Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Za vse tabele o titu-in tardeče:)

Za vse tabele o titu-in tardeče:)

pravilno da je bilo tako kot ti praviš, saj delavec je imel vsega v jugi, zakaj se torej ne bi klanjal titu? saj se je klanjal v delovnem času .ti bom nekaj povedal, sta se leta 1975 srečala amerikanc pa slovenc pa je amerikanc rekel, pri nas imamo demokraciujo grem lahko pred belo hišo pa pljuvam po predsedniku in ga pošiljam nekam. Pa ga slovenc vpraša ej a greš lahko ti med šihtom po trgovinah po nakupih, pa reče američan a si nor takoj me ven vržejo. pa ga praša slovenc a si ti lahko vzameš dopust al pa prost dan kadar hočeš. pa reče amerikans , a si ti nor, takoj me ven iz službe vržejo. pa slovenc, a imaš ti zastonj prevoz na delo, zastonj zdfravstvo, a lahko švercas med službo na trgu? pa reče amerikanc a si ti nor takoj me zaprejo pa iz službe vržejo. pa reče slovenc : dej mi pol ti američan s spranimi možgani povej, zakaj bi šel jaz čez maršala pljuvat?

O “veličini” Tita vse pove tole: kmalu za tem, ko je umrl, je umrla za njim tudi njegova država.

Uf, strašen državnik.:)))

Skupaj je spravil državo, ki je vzdržala celih 11 let o njegovi smrti.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Hitlerjev tisočletni rajh pa je vzdržal celih 9 dni po njegovi smrti.

Megaboy, s tem, ko prikimavaš provokatorju Svetilniku, si močno nižaš kredibilnost. Res, bilo bi škoda.

Čedalje bolj imam na sumu, tako kot je nekdo že rekel, da je tale svetilnik po sobotnem kongresu LDS, postal višek in je brezposelen, sedaj pa stresa jezo in kot je reke benaflek je bolj ugasel svetilnik.

sara2
Ne vem zakaj bi megaboy zgubil kredibilnost,sicer je res,da po mojem mnenju je svetilnik01 provokator,toda vse,kar je na tem postu napisal je bilo res (o ostalih njegovih izzivanjih na P.Č. se ne splača izgubljati besed.)

morda bo,malce načeto,svetilo menjal :)))

mina in sra naj vaju opomnim da sem jaz tu zato, da vaju razsvetljujem in skušam iz dom,obranske nevednosti in zaplankanosti, kamor so vaju zaprli vaši verjetno beli starci. pa tudi v nobeni stranki nikoli nisem bil in ne bom, tako da ne se preveč sekirat . nikoli nisem bil od nobenega odvisen in nihče mi nikoli ni nič dal, tako da moje poste razumite kot (že rečeno) zgolj odpiranje oči zaplankanim zarukanim slo.

Ampak Svetilnik, moj stari oče je bil partizan.
Res je sicer, da je imel težave, ker ni hotel sodelovati z UDBO in ovajati svoje tovariše in kot tak ni mogel kasneje napredovati v službi (pa je bil najboljši strokovnjak v ekipi, z doktoratom iz tujine…)

Torej, se spet globoko in globalno motiš.

Vidiš, kako si zmotljiv.

potem pa si izdajalka

Ej, moj deda je bil tudi partizan. Zaradi Inforembiroja je izstopil iz KPJ, njegov sin ni bil nikoli v partiji, tudi jaz (vnukinja) ne. Vsi trije smo naredili kariere. S svojim delom in znanjem, v Sloveniji. Na področjih, ki nas veselijo in zanimajo.

Mi je pa sedaj nekaj jasno. Sara 2, neuspeh tvojega starega očeta je tvoja frustracija. Žal UDBA ni bila kriva. Tvoji starši so z njo skrivali svojo neuspešnost. Si produkt sovraštva, ki rojeva sovraštvo. Žal !!!!

” dej mi pol ti američan s spranimi možgani povej, zakaj bi šel jaz čez maršala pljuvat?”

Hmmm, le zakaj. Da pomislim. Nemara zato, ker se je na zahodu v istem času standard zviševal recimo enih 3x hitreje ? Ali pa zato, ker je povprečen Američan cca. dvakrat bolj produktiven v istem času kot povprečen Slovenec ? To ni važno ? Verjamem, da ne, dokler ne implodira celotna država …

Zaradi informbiroja ljudje niso izstopali iz partije, kdor pa je takrat izstopil ga je vzela noč.

