Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Izbrisani ali izsiljevanje?

Izbrisani ali izsiljevanje?

Kakor se spominjam nekaterih izjav, so sedaj zelo aktivni člani izbrisanih javno izjavili pred 15 leti, da jim je pod častjo sprejeti slovensko državljanstvo. Danes ti isti trdijo, da jh je država “izbrisala”.

No, pri tem se počutim, kot da bi mi nategovali jajca, pa ne samo to, celo zelo užaljenega se počutim.

Kaj pa mislite o tem vi?

Enkrat se za spremembo s tabo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}-no strinjam

Točno tako g.minister,samo,da so takrat manipulirali kaj se bo zgodilo z Slo.
Skoraj vsi so se umaknili v svoje republike in čakali kdo bo zmagal in kako bo svet reagiral na osamosvojitev Slo.
Ko je prišlo do Slo.osamos.pa so se no vsaj večina vrnili in res rekli kot si napisal.
Nekateri pa so vzeli oz.kupili državljanstvo za kg.krompirja (izjava Jelinčiča)
Tisti pa,ki tega niso naredili so že po kratkem času prišli do spoznanja,da je vrag vzel šalo in je treba ukrepati.
Samo vsi zakonski roki za pridobitev Slo.državljanstva so potekli in Slo.državi ni preostalo drugega,da ljudi,ki za državljanstvo niso zaprosili enostavno *izbriše* saj so bili tako in tako državljani bivših yu.republik in niso ostali popolnoma brez državljanstva samo nekdanjega niso hoteli.
Kot sem rekel,ti ljudje so manipulirali in,če bi jim uspelo,bi bili mi sedaj izbrisani.
Res pa je,da so med njimi tudi ljudje oz.družine,ki so izbrisane neupravičeno zgolj zaradi svoje napake ampak teh je mislim,da samo nekaj.

Eno državljanstvo je stalo toliko ot smo dali za cepljenje psa-to je bilo v zadnji fazi.Pa potrdilo znanju jezika je stalo ravno toliko,danes in takrat pa klatijo o svoje.Vesela pa sem podgovorov Emila iz znane oddaje,ki pravi,da je prav vseeno kam prideš je nujno,da se naućčiš in uporabljaš jezik okolja kamo si prišel služit denarce.Čudi pa me,da je čedalje več Slovencev,ki ne obvladajo Slo jezika,pa ne mislim le an izrazov.Pa razumi če moreš.Odškodnine bodo pa seveda usekale tudi po mojem žepu.Ko je bil čas,so tulili,da se nikoli ne bodo prodali.

Minister, tule imaš moj glas!

tudi mojga.

Živim v četrti kvazi ‘izbrisanih’državljanov.
Spomnim se časov,ko bi se lahko ‘vpisali’vendar jim je bilo, do
slovenskega državljanstva, figo mar.
Spominjam se tudi,da so takrat, ko smo trepetali in upali,da nam
vojska le ne bo zbombardirala naše države,na njihovih stenah visele slike
njihovega liderja,Miloševića.Točno vedeli so,da morajo viseti tako,
da se jih skozi okna lahko vidi.
Nam,sosedom,so se smejali v fris.

Sram me je,da je Krivic naš državljan.Končno gre lahko tudi on
med ‘izbrisane’,kar se mene tiče.

Poanta je, da nikogar sploh niso izbrisali. Register državljanov in prebivalcev RS se je šele ustanavljal. Tiste, kjer je bilo državljanstvo vprašljivo (tako kot pri moji mami na primer, ki je rojena v NS pa sta oče in mati SLO) pa so pozvali (tudi mojo drago mamo), da se opredelijo glede državljanstva. Vedno so imeli opcijo sprejeti SLO državljanstvo in s tem avtomatsko nadaljevat svoj status ali pa prevzeti status tujca s stalnim prebivališčem v SLO. Ne eno in ne drugo jim ni dišalo zato zdaj niso v nobenem registru. Slovenija bi jih torej morala deportirati saj so pravno formalno v naši državi ilegalci.

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Z vsem napisanim pod to temo se popolnoma strinajm.

Vse je lepo in prav samo našega glasu se pa zunaj ne sliši. Slišim samo obtožbe na račun SLO. Res kaj sploh dela policija in teh ilegalcev, ki se celo hvalijo stem po TV, niso dosedaj izganli iz države.

