Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Beli in levi .

Beli in levi .

očitno se beli bolj sekirate kaj bo z levico kot pa levi.
Naj te razočaram, na volitvah leta x bo zmagala nova stranka ki bo verjetno oblikovana pod idejnim vodstvom kučana ali in ajnkoviča in še kakega iz lds. Potem se boste vsi beli, ki sedaj tako pljuvate po levih ponovno poskrili in sklonili glave , kot ste to počeli leta med vojno, ko niste znali druzga kot se skrivati pa izdajati in seveda s fašisti pobijati slo narod. Torej ostane vam še dve leti bevskanja po forumih pol pa bo spet čas za ilegalo in znani stavek: joj oprostite ker smo 4 leta čez vas udrihali, smo bili zavedeni. ha ha kako ste beli prozorni .

Svetilnik, mislim, da si tule še najbolj prozoren ti.

Čudi me, da te moderator še tolerira…

zakaj pa da me ne bi moderiral? saj je demokracija vsak lahko pove kaj misli. ok če sem jaz prozoren , samo ti si pa zagotovo bela .ha ha

Ti bi moral imeti en forum samo zase in za svoje svinjanje pa seveda nobenega sogovornika. Nor je tisti, ki se s tabo ukvarja.
A so te z ŽČ skenslal in si prišel težit na PČ? Dej nared nam uslugo in spokej!

Svetilnik01 napisal:

> očitno se beli bolj sekirate kaj bo z levico kot pa levi.
> Naj te razočaram, na volitvah leta x bo zmagala nova stranka ki
> bo verjetno oblikovana pod idejnim vodstvom kučana ali in
> ajnkoviča in še kakega iz lds. Potem se boste vsi beli, ki
> sedaj tako pljuvate po levih ponovno poskrili in sklonili glave
> , kot ste to počeli leta med vojno, ko niste znali druzga kot
> se skrivati pa izdajati in seveda s fašisti pobijati slo narod.
> Torej ostane vam še dve leti bevskanja po forumih pol pa bo
> spet čas za ilegalo in znani stavek: joj oprostite ker smo 4
> leta čez vas udrihali, smo bili zavedeni. ha ha kako ste beli
> prozorni .

Si prišel iz bolnice al kako?Kar nekaj časa je bila,kar se tebe in tvojih,zmiksanih, postov tiče,tišina.

Nasvet: ne boti no tako presneto, jasnoviden.Saj ne,da se
napisanega prestrašim,zdi se mi ,da izstopaš iz meja
dostojnosti.Po drugi strani pa,kdor te je že bral – nekak
prežvečen si.

Svetilnik01, daj probaj si spremenit pisavo iz črne v rdečo

verjemi mi,da je brezupen primerek človečnjaka.Barva pisave, bi bila lahko
marogasta.

politik napisal:

> Svetilnik01, daj probaj si spremenit pisavo iz črne v rdečo

Nisem prišel iz bolnice, na srečo si nisem nič zlomil.In tudi nimaš prav ko praviš da je bila tukaj nekaj časa tišina kar se mene tiče.Tišina je bila ves čas, ker tukaj gor še nikoli nisem pisal. Tako da prvo si pospravi podstrešje predno kle gor kokodakaš ko kaka povožena kura.

En zmeden pravokator je napisal:

“kot ste to počeli leta med vojno, ko niste znali druzga kot se skrivati pa izdajati in seveda s fašisti pobijati slo narod.”

1. Bele garde v Slo nikoli ni bilo – to je ruski izraz za vojsko buržujev, ki so hoteli vzpostaviti prvotno stanje po okt. rev. (Restitutio in integrum)

Na žalost jim ni uspelo. Se jih je pa po polomu z rdečo armado veliko naselilo po Kraljevini SHS, tudi po Sloveniji; odtod priimki: Bebler (Darja Lavtižar), Akim, Temeljotov (Darja, RR LEK), Gluhodedov (Slovenijales) in še bi lahko naštevali.

2. Domobranska vojska je bila uradna vojska Slovenije in ni bila NIKOLI v ilegali. Ni imela imeti za kaj biti v ilegali, saj so branili svoj dom in premoženje. Ga mar ti ne bi?

3. Sl. narod so pobijali zavedeni komunisti-likvidatorji. Nekateri so še živi (Ribičič, …)ostali so po letu 1991 naredili samomor (Pepca Kardelj, sin Edvarda Kardelja že prej (mi je zaupala Marta Pestator, ki je tudi naredila samomor), Viktor Avbelj, Vida Tomšič (se tako znebila moža Toneta in vzela Sergeja Kraigherja, Lidija Šentjurc, Miha Marinko, Stane Dolanc),…

Ja, precej dobro pomnim te čase in vem, kaj so obljubljali partizani; da ne bo več davkov itd. Po vojni je nenadoma izginila kitica pesmi Nabrusimo kose; od žuljev se naših pijavke redijo….

Upam, da se časi, kakršni so bili od l. 1945 do danes ne bodo nikoli več ponovili in da smo pametni končno v večini!

Slovenski Domobran

Kaj ti kvasiš pod točko 2.

Citat:
2. Domobranska vojska je bila uradna vojska Slovenije in ni bila NIKOLI v ilegali. Ni imela imeti za kaj biti v ilegali, saj so branili svoj dom in premoženje. Ga mar ti ne bi?
Konec citata.

Haha, saj ni bilo potrebe da je v ilegali, če se je pobratila z nacisti. Braniti svoj dom in premoženje že, ampak ne na način da so se spajdašili in spečali z nacisti/okupatorjem/sovražnikom. Kurc pa taka uradna vojska Slovenije. Čisto preprosto, tukaj je velika razlika med “uradno” domobransko vojsko in partizanskim odporom (oz. kasneje KP). Ne zagovarjam povojne diktature in pomorov partije še manj pa pajdašenje z okupatorjem. Zato se je po vojni pač primerno obračunalo s takimi!

imamo polno kečapa

Zakaj pa so potem komiji pobijali katoliške intelektualce še pred okupacijo/domobransko prisego/itd….

