A se boste cepili
1. in 2. ja cepil se bom proti Covid-19 Zakaj? Covid-19 se ne bojim; prav tako nimam tako silne želje zaščititi ranljive. Cepil se bom edino zato, ker to, da sem zaprt zame ni življenje ampak životarjenje – hočem spet “v živo” na faks, na fitnes, se dobit s prijatelji in znanci, iti v kavarno ali restvaracijo, želim si potovati – z osnovnimi varnostnimi predpisi (maske, razkužil, dostanca) nimam problemov in se jih lahko vedno dežim to zaprtje me pa že najeda… Raje “malo tvrgam” kot pa več let živim kot od druge polovice oktobra (poletni meseci in september so mi bili kljub nekaterim omejitvam popolnoma znosni)…
te nič ne skrbi,da ti cepivo pusti posledice in potem bi bil zaradi prizadetega zdravja ob vse to kar si želiš? te povsem podpiram,da je že zadnji čas,da se vse odpre in tudi meni gre to zaprtje na živce, ampak pri tako na hitro sestavljenem cepivu ne mislim tvegati zdravja. A imaš kakšno zagotovilo,da potem če boš cepljen,da te pa ne bodo zaprli… glede na to kako se obnašajo jim ni nič za verjeti.
Mi gre folk kot si ti,ki se šlepa na ostalih. Dajmo cepilci se zmenit, da se tudi mi ne bomo. Pa bomo videli koliko časa bodo anticepilci se vztrajali na svojem, ko se bo vsako jesen do pomladi vse zaprlo
[/quote]
Kaj pa se bi prestrašena čreda sploh zmenila?
Saj ne bi zdržali, če že zdaj komaj čakate na dozo.
Naj se Američani kar cepijo …
Tam je “normalno” tudi to, da imaš osebnega psihiatra in da uživaš pomirjevala in uspavala. Si skoraj manj vreden, če tega ne počneš.
Zato mi oni niso prav nobena referenca, s katero bi me lahko kdo prepričal.
Nisem proti cepljenjem, a s tem cepivom se niti slučajno še ne bom cepila. Mogoče čez leto, dve, tri, ko bo jasno, kake dolgoročne posledice to cepivo ima.
In imam eno kronično težjo avtoimuno bolezen in mi na misel ne pride, da bi se zaradi tega izpostavljala in si jo mogoče drastično poslabšala.
Lahko pa si dobim zato zdravniško opravičilo, če bo potrebno.
Bebo! Prejšnji teden mi je umrl kolega, mlad (pa tudi, če bi bil star), res da je spadal v ranljivo skupino, ampak on bi lahko s svoj boleznijo živel še 30 let, če ne bi te corone fasal….ti pa, da ni epidemije. Pa še enega znanca imam v bolnici na intenzivni…star je okoli 70, definitivno ni še za umret, ti pa da ni pandemije….od česa potem ljudje umirajo ali bolj natančno predčasno umirajo?