Guverner Banke SLO ali adolescentni politiki?
Ne bi vpletal oba predsednika, vsekakor, pa glede na to, da se smatra in njegovi povdarjajo njegovo MODROST, bi pričakoval, da ravna MODRO in se pogovarja in dogovarja, predno kaj predlaga.
Zame je Drnovškovo ravnanje neodgovorno ali zlonamerno in morda namenoma izzivalno, saj je predlog enak prvemu. Kaj bi rad spet zakuhal? Če se ne zna pogovarjati z Janšo je to samo znak, da mu v pogovoru ni dorasel. In tega se presneto dobro zaveda. Res predsednik države lahko samostojno predlaga kandidata za guvernerja, vendar kam se je skrila tu njegova MODROST, preprostost in ne kompliciranost, da da skoraj enak predlog. Saj sam pravi, da so v glavnem zadeve lahko zelo enostavne in hitro rešljive. Zakaj tako ne ravna, ampak ravna oportunistično??? Ne štejejo besede, ampak samo dejanja.
Očitno ti ni všeč moje razmišljanje. o.k. Pa ti razložim, kaj sem mislil s tem, ko sem napisal, da je predlog skoraj enak prvemu.
Sveže poročena žena je dala kuhat v lonec lep kos šunke (no to bomo kmalu dali vsi, ker bo Velika noč). Predno jo da v lonec kuhat, odreže na koncu šunke kos in ga položi zraven večjega kosa. Mladi mož gleda svojo pridno ženko, pa jo vpraša zakaj je to potrebno. Pa mu ženka z nasmehom odgovori, da je šunko vedno tako kuhala njena mama in bo že tako prav. Pa gre mladi mož do svoje tašče in jo vpraša zakaj je potrebno, da se šunko vedno malo odreže in ta del položi zraven ostale šunke v lonec. Pa za čudo dobi enak odgovor kot od svoje ljube ženke: “Tako je šunko vedno kuhala moja mama”. Možu ni tak odgovor zadostoval in je hotel priti na čisto. Le zakaj je to potrebno? Pa gre do babice, mame od tašče. Pa jo povpraša zakaj je ona vedno, ko je kuhala šunko to vedno malo odrezala in položila ta kos skupaj z večjim delom mesa v lonec. Tako namreč dela njegova mlada ženka, naučila se je od svoje mame, ona pa pravi, da od svoje mame. Babica ga gleda, malo pomisli, se zasmeje in odgovori:
“Šunko sem kuhala vedno v istem loncu in ta je bil premalo visok, pa sem odrezala košček šunke in ga položila zraven”.
Pa dober tek.
Zadnje izjave predsednika Drnovška pa mejijo že na otročje obnašanje. Do konca se mu je sfrčkal. O.K., naj živi svoje flegmatično življenje, saj bi ga jaz tudi, če bi imel toliko denarja na leto, vendar kot navaden državljan. To pa on ni!!! Poigrava se z nami vsemi skupaj. Da si privošči dobesedno nagajanje in provokacije. Pa naj se že enkrat spelje, saj je menda še kakšen Slovenec ali Slovenka za predsednika. Norca se dela iz vseh nas in živi “ko bubrek u loju”.
A, maš probleme.
Tako je lepo v demokraciji. Komunizem je bil res obupno totalitaren. Prav lepo je poslušati dva, ki se ne strinjata. Naj te ne skrbi Banka slovenije, tam so itak sami Titovi pufi.
Predlagam, da v tej demokratični državi takoj sprožiš postopek za svojo kanditaturo. Imaš vse pogoje. Mogoče boš imel malo težav pri zbiranju glasov, zaradi izjave da bi s predsedniško plačo samo užival. Ampak probaj !
Imam problem kot Slovenec in ti tudi s problematičnim, otročjim, svojeglavim in razvajenim predsednikom. A to je njegova državotvornost, da se obnaša kot razvajeno in trmasto otroče? Izjava na TV, da je mentalni lenuh se potrjuje, ker očitno ne pozna s tega področja nobenega drugega kot dolgoletnega Gasparija in dolgoletnega Ranta, oba LDS. Da bi se pa potrudil razmislit še o kakšnem drugem možnem kandidatu, pa je zanj že prevelik miselni napor.
Živi “ko bubrek u loju”.