…vidiš, tule se pa potem zgodbice končajo…

zato, ker so KOLABORIRARI -koilaboranti torej, kvizlingi, belogardisti, izdajalci izrazov za to sodrgo je veliko-že veliko pred domobransko prisego. tukaj se zgodbe šele začnejo, končaš pa se lahko ti na štriku če ti paše

domobran, domobranci so bili kvizlingi(po izdajalcu kvizlingu, ki je kolaborirar s fašisti v franciji in so ga freeedom force po osvoboditvi pariza zabingljale na vislice-edino pravilno.
domobranci nikoli niso bili uradna vojska-to so te verjetno naučili tastari, če jim je ratalo splezat in kočevskih juam-kakšna škoda-. domobranci so bili izdajalci, kolaborantje in kvizlingi, saj so bilikanonfotr nemške vojske. Nemški general je za domobrance izjavil-taki, ki izdajo lastni narod niso nič vredni.
Ribičič in ostali nikoli niso pobijali slovenski narod, če pa mislišp s tem domobrance, to pač niso sl. narod, to so po moji oceni golazen prve klase , ki je prav da so jo pospravili po vojni.Problem je samo v tem , ker niso naredili to na sodni način-torej legitimno.Tukaj se pa strinjam s tabo ne vem kje so tardeči imeli glavo, da soo počeli take stvari brez legalne podlage. Verjetno so se tega naučili od britancev , ki s to sodrgo niso hoteli imeti nič, saj so vse ustaše, četnike, kozake in domobransko golazen lepo prepustile titu, da jih je lepo pospravil.
pametni smo bili , smo in bomo vedno v večini, toda menim, da ti ne spadaš mednje. Iz tvojega pisanja sodeč si en zafrustriran domobranček, ki bi se rad sedaj verbalno maščeval nekomu, ki za tvoje slabo psihično počutje ni nič kriv.

sara 2

Daj mi razloži zakaj je Hitler ob pomoči domobrancev izselil večino intelektualcev v Srbijo, večino slovenskega bogatejšega meščanskega sloja pa kar pokuril v taboriščih smrti !

Žlahta se mi je v tistih letih pošteno razredčila. Pa še denacionalizacijski upravičenec nisem – preden so “prostovoljno” odšli so vse prodali svojim nemškim sosedom.

Mojega deda starši preventivno poslali v Bohinj. Razumljivo, da je pri 18 odšel med partizane. Prav z veseljem je streljal nemške in domobranske vojake – njihovi kolegi so mu pokurili starše, teto, bratranca in dve sestrici.

Vojne imajo vedno dve strani ! Obedve sta slabi.

sara je belogardistična zasvojenka njo lahko spremeni samo kugla v glavo , kaj se sekiraš mladinka. midva bova raj mal sexala da bodo belogardisti še bolj jezni 🙂

*****2. Domobranska vojska je bila uradna vojska Slovenije in ni bila NIKOLI v ilegali. ******

Kje si pa že videl, da državna vojska priseže tujemu voditelju – mislim Hitlerju? LOL

Domobrance so ustanovili Nemci in so bili pod nemškim poveljstvom, tudi prisegli so Hitlerju, da bodo zanj dali življenje.
Kaj se sedaj sekirate, če so držali obljubo????

bravo tako se govori

V Sloveniji druga svetovna vojna končala leta 91, zmagali pa so domobranci.

Domobranci so se namreč borili za demokracijo, partizani pa za enopartijski sistem, ki so mu Slovenci 91 rekli ne hvala.In fante s titovkami in rdečimi zvezdami na glavi nagnal iiz Slovenije.

Če smo že neki člani EU, bise spodobilo, da s etako tudi obnašamo.Evropa je že zdavnaj rekla, da jekomunizem isto, kot nacizem.Jaz sem demokrat, zato se mi vsi ti izmi enako gravžajo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

*****Domobranci so se namreč borili za demokracijo, partizani pa za enopartijski sistem…..*****

Odkod pa teb to? hehe domobranci so se borili pod vodstvom velikega vodje, nacizem pa ni bil glih demokratičen sistem.

Po vojni so bile demokratične volitve, (sporazum Tito Šubašič) zmagali so komunisti, ki so šele po tistem uvedli enopartijski sistem.

Demokrat spider je izgleda preživel čas od uradnega konca 2 svetovne vojne do leta 1991 v ilegali. Ubogi revež skrival je svojo dušico v partizanom nedostopnih temačnih globelih slovenske zemljice. EJ, prekosil je vse japončke pozabljene na atolih Pacifika. Reportaža o njem bi odmevala po celem svetu. Kakšna reklama za Slovenjio !!!!

Katera država v EU trdi, da je bil nacizem enak komunizmu ? Predolgo si bil v ilegali. Najbrž Spiderja malo zafrkava informacijski boom. Toliko zamujenih let je težko nadoknaditi.

Demokrat, ki se mu drugače misleči gravžajo – v demokraciji takih demokratov ni. Mogoče bi bilo za spiderja bolje, če oddide nazaj v nedostopne temačne globeli slovenske zemljice. Tu v Sloveniji in EU ima namreč vsak pravico uporabljati svojo podstrešno po lastni presoji. Brez strahu da bo izgnan ali da se bo komu gravžal.

spider -jakec zate pa za tabele se ta voljan ne bo nikoli končala kokr se meni zdi.

New Report

Close