HANŽEK
Kako pa misliš, da bi se ti počutil, če bi ti policjski avtomobil stal pred vrat hiše 24 ur na dan, če bi popisali vsakega tvojega obiskovalca, če bi te spremljali, ko greš v trgovini, na fitnes, v kino…???? In to morda samo zato, ker te sosed, ki ima slučajno dovolj visok položaj v policiji, ne mara?
Policija bi si v konkretnem primeru nadzorovanja Strojanovih verjetno brez posebnih težav pridobila odredbo tožilca ali pa sodnika, pa to ni storila. To pomeni, da je na svojo pest izvajala nadzor in pritisk nad eno družino, pa čeprav je ta družina vsem znano leglo kriminalcev, tatov, in morda še kaj. Danes nad strojani, jutri morda nad brajdiči, pojutrišnjem pa lahko že nad kakšnim novakom…
“Policija bi si v konkretnem primeru nadzorovanja Strojanovih verjetno brez posebnih težav pridobila odredbo tožilca ali pa sodnika, pa to ni storila”
Sprva sem tud jaz tako mislila. Zdaj pa sem prepričana, da ga ne bi dobila, ker za kaj takega sploh ni bilo indicev. Ni bilo utemeljenega suma storitve takšnega kaznivega dejanja za katerega bi bil potreben nadzor.
Sploh ni nujno, da Hanžek ljubi čefurje, črnce, albance, umazance, kadilce, pijance, lene, neumne, grde, enooke, kosmate. Verjame in zagovarja enakost pred zakonom med nami ter opozarja, ko so pravice kršene.
Francozi so to skužli že leta 1789, ko so vzklikali liberte, egalite in fraternite. Kasneje smo mi vzklikali bratstvo i jedinstvo, temelj sodobne družbe pa naj bi bila enakost in svoboda.
EJ, jaz bi pa vse pristaše domobrancev,pa vse člane vaških straž preselila na področja vrnjena cerkvi. Okoli bi postavila ograjo, pa varnostnike.
Izključno zaradi njihove varnosti. Res je skrajno nesramno, da jim kratimo pravico do drugačne zgodovine, onesnažujemo njihovo čisto vest in se celo družimo z njimi. Tako rekoč – ogrožamo jih. Naj živijo v svoji omejenosti na svoji zemljici. Varni pred uplivi preteklosti, sedanjosti in bodočnosti