Minister, tudi v našem koncu na Jesenicah je takih po cele soseske.

Kje jih pa ni?

mare napisal:

> Minister, tudi v našem koncu na Jesenicah je takih po cele
> soseske.

ti ljudje so imeli stalno prebivališče – se pravi dovoljenje za bivanje v sloveniji

tega država ne bi smela lastnoročno ukinit, samo zato, ker se je organizacijsko spremenila – država ne more kar tako meni nič, tebi nič črtat ljudi iz svojih registrov stalnih prebivališč

Tistim, ki so imeli 25.6.1991 stalno prebivališče v SLO, in se niso izjasnili o slovenskem državljanstvu, bi pač morali dati status tujca in dovoljenje za bivanje avtomatsko.

Zakaj bi en Hrvat… pod nujno moral sprejeti slo državljanstvo, samo, ker je takrat živel tu?

v zadnjih 20 letih je razpadlo dosti držav, pa se nobena ni tako necivilizirano obnašala do svojih prebivalcev, kot ravno naša. Sploh, ker je pravi problem nastal zaradi tega, ker zaradi vojne v ex Yu tisti, ki so ostali tu, niso mogli urediti več nobenih dokumentov, to pa naših birokratov ni zanimalo nič več.

blablablabla napisal:

> ti ljudje so imeli stalno prebivališče – se pravi dovoljenje za
> bivanje v sloveniji
>
> tega država ne bi smela lastnoročno ukinit, samo zato, ker se
> je organizacijsko spremenila – država ne more kar tako meni
> nič, tebi nič črtat ljudi iz svojih registrov stalnih
> prebivališč
>
> Tistim, ki so imeli 25.6.1991 stalno prebivališče v SLO, in se
> niso izjasnili o slovenskem državljanstvu, bi pač morali dati
> status tujca in dovoljenje za bivanje avtomatsko.
>
> Zakaj bi en Hrvat… pod nujno moral sprejeti slo
> državljanstvo, samo, ker je takrat živel tu?
>
> v zadnjih 20 letih je razpadlo dosti držav, pa se nobena ni
> tako necivilizirano obnašala do svojih prebivalcev, kot ravno
> naša. Sploh, ker je pravi problem nastal zaradi tega, ker
> zaradi vojne v ex Yu tisti, ki so ostali tu, niso mogli urediti
> več nobenih dokumentov, to pa naših birokratov ni zanimalo nič
> več.

Opala, a imamo tukajle en nesporazum? Eno je “status tujca” in “dovoljenje za bivanje”, drugo pa DRŽAVLJANSTVO. In ne vem, zakaj bi to moralo potekati kar avtomatsko.

Kakor je meni jasno so vsi ti “izbrisani” imeli dve datumsko določeni možnosti za uveljavitev svojih “državljanstev” in če jih iz kakšnegakoli razloga niso izkoristili… potem… khm khm khm… oprostite, ampak vlak je odpeljal.

mml,

se strinjam.Vlak je odpeljal.Lahko bi vstopili,vendar niste(niso).

in hkrati z vlakom tudi vse pravice, do katerih so bili upravičeni, recimo do pokojnin, ki bi si jih zaslužili po tridesetih letih dela, pa do zdravstvenega zavarovanja, pa še in še

to, kar so naredili je barbarsko, preostali svet pa se zgraža nad tem
upam, da bodo vsaj odškodovani primerno

Saj ti ljudje drugega ne poznajo kot “pravice”, za dolžnosti jim je bilo malo mar. Sovražijo in sramotijo našo državo zraven bi pa hoteli biti naši državljani. Ja – vlak je odpeljal…

Zanimivo kako EU opozarja Slovenijo zaradi: izbrisanih , ciganov , sodišč ,(no za ta se strinjam).
Ta ista EU pa miži pri kršenju ustavnih pravic manjšin,ki jih krši Koroški glavar še več izjava Bruslja: to so notranje zadeve Avstrije.
Torej so cigani in izbrisani , zunanja zadeva Slovenije bo že držalo saj so od zunaj tudi prišli.

blablablabla ne razumeš poante. Imeli so možnost izbire:
1. sprejeti Slovensko državljanstvo in bi s tem imeli enak status kot prej
2. sprejeti status tujca s stalnim prebivališčem v Sloveniji pri čemer bi imeli seveda temu primerne pravice.

