Najdi forum

Splash Forum Politični čvek cerkev in ped……a

cerkev in ped……a

Zanima me kaj mislite z pojavi pedofilije,ki so se razkrili v zadnjem času.
Predvsem pri duhovnikih zadnja dva primera ,eden tik pred sodbo čudežno umre o drugem pa razen,da je zaprt vse tiho.
No benaflek in mina*,da slišim kaj bosta povedala in ne mi začet,da sta to dva bivša komunista,ki sta se spreobrnila.

provociraš?

O tem smo že veliko povedali.Jasno,da nihče ni navdušen,jasno,da imamo
vsak svoje mnenje,da smo jezni ker se to dogaja,nasploh in v Cerkvi,
jasno,da ne bi bila rada starš otroka katerega je posilil nek duhovnik in pravtako je jasno,da bi bil duhovnika,v primeru,da bi to storil mojemu otroku zasledovala kot hijena svoj plen,saj našemu sodnemu sistemu ne zaupam…ampak,vse tole in še več je že povedano.
Iskalnik v roke in beri…beri :))))

Kaj mislim o pedofiliji?

Ja, duhovniki, in kaj potem, saj so moški, ja učitelji, in kaj potem saj so moški, ja očetje, in kaj potem, saj so moški …………. Si potencialni kandidat, da to postaneš, to si mislim.

Vprašaj se raje kaj je z moškimi narobe, da to počnejo, ne pa zakaj to počnejo duhovniki.

Se oproščam nisem vedel bom poiskal,ker me res zanima mnenje nekateri.

en mal mem:pa ti si orng mem !!!

V bistvu pa NE nič se ne oproščam potegnem opravičilo nazaj.
In DA res je provociram in to zgolj nekatere na teh postih,tiste versko blazne,ki bodo sigurno našli opravičilo za takšno početje.

JON, ZA TO NI OPRAVIČILA!

Jaz pa ne potegnem nazaj, ker si moški.

En mal mem, pa ti si pravi verbalni posiljevalec…
Ne vem, zakaj naj bi bili moški potencialni posiljevalci. Če pa je to res, potem bi bilo pa morda bolje imeti samo še duhovnice.

Ne govorimo o posiljevalcih. Mimogrede, žal so tudi ti spet moški!

Vprašajte, kaj je z moško raso narobe, da to počne, ne pa vleči na plano zgolj samo duhovnike, pa jih ne branim.

Vsi pedofili so vredni obsojanja, pa naj gre za duhovnika, učitelja ali koga drugega. Jaz vidim problem v tem, da Cerkev prikriva pedofilstvo svojih duhovnikov in ne ukrepa takrat, ko bi morala. Takšno ravnanje je enako zavrženo kot pedofilija.

Na nekaj ste pozabili.

Samo Cerkev je svoje zaposlene ščitila do zadnjega njihovega diha. Samo verniki se o tem niso pogovarjali in se niso izpostavili. Matere in očetje so vedeli in so se o tem pogovarjali ob kavi v družinskem krogu. To je največja tragedija pedofilskih dogodkov v slovenskem krščanskem prostoru. Žrtve so celo postale in ostale obtožene rušenja vere v Cerkev.

V Družini še vedno ni nihče obsodil pedofilije. Kakor je meni poznano tudi pri mašah te teme še ni načel nihče.

To nima nobene veze z moškimi, bolj gre za pritlehnost vernih žensk.

majdka: je napisala-
***Vsi pedofili so vredni obsojanja, pa naj gre za duhovnika, učitelja ali koga drugega. Jaz vidim problem v tem, da Cerkev prikriva pedofilstvo svojih duhovnikov in ne ukrepa takrat, ko bi morala. Takšno ravnanje je enako zavrženo kot pedofilija.***

Točno tako,vidiš*en mal mem*to je tisto kar nas zanima.
Zakaj je cerkev tiho,kako to,da ni nobenega komentarja,obsojanja iz strani cerkve.A morda zato,ker je njihov še več takega človeka skrijejo v našem primeru v drugo državo,ampak ga je verjetno slaba vest pripeljala nazaj (vsaj nekaj mu je ostalo od krščanskega nauka)
Moje opravičilo,ki si ga tako srdito napadel pa je veljalo *hroščku*in ne vem kaj se dereš raje,pazljivo beri.
lp.

Vse pride enkrat na dan. Da se to dogaja v cerkvenih krogih, je toliko bolj odmevno in slastna kost za glodanje.
Cerkev se je odzvala glede tega in ni tiho. beri, beri, pa poslušaj, poslušaj. Pa ne samo oddajo “preverjeno”,pa Slovenske novice” ki dobro poznata okus večinskega slovenskega poslušalca, bralca in se na tak način dobro tržita. Saj ne skrbita za realno obveščanje, temveč predvsem za svoj kšeft. Pišejo to, kar ljudje radi bero, tako je povedal urednik na TV. Da so matere in očetje vedeli za to in so se o tem pogovarjali ob kavi, pa ne ukrepali, spominja na pregovor, da je tisti, ki drži žakelj enako kriv kot tisti, ki krade.
Da pedofilija nima nobene zveze z moškimi? Ta je pa dobra. Skoraj izključno z moškimi in ni pomemben poklic.

