto sposobnim. Ali pa naj gredo na kakšen schmellkurs k ljubljanskemu županu, čeprav malo dvomim, da bi jim kaj pomagalo. Vodja namreč SI ali pa NISI.

Jaz na to gledam drugače.
Deluje trg dela in (dobri) delavci s tem, ko raje izbirajo delodajalce z ugodnejšimi pogoji silijo tiste delodajalce s slabimi pogoji v zaposlovanje slabih delavcev, kar nadalje pomeni slabe izdelke/storitve. Logično in simpl ko pasulj. Zato so v isti branži ena podjetja uspešna druga pa ne.

Tisti podpovprečno izobraženi (IV in nižje stopnje izobrazbe) imajo bolj slabo izbiro. Načeloma so prepuščeni na milost in nemilost delodajalcev. Ko se znajdejo na zavodu za zaposlovanje imajo dve možnosti; vzamejo delo, ki jim je ponujeno (praviloma minimalna plača) ali pa živijo od nadomestila oz. kasneje od podpore, pa zraven ‘na črno’ delajo.
Jaz sem proti delu na črno. Kajti omejitev dela na črno je en od ukrepov za možno zmanjševanje davkov.

New Report

Close