Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dobrodošlica evru

Dobrodošlica evru

V Sloveniji prav zdajle poteka Dobrodošlica evru, ena največjih slovesnosti v zgodovini države, na kateri je zbranih več evropskih premierjev in 200 visokih gostov, medijsko pa jih pokriva okoli 300 novinarjev, od tega polovica iz tujine. Sprejem za visoke goste je tudi med najdražjimi letos v sklopu Evropske unije, saj stroški znašajo 650 000 €.

Videti je, da mi manjka domoljubne zavesti, taki izpadi se mi namreč zdijo ogabno preseravanje, vredno raznih Pol Potov, maršalov, Kim il Sungov in podobnih diktatorjev.

Se strinjam. Toliko denarja zmetati stran za to, da so nas prišli potrepljat po hrbtu, je že kar izprijeno. V časopisu sem prebrala, da je samo najem protokolarnih vozil stal 400.000 €. Za en dan! Grozljivo!

Če delajo takšne stvari je to po liniji najmanjšega odpora, nikomur se ne zamerijo, ni jim treba veliko delati pa še dobro se imajo in zabavajo. Ne rabijo skrbeti pa za slovenski narod in s takimi stvarmi mislijo, da jim bomo nasedali, kako uspešni so.

in kaj je novga pr tem?

NIČ, samo še več tega bo, ko bodo predsedovali evropski skupnosti.

Se globoko strnjam s Teboj. Poleg tega, da se preseravajo za naš denar, pa še zaradi obsednega stanja omejujejo gibanje delovnemu ljudstvu, tako da marsikdo ni mogel priti v Ljubljano na delo.

Komaj čakam, da se bo spet kaj meni zanimivega dogajalo v Cankarjevem domu. Me namreč zelo zanima, če so ob tej priložnosti, ko so gostili same ekscelence, v predverju Cankarjevega doma zamenjali s čigumiji uničen in hrano in pijačo poflakan tapison.

Mene bi blo sram povabit sosedovo Fato na kavo, če bi imela tako usran tepih, kaj šele ljudi, ki se nazivajo z ekscelencami.

No ja, cena niti ni visoka, glede na toda noben ne omenja miljone… 😉

Ne vem kje si slišala da nisi mogel priti v Ljubljano?Ko sem se vozil po mestu ( Tivolska, Dunajska..) je bil promet prav lepo tekoč. Ko bi bilo le večkrat tako.

Nikar ne govorite preveč naglas. Bo naš firer JJ takoj usekal s pojasnilom kako bi nas vse to lahko stalo nekaj mio €. In kolk so oni (vlada) privarčevali, ter da je 650.000 zelo ugodna cena. Sem pa opazil, da so se vse cenjene ekselence precej dolgočasile, morda smo pa res preveč varčevali.

Angel Heart napisal:

> V Sloveniji prav zdajle poteka Dobrodošlica evru, ena največjih
> slovesnosti v zgodovini države, na kateri je zbranih več
> evropskih premierjev in 200 visokih gostov, medijsko pa jih
> pokriva okoli 300 novinarjev, od tega polovica iz tujine.
> Sprejem za visoke goste je tudi med najdražjimi letos v sklopu
> Evropske unije, saj stroški znašajo 650 000 €.
>
> Videti je, da mi manjka domoljubne zavesti, taki izpadi se mi
> namreč zdijo ogabno preseravanje, vredno raznih Pol Potov,
> maršalov, Kim il Sungov in podobnih diktatorjev.

Ko si že omenil Pol Pota naj dodam, da ko so rdeči kmeri prevzeli oblast v Kambodži (in jo preimenovali v Kampučijo) so prekinili vse stike z zunanjim svetom razen s Kitajsko in… ja takratno Jugoslavijo. Mislim da mi ni treba omeniti, da je tisti režim v času svojega obstoja pobil kaka 2 milijona ljudi. Verjamem, da niso naredili nobene “Dobrodošlice Evru”, ker so mimogrede povedano ukinili tudi denar.

In če je primerjaš Dobrodošlico evru s takim režimom, potem je nekaj hudo narobe.

Ne v Kampučijo, ampak v Demokratično Kampučijo (kar dobro ilustrira tisto, kar sem hotela povedati).

Sicer pa: saj bi primerjala Dobrodošlico evru s proslavo v kakšni dobro vpeljani evropski demokraciji, ampak nobena od držav, ki je vpeljala evro, si ni privoščila takega poniževalne mešanice petelinjenja in lezenja v rit. Pa veš zakaj? Ker odpoved denarni suverenosti ni nekaj, s čimer bi se človek hvalil ali proslavljal, ampak nekaj, kar pogoltneš, ker nimaš druge možnosti.

Možnost si imela na referendumu o vstopu SLO v EU, na volitvah v parlament. Lahko tudi ustanoviš stranko, ki bo imela dovolj podpore da bo zmagala na volitvah, nato pa z večino sprejmeš zakon o izstopu SLO iz evroobmočja in je stvar rešena.Rešitev je ogromno.

Dvomim, da je celo med tistimi, ki so volili sedanjo oblast (jaz je nisem), večina mnenja, da imajo oblastniki s prihodom na oblast neomejen mandat za razmetavanje davkoplačevalskega denarja, ceneno reklamo in ostale halucinatorne projekte.

Žal ali na srečo , kakor hočeš , Je pač tako da volilci izberejo svoje predstavnike ki potem v njihovem imenu odločajo. Zato da jih nadzoruješ imaš določene institucije, ki delujejo ali ne.Če nisi zadovoljen z svojo izbiro imaš na naslednjih volitvah pač to možnost da si izbereš novega predstavnika. Ampak neglede na to kdo bo na oblasti bo zapravljal prekomerno za naše pojme. Razlika bo samo ta da bo več kritik iz nasprotnega tabora.

Nujno so me klicali v Ljubljano, pa nisem mogla priti z Bleda v Ljubljano.

Pa sedaj vendar ne boš trdila ,da je bila vsa cesta ves čas zaprta?Da obstaja samo ena pot da prideš do Ljubljane?

Dovolj dolgo, da sem zamudila pomemben sestanek.

Ko slišim , da prihaja v Ljubljano kakšen” pomembnež”grem v službo kakšno minuto preje oz. se izognem zaporam ceste z uporabo drugih cest. Bi pa še ti to naredila.

Blagor Tebi, če imaš v življenju vse tako lepo predvidljivo in vnaprej planirano. Žal pa imam sama takšno delo, da se stvari pogosto dogajajo nepredvidljivo in je treba odreagirati tako rekoč v trenutku.

V takem primeru pa moraš vzeti v zakup da je življenje zelo nepredvedljivo. Na cesti lahko ostaneš zaradi zelo različnih vzrokov. Tokrat si pač zaradi politikov.Žaaalll.

New Report

Close