Zakaj je bilo vse tiho, ko je bil tega obsojen znan pisatelj. Njegova dela še danes otroci berejo za domače branje, da ne govorimo o knjigi, ki jo morajo prebrati letošnji maturanti, njena vsebina je milo rečena gnusna…
Slišala sem za nekaj učiteljev, za katere se je tudi “slišalo”, pa so še danes na istem delovnem mestu…pa je tudi vse tiho…
No jon razpiši se še na to temo…
Sicer pa kot pravi en mal mem, vprašati se je treba zakaj to počno…da se to pojavi tudi pri duhovnikih, pravite, da za to ker so zavezani celibatu…
Kaj pa družinski očetje? Pa je tega ogromno, samo, da ostane skrito, ne gre s tako brutalnostjo v medije…kaj je z nimi narobe, saj, spolnost za njih naj ne bi bil problem…Zakaj torej jon…?

Se strinjam……………ne gre s tako brutalnostjo ven……

Pa to počno očetje, dedki, strički, družinski prijatelji, sami moški, vse za štirimi stenami. Zato je prav, da se o tem obvešča čimveč, seznanja otroke na starosti primeren način, prisluhniti jim je treba, kajti edino to je način, da se o tem izve in preprečuje.

RKC se odzove le na deklarativni ravni in šele takrat, ko zadeve že pridejo v javnost in se jih ne more več pomesti pod preprogo. Sicer pa se mi zdi, da je v svojem ravnanju podobna materi, ki ve, da se v družini dogajajo zlorabe, vendar ne zaščiti otrok, ampak gleda stran ali si zatiska oči, ker se boji sramote in tega, kaj bodo rekli ljudje.
Tisti, ki slepo zagovarjajo Cerkev, seveda ne morejo ali ne želijo priznati, da dela napake. Te so še toliko težje in odmevnejše, ker gre za institucijo, ki postavlja moralne norme, ki se jih sama ne drži. Znano je, da RKC prikriva zlorabe otrok in ščiti duhovnike, ki to počnejo. In namesto da bi se tukaj pomenili o tem, je seveda veliko lažje napadati medije zaradi senzacionalizma, tiste, ki opozorijo na napake, pa obtoževati sovraštva do vere in Cerkve.

Baje, da je vsak nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže…seveda za duhovnike to ne velja…sicer pa, pogovarjajmo se zakaj sploh do tega pride…očitno tudi šole ne vidijo rade, če se kak tak primer pojavi pri njih…ti bi obesila na veliki zvon, če bi se to zgodilo v vaši družini…?
Sicer pa po 14-ih letih obelodaniti tako stvar…tukaj je šlo v bistvu samo za to, katera stran bo močnejša, o dokazih tukaj ni bilo moč govoriti, ker jih preprosto ni…če bi pa proces bil izpeljan do konca…ja glede na to kakšno gonjo mediji vodijo proti Cerkvi pa vprašanje kako bi se končalo…tudi, če bi bil duhovnik v resnici nedolžen…
Sicer pa kaj je s pedofelijo v drugih družbenih sferah kar nekako ne morete začeti pogovora…čakam…

mina* napisal:

> Baje, da je vsak nedolžen, dokler se mu krivda ne
> dokaže…

Te bom na ta stavek opozoril v kakšni drugi temi 😉

Pedofilija je skrajna anomalija človeštva, ki je nujna najostrejše obsodbe ne glede na to, kje se je zgodila. To je edino dejstvo.
.
.
.

Pa vendarle sem mnenja, da je potrebno VSAK zločin najprej dokazati in šele nato začeti s kamenjanjem. Govoriti pavšalno o takšnih mračnih dejanjih je za mene ravno tako grozljivo kot dejanje samo.

Samo to si uspel izluščiti…

Seveda nihče “ne vidi rad” pedofilije. Če bi se to zgodilo v moji družini, bi vsekakor ukrepala, ne bi gledala stran. Prijavila bi storilca, otroku bi priskrbela strokovno pomoč in storila vse, kar je v moji moči, da bi si po prestanem čimprej opomogel. Seveda bi tudi upala, da zadeva ne bo prišla v javnost, pa ne zaradi tega, ker bi se bala sramote in opravljanja, ampak zgolj zato, ker bi to še dodatno obremenilo otroka.
Tudi če bi šlo le za sum, bi ravnala enako – zaščitila bi otroka, ker je v takšni situaciji najšibkejši in so posledice zanj najhujše.
Takšno ravnanje pričakujem tudi od drugih, pa naj gre za posameznike ali ustanove. Kaj pa ti?

Če v svojih pisanjih nikogar konkretno ne omenjam, še ne pomeni, da govorim neutemeljeno in na pamet.

Če spremljaš črno kroniko lahko vidiš oz. prebereš kar dosti ovadb za primer pedofilije , pa tudi dosti sodb je bilo že izrečenih. Vendar vsa ta dejanja niso bila odmevna , ker se dogajajo za domačimi vrati , za časopise več odtehta en primer v šoli ,cerkvi. Na takšnih primerih , ki so “bolj odmevni” gradijo svojo uredniško politiko, naklade. Roko na srce , če takih primerov ne bi bilo se o pedofiliji ne bi kaj dosti govorilo še manj ukrepalo.

Napisano prelepo, samo stvari v realnosti pa ponavadi ne odvijajo tako idealno…

Ojej…in to je za tebe razlaga….

New Report

Close