Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Moratorij na rušenje nelegalnih gradenj..

Moratorij na rušenje nelegalnih gradenj..

V teh dnevih smo bili priča poskusu rušitve hiše slovenske družine. Nikjer ni bilo varuha človekovih pravic, nikjer predsednika države, bilo je le nekaj novinarjev. In seveda družini NISO PONUDILI NADOMESTNEGA PREBIVALIŠČA. Dajmo malo stopit skupaj zavedni Slovenci in zahtevajmo, da se moratorji na rušenje ciganskih črnogradenj bodisi razširi na vse črnogradnje (saj bi naj pred zakonom bili enaki) ali pa naj se ga umakne tudi za ciganske. Mislim, da je nesprejemljivo, da smo v lastni državi deklasirani državljani.

L.P.

Forumata ,vsekakor je nesprejemljivo ,da smo deklasirani.Ampak sem pa oziroma podpiram zakon ,o rušenju stavb.Ja lepo te prosim kam pa pridemo če se bi gradilo kot bi se nekomu zahotelo.Tukaj so tudi stranski udeleženci.Da ti nekdo postavi hišo, prizidek tako ,da ti dela škodo.Halo.Če si moral tudi sam zidati po zakonu zakaj naj bodo potem sedaj vsi ti črno graditelji nagrajeni.Inšpektorji pridejo sigurno na prijavo 5x ampak to črno graditelje ne ustavi.Potem ko pa je hiša gotova pa seveda vso stvar v javnost.Tudi inšpektorji niso vsega krivi.Resnično naj posledice nosijo črno graditelji.Sem bila zadnjič kar ogorčena ,ko je g.Arko predstavila samo eno plat.Nikoli še ni povedala kako so prizadeti sosedje.Grpžnje ,pluvanje,in ti j..m..,samo zato ker so kršili zakon.Jaz osebno bi dala inšpektorjem pooblastila ,da se take gradnje nepreklicno ustavijo takoj na začetku.Potem škode nebi bile tako velike.Ampak zakoni so napisani zato ,da se jih špoštuje.Mar ne??Ali pa to velja samo za nekatere.No pa o tem bi se dalo še debatirati.Pa lep dan.

Nimamo odvetnikov.

Pastorala se absolutno strinjam s teboj, da bi bilo potrebno inšpektorjem dati večja pooblastila ampak zdaj govorimo o dejstvu, da je nekdo razdelil državljane na dva dela:
1. na tiste, ki državi praviloma nič ne plačujejo in do nje ne čutijo nobene dolžnosti zato pa se zavedajo vseh svojih pravic (in jih v 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izkoristijo). Ta skupina je za naslednjih pet let na varnem, ker nobene njihove črno gradnje ne bodo rušili, kar pa ne pomeni, da nobene nove ne bodo postavili
2. na tiste, ki praviloma plačujejo davke in prispevke v tej državi in čigar na črno zgrajene hiše se bodo rušile.

Taka delitev je nezakonita in kot pravim bi moral moratorij veljati za vse ali -kar je bolj prav- za nikogar.

L.P.

je že tako,da samo Cigani in Romi nenadzorovano zidajo.
V primeru,da se jim ne ljubi,dobe pač nadomestno stanovanje.
In to ne vsakega.

S…. pa taka država, z Zakoni vred.

V času volitev bom volila največje idiote,si vsaj očitala
ne bom.

Hrošček nenazorovano zidajo tudi Slovenci, da ne bo pomote vendar pri slednjih le redko gre za celotne objekte v glavnem le za prizidke, nadzidave itd.. in če njim rušijo morajo tudi rušitev plačat. V primeru ciganov pa so praviloma ne samo hiše ampak kar cela naselja črne gradnje. Potem pa občina na občinske stroške ureja infrastrukturo itd… Zadnjič je bilo po televiziji, da so enim ciganom odklopili (že ne vem kolkič) na črno priključeno elektriko. Na črno imajo v tudi vodo… in potem se “oča cigo” čudi kako so lahko to naredili,ko vendar že 30..40 let tu živijo in na črno elektriko kurijo (pa seveda ne pove, da so jo že vmes odklapljali ustrezni organi) in da bodo se zdaj otroci zjutraj v temo vstajali… da bi zadevo naredil legalno pa očitno ni njegova opcija… in Hanžek bi se že zgražal kako smo nestrpni če bi še bil varuh pravic ciganov in “izbrisanih”.

