Mene pa zanima kje ste bili vi vsi , ki tako pljuvate čez tita itd, pred 20 leti
Vam bom jaz odgovoril, bili ste skrivači in izdajalci. Upate si udruhat danes, ker veste, da ste varni in pljuvate podolgem in počez. Saj jaz to razumem, da morate vse vaše frustracije in komplekse sedaj ven dat. Toda počnite to na primernejši način v smislu realne ocenitve stanja.Jaz točno vem, zato to pišem. Tisti v moji dolini, ki so glavni politiki in nankladači na občini in nasploh voditelji t.i. političnega življenja-vsi po vrsti belogardsiti oz. sinovi kvizlningov, so se do leta 1995! skrivali in bili pohlevni.Potem ko so ugotovili, da pa le lahko blebečejo brez da so kaznovani, pa so dvignili glave in pričeli s svojim političnim sranjem. En zgonc iz ponikev je dal pri 6 ih letih dati krstit svojerga sina, češ da so bili prej prenevarni časi-bil pa je glavi komunist. Raje naj bi rekel, sedaj grem spet tja kjer bo korist, ta se bo prebarval vsak dan. Iz dobrepolja je samo eden hodil k levstiku v gorico, pa čeprav so bili vsi pr tabelih iz te doline, in to v časih, ko si šel za to na goli otok. Od leta 1995 pa so vsi postali najboljši prijatelji levstika od privatnikov lesarstva do brezveznikov. Vsi so tja hodili samo zato, da bi mu kaj denarja izcuzali.Po tem vidiš vso bedo bele garde. Še sam levstik mi je rekel: to so najslabši ljudje boj se jih.pa je bil sam belogardist.
Kje si bil pa ti?
Malo čudno, da si takrat nisi upal s takimi nasveti udrihat vse povprek, ampak si začel celo ne leta 1995, ampak še toliko slabše, leta 2007, torej si se ti skrival še najmanj 12 let dlje in šele sedaj svoje frustracije in komplekse daješ ven.
Pa še ti počni to na primernejši način, javno, ne skrit na forumu pod psevdonimom.
Pardon, edini kvizlingi pri nas so bili komunisti in so se skrivali med osamosvojitveno vojno. Nikjer ni bilo nobenega. Upali so si ustrahovati Slovence, ker so bili za njimi Rusi in Srbi, med osamosvojitveno vojno Rusov in Srbov ni bilo, zato so se poskrili v zajčje luknje.
Ogromno nasprotnikov komunizma je bilo pobitih med WWII in po vojni pa tudi zaprtih, škofa Vovka so celo strahopetno polili z bencinom in zažgali leta 1956 na želežniški postaji v Novem Mestu.
Odgovor na tvoje vprašanje je preprosto. Nasprotniki komunizma se nismo nikoli potuhnili, samo takrat smo bili premladi. Predniki so odkrito prenašali muke zapora in smrti in zasmehovanja. Danes to prejemamo mi.
Komunisti, pravi kvizlingi, so pa pogumni, dokler jim usrane riti ščitijo Srbi in Rusi, drugače se pa hitro skrijejo.
Pa nehaj se že enkrat ukvarjati s temami, ki ti niso v korist.
******* Prava resnica je tisto, kar se je dejansko zgodilo, ne pa to kar so komunistični zgodovinarji napisali ******
Še najmanj je pa resnica tisto, kar nam ti skušaš tu prodajat. Smo te že nekajkrat dobili na prav očitnih lažeh. Zlahka preverljivih.
Ti ne boš videl nebeškega kraljestva, preveč se lažeš. Župnik ti bo morebiti odpustil, vendar Bog ti ne bo, ker živiš v stalnem grehu in se iskreno ne kesaš.
He, jaz sem bil v šoli in sodeloval v tekmovanju iz zgodovine z naslovom “Tito, revolucija, mir”
L.P.
p.s.
Pa sploh mi ni tako slabo šlo samo datumov je bilo pa toliko da me še danes glava boli…. 🙂
Svetilnik ojla,
sem vedla,da te nekaj teži,da te teži tako zelo,mi je jasno šele sedaj.