Ti ljudje se niso želeli opredeliti za NOBENO ponujeno možnost torej jih NI BILO MOŽNO VPISAT V NOBEN REGISTER razen v register ILEGALCEV. Takrat bi jih morali lepo na vlake in letala kot je Plemeniti rekel in deportirat v državo katere državljanstvo so imeli. To kaj se z vsem tem dogaja je čista svinjarija, ki so jo zakuhali nesposobni politiki na eni strani in grabežljivi advokat(i) NE VPISANIH (in ne izbrisanih).

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

forumata napisal:

> in grabežljivi advokat(i) NE VPISANIH (in ne izbrisanih).

In največji med njimi je poturica Matevž Krivic.

sorry, ampak po moje nobena država nima pravice nekoga meni nič tebi nič od danes na jutri izbrisat, zato, ker si je en birokrat izmislil nek postopek.

pozabljaš, da SO BILI v registru stalnih prebivalcev, nobenih novih podatkov niso rabili od njih, vse, kar bi bilo potrebno je bilo, da se zraven obkljuka, da so tujci z dovoljenjem za bivanje.

izbrisali so jih popolnoma brez vsakega predhodnega obvestila, kaj nameravajo, če se ljudje ne bodo opredelili, ljudem so jemali in uničevali dokumente, ko so si jih prišli na upravno enoto podaljševat in podobno

sramota za našo državo, kar lahko uvidi vsak, ki gleda malo dlje od svojega plota.

Noben NI BIL v registru! No, bil je v beograjskem registru, kvečjemu.

blablablabla napisal:

>
> izbrisali so jih popolnoma brez vsakega predhodnega obvestila,
> kaj nameravajo, če se ljudje ne bodo opredelili, ljudem so
> jemali in uničevali dokumente, ko so si jih prišli na upravno
> enoto podaljševat in podobno

Pravzaprav so takrat vse zbrali v koncentracijskih taboriščih, jih mučili, grozili in potem deportirali brez dokumentov in pravic na južno mejo.

blablablablablablablabla… in še blablablablablabla…

Večina jih je dobesedno pobegnila čez mejo in so od tam nekje prestrašeno opazovali dogajanje na gnilem zahodu. Ziher je ziher. Ko pa so se “vremena Kranjcem zjasnila” so se prihulili nazaj in sedaj zahtevajo nekaj kar jim NE pripada. Večini.

Kaj počnejo oz. delajo vsi ti izbrisani kadar ne buzerirajo oblasti v Sloveniji in Evropi?

blablabla

1.ne moreš nekoga, ki je vrsto let nekje živel pa ni imel slovenskega državljanstva oziroma slovenskih staršev brez njegovega privoljenja določit za tujca še manj pa mu proti njegovi volji vsiliti državljanstvo novonastale države. Vsakemu je bila dana IZBIRA, da eno izmed teh možnosti sam izbere ker ga je pač potrebno v nek register vpisat. Novonastala država NI IMELA NOBENIH REGISTROV zato je vztrajno zatrjevanje Krivica in še nekaterih žal slaboumnih politikov, da gre za izbrisane tehnično neizvedljiva zadeva ker nikoli niso bili vpisani.

2.Obe možnosti so jim bile ponujene dva krat z priporočenimi pošiljkami. V skladu z upravnim postopkom se tudi ne prevzeta pošiljka po pretečenem času smatra za vročeno. To velja še danes tako, da tudi če ne greš po odločbo od davkarije v kateri te terjajo za silne miljone ti jih bodo ravno tako iz računa z rubežom potegnili.

L.P.

Prvič slišim, da so koga vabili s priporočenimi pošiljkami.
Pa je to res?
Večkrat omenijo prav nasprotno, da so vse naredili na tiho in udeleženci niti vedeli niso, da niso slovenski državljani.

Ravno zadnjič je en pravil za enga kolega, da je izvedel čisto slučajno da ni slovenski državljan (rojen v sloveniji), ko je šel nekaj na občino vprašat. Njegov brat je pa bil. No tedaj se je še dalo zrihtat in ni blo problema, Zgolj slučajno.

No takrat še ni veljalo, da neprevzeta pošiljka velja za prevzeto. To so sprejeli kasneje.

Moja mama je dobila priporočen dopis…

New Report

Close