Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Parkirišče pod glavno tržnico

Parkirišče pod glavno tržnico

Zanima me vaše mnenje, zakaj je Jankovič izmed vseh svojih projektov kar naenkrat začel nabolj forsirati parkirišče pod tržnico. In še nekaj: a ste za, jaz sem namreč absolutno proti.

Očitno bo tukaj najlažje dobil politično podporo denar pa kot kaže ni problem. Upam da mu ne bo uspelo.

Jaz sem za, ker bom tako lahko šla v soboto na tržnico. Zdaj namreč ne hodim (pa bi rada), ker moram potem težke vrečke čez pol mesta vlečt do avta ali pa na avtobus.

Za parkirišče, vprašanje pa je, če je pod tržnico “dovolj prostora” in dovolj poceni? Veliko ljudi nas namreč tja ne hodi več, ker se ne da nikjer parkirat, pa čeprav stanujemo par ulic stran in kot že rečeno, nemoreš vse nositi v rokah. Bolj ne razumem ljudi kaj moti prostor pod zemljo…???

Parkirišč je absolutno premalo in ideja se mi zdi dobra. Pojma nimam zakaj tak halo.
Kot ste opazili, center ljubljane umira. Zakaj – ker ni parkirišč. Zapiranje lokalov,stavb… cveti pa recimo BTC, ki parkirišča ima.

Če še ne veš, so že davno izumili nakupovalne torbe na kolesih. Zelo uporabna zadeva, posebno če stanuješ dovolj blizu, da greš do tržnice ali trgovine lahko peš. Malo bolj so nerodne, če hočeš z njo na avtobus.

BTC ne “cveti” samo zaradi parkirišč. Veliko nas je, ki za noben denar niti zaradi parkirišč, ne gremo tja.
Sicer pa, ali kdo ve, kaj se je zgodilo z zamislijo gradnje prakirne hiše pod Kongresnim trgom? Dolga leta so ogvorili o tej varianti.

Pa si voziček nabavi, je zelo priročen, pa še dosti stvari gre vanj.

Ta varianta se mi zdi veliko boljša. Si v središču mesta, lahko dostopno. Do zdaj sem vedno parkiral pod maxijem pa tudi če sem šel do tržnice.
Strinjam pa se z izjavo ene izmed udeleženk shoda pred magistratom, ko je rekla , da bo gradbena jama zevala odprta več let zaradi arheoloških del, tako da dela ne bodo končana v enem letu kot sedaj trdi župan.

Ja, a si ljudje več ne predstavljajo življenja brez avta? Čisto na tržnici ustavlja mestni avtobus, poleti, tj. od aprila do oktobra, pa lahko “laufajo” bicikli. Ja je prav hecno, če ne paradoks, kako ne morejo narediti koraka peš, potem pa se potijo načrtno po fitnesih ipd. Saj vem, da se bo zdaj spustil name plaz …

Sploh sem pa nekje prebrala, da naj bi bil v Kresiji po izselitvi MOL prestižen in luksuzni hotel, ki bi ga zgradili Rusi, ki pa pogojujejo investicijo s parkiriščem in zato zdaj Jankovič forsira toliko to parkirišče. To, da se je pa lotil “pasjih drekov”, kolikor berem na forumu Stareševski čvek, pa toplo pozdravljam …

Upam da ta tvoja informacija ne drži, ker res ne vem kaj Ljubljana potrebuje toliko hotelov na kupu, pa še obstoječi niso zasedeni.

Ja, če ta informacija drži, bi bilo to s hotelom tako kot z vzpenjačo, za vsako ceno, pa če je smiselno ali ne, vzpenjača pa zdaj tako ali tako po začetnem navdušenju bolj ali manj že sameva

Ni mi jasno, kako lahko kogarkoli moti parkirišče, ki bo skrito POD zemljo oz. pod obstoječo tržnico. Verjamem, da bi bilo grdo, če bi parkirišče gradili nad tržnico (čeprav bi tako pridobili pokrit prostor za tržnico:); pod tržnico pa se mi zdri zadeva zelo uporabno. Tako pa imam občutek, da vik in krik zganjajo le neposredni sosednje tržnice, ki se lahko v vsakem tremutku sprehodijo do tržnico in kupijo svežo zelenjavo (ali pa meso, ribe…), vrečke pa jim ni potrebno tovoriti dlje kot nekaj metrov nazaj domov. Ti bodo v času gradnje seveda prikrajšani – morda pa bi jih napotili na mestni avtobus in na tržnico v BTC, Moste ali pa Koseze.

Si predstavljate, da bi koga motilo parkirišče pod Trgom republike? Saj ga ni videti, razen uvoza in izvoza ni mogoče sklepati, da je pod zemljo parkirišče. Podobno sem videl v veliko mestih v tujini, od Celovca, Trsta, do Bruslja, Stockholma, Kopenhagna, Madrida in še kje.

Argument nasprotnikov gradnje, da bodo gradbeniki odkrili arheološke izkopanine, je sicer verjeten, toda če ne bomo nikoli gradili, teh izkopanin nikoli ne bomo našli, čeprav živimo tik nad njimi. Meni osebno se zdi to večja škoda, kot pa podaljšati gradnjo za nekaj mesecev, da arheologi opravijo svoje delo.

Da pa Janković prodaja Kresijo Rusom, ki naj bi tam zgradili hotel – zadnji čas, da Ljubljana dobi spodoben hotel v centru mesta. Res je Ljubljana v zadnjih letih dobila nov hotel ali dva, vendar ne v centru.

ŽBLJX, kaj pa hoteli Slon, Union, Lev in najbrž še kak, ki se ga ne spomnim, a ti niso v centru? Se mizdi, da bolj v Centru ne bi mogli biti. Mogoče bo pa Kresijo kupil Harrods oz. el Fajed – se malo zafrkavam …

Metka, napisal sem spodoben hotel. Pa ne, da našteti hoteli ne bi bili spodobni, niso pa ne vem kaj. Vsi po vrsti so že precej v letih, zgolj deloma obnovljeni, če najboljše se drži Union. Sicer pa hotelov v Ljubljani primankuje, če pa bo KResijo kupil el Fayed, pa naj jo. Bo vsaj mesto imelo kaj od tega, če jo bogato prodajo.

New Report

Close