Morda bi bilo čisto v redu če se krstiš tudi ti.Govorim za primer,da
blagoslovljena voda odganja hude in hudobne duhove,ki so
naselili človeka oz.njegovo dušo.
Si že slišal za parolo:belogardisti,komunisti,vsi isti!
Srečnega in zdrauga:)))))
Titova mladinka imaš prav bilo je zanimivo škoda, da smo pri pospravljanju podstrešja ono bukvico vstram vrgli je bila zelo lepo dokumentirana kronologija dogodkov…
Pa to, da sem zgodovino avtomatsko imel pet tudi ni zanemarljivo 🙂 🙂 (no saj bi jo sicer tudi – to lahko tudi koko alias Lija potrdi 🙂 )
Jaz govorim čisto resnico, s katero se ne morete sprijazniti. To se je dejansko zgodilo. Da so škofa Vovka zažgali priča plošča na železniški postaji v Novem Mestu. Tudi ne pričakujem, da boste resnico kdaj sposobni uvideti. Žločini ateistov so pač preveč gnusni, vključno s kvizlinštvom, da bi to lahko sprejeli.
To je bilo v 8 razredu. V gimnaziji sem imela toliko podlage pri zgodovini, da sem lahko v miru posvečala izvenšolski dejavnosti (hm,hm). In potem sem prišla na FSPN – smer obramboslovje. Ker sem nasedla JJ (trenutni predsednik vlade), sem smer na faksu zamenjala za bolj humano verzijo. Se še spominjaš člankov JJ o razoroževanju, mirovništvu…Ej, z žepnine sem kupovala Mladino.
No, obdržala sem svoje mnenje. Imam dobro službo, moža in otroke. Zadnjič mi pride starejši (študent) z obvestilom, da se je aktivno vključil v delo neke liberalne študentske skupine. Skratka, hitro prehitro nam mineva čas. Le zakaj bi ga trošili za klečeplazenje okoli vladajoče garniture.
titova mladinka napisal:
> Hrošček, si kdaj vprašala mamo kako je bilo pri tvojem krstu.
> Nekako se mi zdi, da je imel župnik kako deževnico, ko te je
> krstil. Žegnana voda ni bila. Ali pa ni učinkovala. Čudna so
> Božja pota !!!!
saj ne,da si tudi Svetilnik01?:))))))))
Jaaaa,znajti se je potrebno,kajneda?
Hrošček, ne delaj si utvar, da sem Svetilnik1.
Če bi tvoji možgani vsaj registrirali kaj pišem jaz in kaj Svetilnik1 take teorije nebi niti razvila, kaj šele napisala.
Je pa sigurno laže spati, če misliš, da je na forumu samo en človek, ki se ne strija s tvojim enoumjem. Žal ni !
Te moti deževnica, morda slab župnik, neučinkovitost blagoslova ? Razloži kje je vic krsta ? Kaj je izvirni greh ? Jaz vem ! Bil je dvom Eve v pravilnost Božjega ukaza ( ne jej sadežev z drevesa poželenja). Čakam odgovor !!
Sveto pismo, hrošček !
Zdaj sva pa tam. Draga moja, imam vse cerkvene zakramente in imajo jih moji otroci. Verjetno sem bila pri maši večkrat od tebe. Pogovarjala sem se z mnogimi duhovniki in z dvema škofoma. Rode je v civilu bistveno bolj komunikativen. Tudi o komunizmu, Titu, povojnih pobojih.
Krščanska vera ni slaba, če jo vzameš za svojo. Slabi so hroščki, ki iz nje trgajo samo tisto, kar trenutno rabijo.
Komunizem ni bil slaba verzija družbeno politične ureditve. Tudi tega so uničili hroščki, ki so jemali samo zase.
Ampak tvoji možgani registrirajo, točno toliko kolikor velik procesor imajo. Darwin draga moja…… Spanje je osnovno življensko opravilo, spijo tudi amebe in enoceličarji.
Se opravičujem, malce zlobna postajam