Če je človek potomec partizana, pa lahko na preteklost po šestdesetih letih od dogodkov, ki so nam bili predolgo skrivani in o njih naši starši niso smeli govoriti, vseeno gleda realno.

Prav je, da si ponosna na kariere, ki ste jih v vaši družini naredili. No ja, te smo naredili v večini vsi, take ali drugačne. Je pa vprašanje, kaj smo s temi našimi “karierami” dali svoji državi. Veš, kariera ni samo to, da samo grabiš družbeno premoženje na svoj kup, kot to mnogi razumete.

Še sedaj poznam veliko tovarišev ki so naredili močne kariere v enoumju!!
To so bili nekakšni skriti talenti, sej ni treba da je bil v partiji, dovolj je bilo to da je bil tajni sodelavec, set to ni vedel nihče…

Zelo srečno smo vsi živeli, ko je še obstajala naša Jugoslavija ih TITO! Sedaj pa vsakdo serje vsepovsod, kje mu se zahoče.

Enim se zgleda še sedaj kolca po titeju….matr a si kdaj pomislil, koliko ljudi je titej spravil s poti, da je enim šlo fajn in se jim je super godilo!!!!

frančišek, a ti veš koliko je dandanes revnih družin???
Ko je bila naša domovina Titova, je bilo veliko boljše nam. Ne pa vi mladina sluzasta, ko neznate si še dober nosa obrisati, pa tukaj pametujete in vse veste.
lp,

Matr ti čvekalo, a ti sploh veš kaj govoriš!!!!
Ko je bil še titej živ sem imel že kr nekj krepkih delovnih let tk da ne ocenjuj po sebi, kdor je pa danes reven je LEN!!!

Čudno, da so pri vseh teh strašno revnih družinah ob sobotah in nedeljah vsi trgovski centri nabiti s kupci, od katerih le redki peljejo ven manj kot tričetrt napolnjenega vozička, na parkiriščih pa vse zasedeno z limuzinami da te kap, tako da se turisti čudijo v kako bogato državo so prišli.
Ampak turisti so očitno bebci. V času Tita so se čudili, zakaj smo tako čisti, da celo v vrstah čakamo na pralni prašek. Kaj bi šele rekli, če bi vedeli, da so tisti, ki so se hoteli naslednji ponedeljek vpisati v vrsto in vplačati stoenko ali jugota že v petek popoldne postavili šotor pred Slovenijaavtom in tam taborili po tri dni in od katerih se večina ni mogla znebiti denarja, ker je bila razpoložljiva kvota prej razprodana. Pa še kave niso mogli popiti, saj je bila tudi zanjo vrsta.

Ja, ko je človek presit na take malenkosti hitro pozabi.

mik napisal:

> Ampak turisti so očitno bebci.

No ja, tisti, ki so v jugo hodili na morje, v povprečju niso bili ravno cvet svetovne inteligence.

>V času Tita so se čudili, zakaj
> smo tako čisti, da celo v vrstah čakamo na pralni prašek. Kaj
> bi šele rekli, če bi vedeli, da so tisti, ki so se hoteli
> naslednji ponedeljek vpisati v vrsto in vplačati stoenko ali
> jugota že v petek popoldne postavili šotor pred Slovenijaavtom
> in tam taborili po tri dni in od katerih se večina ni mogla
> znebiti denarja, ker je bila razpoložljiva kvota prej
> razprodana. Pa še kave niso mogli popiti, saj je bila tudi
> zanjo vrsta.

Zavajaš. Vse to se je dogajalo v obdobju po njegovi smrti. Pred tem pa smo tudi prašek imeli. Če ga pa slučajno ni bilo, se je pa šlo po njega v Trst, Graz ali Celovec, čeprav me danes taki kot ti prepričujejo, da še nosu nismo smeli pomolit iz države.

Boom zapisal:

>Zavajaš. Vse to se je dogajalo v obdobju po njegovi smrti. Pred tem pa smo tudi prašek imeli. Če ga pa slučajno ni bilo, se je pa šlo po njega v Trst, Graz ali Celovec, čeprav me danes taki kot ti prepričujejo, da še nosu nismo smeli pomolit iz države.