L.p.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

ja,malo nerodno se mi je zapisalo.Izpustila sem besedici ‘ da lahko’
Res je polno črnograditeljev tudi med Slovenci.Posebej tistimi
‘pri vrhu’,ki to lahko plačajo.Lastnoročno,lastnonožno,s cefrajočimi
živci in še čim,sem ustavila,ne morem povedati s kakšno težavo,
blokovsko nadgradnjo za 2.nadstropji.Vse so delali samo s
priglasitvenim dovoljenjem.Kako je odreagiralo Ministrstvo za okolje
in prostor,raje ne pišem ker me je sram,da živim,kjer živim .
Šele ko je ‘zadeva’ prišla v medije se je pričelo premikati v korist,sosedov.
Cigani se znajdejo ker vedo,da se lahko .
Nam,običajnim državljanom,odvažajo kosovni material 2x letno,njim oz.
stanujočim,bivajočim v bližnji soseski po potrebi.Ko se tam(ovinek
Kranjčeve pri Žalah,če kdo pozna) nabere dovolj krame:žimnic,postelj,posteljnega perila,pralnih strojev,celo kakšen star avto se najde vmes,pride
komunalna služba in nabrano odpelje.Po potrebi.

O Hanžku in Krivicu pa tako ali tako,najslabše.Storila sta dovolj škode.
Verjetno se še presneto trudita da ne ostane samo pri storjenem.

Krivica še razumem… on če želi biti dober odvetnik mu ne sme biti mar za resnico saj v nasprotnem ne more kvalitetno zagovarjat kriminalcev….tako kot vsem odvetnikom njegovega ranga je pomemben zgolj denar. Krivic ima pač dolgoročno naložbo v “ne vpisanih” Čeferin pa v ciganih…

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

bo držalo kar pišeš,vendar ga kljub temu,ne razumem.

O čeferinu pa po forumih, samo dobro:))))

eh,odvetnikov nikoli ne moreš razumet… so itak največji lopovi in prevaranti.
Evo moje zgodbe:
Udeležen sem bil kot tožnik v eni odškodninski pravdi. Pa smo se lepo poravnali in poglej poglej … denar gre na račun odvetnika in ne tožnikov… potem pa odvetnik nakaže polovico zneska in nas prijazno obvesti, da mu prinesemo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od celotne vstote lepo v gotovini nazaj – nič nakazil zgolj gotovina- (v našem priemru 2,2MIO SIT) potem pa bo nakazal še drugo polovico.. No ko smo mu keš prinesli nam je dal za podpisat en papir (nič uradnega) češ, da smo mu to dali kot nagrado… Da tega zneska davkariji ni prijavil je verjetno itak odveč omenit…..

Mislim, da bi bilo nujno pri nas uvest podoben sistem, kot ga ima amerika se pravi, da ne moreš živeti preko svojih LEGALNIH finančnih sposobnosti (se pravi ne moreš z letnim zasluškom recimo 20000EUR in brez ustreznih kreditov kupiti hiše vredne 100000EUR, pa barke, avta nekaj 10000EUR itd)….

p.s.
Pa ne gre za Čeferina čeprav glede na to kar sem potem slišal je to stalna praksa, ti pa se žali komur hočeš… v najslabšem primeru bo odvetnik prijavil “nagrado” davkariji in ima lepo vse urejeno, ker ima tisti kos podpisanega papirja.

New Report

Close