Tudi depozit je bil kasneje, se mi zdi in, odkrito povedano, se tega komaj še spomnim, kar pomeni, da mi kakšnih hude finančne prepreke ni povzročal, kot tudi avto ne, ki, mimogrede, ni bil stoenka, ampak iz uvoza. Pa nisem bil med kakšnimi priviligiranci (še v partiji nikoli, niti jaz, niti moji starši), niti ne na kakšnem hudo plačanem delovnem mestu. Sicer pa, primerjave z avtomobili niso ravno relevantne. Tudi kak Nemec si ga takrat ni tako lahko privoščil kot danes. Edina relevantna primerjava je lahko to, koliko eni povprečni družini ostane denarja danes po pokritju osnovnih življenjskih stroškov in koliko ji je ostalo takrat.

No ja, vi ste šli na Triglav, mi pa v Portorož na kofe, če se nam je glih trgalo :-)))))

Seveda, tudi depozit je bil kasneje. In boni. In par-nepar. Saj se spomniš teh lepih časov. Razlog je bil pa isti.

Ja, če nisi kupoval mark, je takrat ostalo veliko več. Za številko je bilo kar veliko ničel.

Večina avtomobilov je bilo v tistih časih fičkov in katrc. Nižji srednji sloj je imel stoenke, višji srednji v razredu golfa. Tako da ti nisi bil ravno med revnejšimi, pa morda zato hvališ tiste čase.
Parkirnih prostorov pa je bilo takrat v Ljubljani dovolj, čeprav ni bilo parkirnih hiš. Čudno, mar ne? Morda je pa v Sloveniji danes le kak avto več. Ali pa so mogoče daljši.

mik,

kaj vse je bilo in kaj ni bilo, ko vse veš, pa še naštej, kaj vse smo, so kupovali pred “TITEJEM”, :-))) (je nekdo zapisal.)

V trgovino so šli po sladkor, sol, olje, tudi kvas, če si niso prišparali “droži”, za naslednjo peko kruha. ti pa nadaljuj ………. .
Tudi milo smo pripravljali doma, tudi bukov pepel je bil dober za pranje perila. Ni bilo elektrike, ne asfaltnih cest, ne vode v hiši, pa stranišče na štrbuk itd. ……..

Če je imel že kdo kolo, je bil že frajer. Poglejte še malo nazaj, kaj je bilo, kaj smo imeli pred II. svetovno vojno.

TITO, naj bi imel pa čarobno palico in naj bi vse pričaral, :-))) najlažje je kritizirati tiste čase. Koliko je bilo treba po vojni veliko obnove, o tem pa nič. Itd. … Napredek, je vedno počasen.

Mik, imaš ti benificiran staš? Tvoji letniki še hodijo na šiht. :-)) Imaš srečo, da si že v penziji.

PRABABI,
niti slučajno ne kritiziram t.i. Titeja. Čeprav je bil samo ključavničar, kar mu nekateri, ki so pridobili izobrazbo na NAŠIH fakultetah ali pa še te ne, tako radi očitajo, je bil izredno sposoben politik. Žal so mu v visoki starosti popustile moči, kar so nekateri s pridobim izkoristili in zaradi svojih koristi sistemsko uničevali vse kar se je uničiti dalo. Pa vendar danes živimo veliko bolje kot takrat, vendar tega ni prinesla ne ena ne druga politika ali stranka, temveč čas. Imamo pač srečo, (ali morda tudi ne), da živimo v času skokovitega tehnološkega napredka, ki je prinesel blagostanje, morda pa v bližnji bodočnosti po najbolj črnem scenariju tudi propad.
Obnove so bile potrebne tudi v Nemčiji, ki je bila po končani svetovni vojni še veliko bolj razsuta kot Jugoslavija. Tam napredek NI BIL počasen. Res pa niso imeli komunizma. Pardon, Vzhodna Nemčija, imenovana DEMOKRATIČNA ga je imela. Tako, čisto mimogrede.

Beneficiranega staŽa nimam niti minute. Nekaj mesecev delovne dobe bi pa lahko komu podaril, če bi se dalo. Kakšnemu bolnemu, ki težko dela, ne lenuhu. In imaš prav, res imam srečo, hvala Bogu, vendar te sreče resnično ne vidim v tem, da sem v penziji. To je žal najbolj ogrožena generacija.

Rodil se je lep dan. Škoda ga je za sedenje pred tem kovčkom. Šibam na Sv. Lovrenc nad Polhovim gradcem. Na svež zrak in en češnjevček.

Lep dan želim tudi tebi.

New Report

Close